Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 04

Pirkėjų neįspėję apie tarakonus bute, galite netekti sandorio: privalote žinoti vieną svarbų dalyką

Nekilnojamojo turto (NT) brokeris Mantas Mikočiūnas socialiniame tinkle „Facebook“ atskleidė galbūt ne visiems žinomą faktą – butą su tarakonais parduoti galima, jei apie tai informuojamas pirkėjas ir šis faktas net nurodomas notarinėje sutartyje.
Tarakonas
Tarakonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Iš sofos kampų išlindę „pasisveikino“ tarakonai

„Dar prieš kelias savaites maniau, kad tai bus paprasta klasikinė istorija apie buto pardavimui trukdančius jo nuomininkus – du mėnesius su jais mėginau suderinti fotosesijos dieną. Tačiau dienai išaušus, pamatėme tikrąją priežastį. Esu praėjęs daugybę butų ir kai sako „pas mus biškį netvarka“, mane sunku nustebinti. Tačiau šįkart, švelniai tariant nustebau“, – prisipažino M.Mikočiūnas.

Jis rašė, kad gana naujas butas „protu nesuvokiamai“ nušnerkštas ir nugyventas: daiktai mėtosi, langai įskilę, baldai aplaužyti, o atsisėdus ant sofos... iš visų kampų ima lįsti tarakonai.

„Kitame mieste gyvenantis buto savininkas dvejus metus pasitikėjo nuomininkais ir nesilankė bute. Pamatę tikrąją situaciją, su savininku sutarėme, kad butą pardavinėsime tik iškraustę nuomininkus, viską išvalę, išdezinfekavę ir, jei reikės, paremontavę. Šiuo metu net neįmanoma suprasti, ar pakaks tik atgremžti, ar reikės rimtesnio remonto“, – sakė M.Mikočiūnas.

Jo teigimu, net ir tokiomis aplinkybėmis fotosesiją daryti susirinkę specialistai ją gali atlikti profesionaliai, bet tarakonai dėl to nedings. Kas toliau?

„Pirmiausiai, ir man, ir pardavėjui sąžinė neleidžia tokį pardavinėti. O galiausiai, tai aprašo ir teisės aktai – ar žinojote, kad butą net ir su tarakonais pardavinėti galima, jei apie tai informuojate ir net nurodote notarinėje sutartyje?“ – klausė M.Mikočiūnas.

15min pasidomėjo, kaip tai įforminama sutartyse ir kodėl tai daroma?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas