Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 23

„Pieštuką“ griausianti „Hanner“ norėtų dar vieno sklypo šalia, bet savivaldybė turi kitų planų

Paskelbus planus griauti pirmąjį Vilniaus dangoraižį, „Hanner“ pastatytą vadinamąjį „pieštuką“, vis daugiau kalbama apie būsimą projektą, kuriam lyg ir ankšta turimame sklype. Apie tai dar sausį prabilo pats „Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis, kreipdamasis į sostinės politikus. Tuomet miesto administracijos darbuotojai atvirai sakė nematą galimybių, kad sklypas atsidurtų įmonės rankose. Politikai buvo gerokai sukalbamesni.

Žada griauti

Kaip 15min jau rašė, Vilniuje, Žvėryne, verslo centrą, vadinamą „pieštuku“ stačiusios nekilnojamojo turto plėtros bendrovės „Hanner“ vadovas Arvydas Avulis atskleidė, kad šis pastatas bus griaunamas.

16 aukštų stiklinį pastatą Geležinio Vilko gatvėje „Hanner“ pastatė 2001 metais. Tai buvo pirmasis Vilniaus dangoraižis. Bet per tiek metų gerokai pasikeitė ir pats rajonas, ir supratimas, koks pastatas čia geriausiai derėtų.

Vis dėlto ruošiantis permainoms, pasak A.Avulio, dėl to buvo susisiekta su projekto autoriumi, architektu Audriumi Ambrasu: „Jis yra Nacionalinės premijos laureatas. Pasiteiravome, kaip jis mato „pieštuko“ ateitį. A.Ambrasas pasiūlė tą pastatą sumažinti.

Prieš daugiau kaip 20 metų mums atrodė, kad ten gerai ir gražu, kad jis toks aukštas. Jis buvo vadinamas pirmuoju Vilniaus dangoraižiu. Vėliau atsirado aukštesnių pastatų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas