Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 11 20

Prabangus nekilnojamasis turtas nuosmukio laikotarpiu – ko tikėtis?

Pasaulyje jaučiamas infliacijos poveikis, o ekspertai prognozuoja, kad artėjame prie recesijos. Dėl šių priežasčių ekspertai jau kalba apie mažėjančią konkurenciją dėl nekilnojamojo turto ir net mažėjančias kainas. 15min pasidomėjo, ką tai reiškia prabangaus nekilnojamojo turto rinkai?
Parduodamas prabangus namas – valanda kelio iki Londono
Prabangus namas / Vida Press nuotr.

Kaip koreliuoja prabangus NT ir recesija

Gyventojų įsivaizdavimas apie prabangų būstą išsiskiria. Vieniems tai būstas su aukščiausios klasės interjeru, pagal užsakymą kurtais baldais, SPA ir sporto salėmis bei konsjeržo paslaugomis.

Kitiems – namai gerame rajone su modernia buitine technika. Dar kiti prabangiu būstu laiko tokį, kurio kaina peržengia šešių nulių zoną.

Nors prabangų nekilnojamąjį turtą sunku įsprausti į vieną apibrėžimą, galima teigti, kad vienijanti sąvoka – brangesnis, aukščiausios klasės turtas, rašo portalas Realtrends.com.

Portalas prognozuoja, kad jei recesija ateis į JAV, bus galima stebėti tam tikrų pokyčių tokio nekilnojamojo turto segmente: tai – tarptautinių pirkėjų augimas, mažesnės kainos, pakitęs prabangos apibrėžimas, pasiūlos papilnėjimas ir padidėjęs antrojo būsto pirkimų skaičius.

Vida Press nuotr./Prabangus namas
Vida Press nuotr./Prabangus namas

Lietuvoje recesijos kitais metais nėra laukiama – Finansų ministerija ir kitos institucijos prognozuoja nedidelį ekonomikos augimą. Visgi, ar sulėtėjus ekonomikos augimui panašių tendencijų, kaip JAV, galime tikėtis ir Lietuvoje? 15min paklausė ekspertų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas