Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 19

Po kratų nuskambėjusioje gyvenvietėje vėl pardavinėjami „butai“: ylos iš maišo lenda sudėjus parašus ant sutarčių

Nors Baltų gyvenvietė dėl policijos kratų liūdnai nuskambėjo žiniasklaidoje, atsiranda naujai į gudrias pardavėjų pinkles įkliuvusių žmonių. Nekilnojamojo turto (NT) skelbimuose nenurodoma, kad bandoma parduoti butą ne gyvenamosios, o ūkinės paskirties pastate, o panorus atsiimti rezervacijos mokestį, tenka klausytis pasiteisinimų. Advokatė įspėja, kad pirkėjai privalo būti apdairūs ir tikrinti Nekilnojamojo turto registro (NTR) duomenis.
„Baltų“ gyvenvietė Zubiškių g.
Baltų gyvenvietė / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

139 tūkst. eurų – už tiek skelbimų portaluose šiuo metu prieinamas esą visiškai įrengtas butas, kaip teigiama, uždarame kvartale Vilniuje, Paneriuose, Zubiškių g. Tiesa, skelbime neminima, kad tai – liūdnai pagarsėjusi „Baltų“ gyvenvietė, kurią krėtė policija.

TAIP PAT SKAITYKITE: Būstą Baltų gyvenvietėje pirkę ir tuščiomis likę žmonės susivienijo: siekia atgauti pusę milijono eurų

Ekrano nuotr. /Skelbimas
Ekrano nuotr. /Skelbimas

Neminima ir to, kad parduodamo būsto paskirtis – ne gyvenamoji, o ūkinė. Tokį būstą dvibučiame pastate buvo rezervavusi ir Augustė, tačiau sudėjus parašus ant sutarties ir paaiškėjus „siurprizui“ – kad tai nėra gyvenamosios paskirties patalpos, ji nusprendė nutraukti sutartį ir susigrąžinti sumokėtus pinigus. Vis dėlto jų iki šiol neatgauna.

„Skelbime net matosi, kur turi stovėti lovos, kiti baldai. Natūralu, kad žmonėms nekyla įtarimų, kad tai negyvenamosios paskirties namas“, – sako advokato padėjėja Karolina Jonaitienė, į kurią Augustė kreipėsi.

Teisininkė perspėja kitus besidairančius būsto – kaltė, pakliuvus į pardavėjų pinkles, gali gulti ir ant jūsų pečių, jei laiku nesusipažinsite su Nekilnojamojo turto registre pateiktais duomenimis apie norimą įsigyti turtą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas