Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prestižinėje Vilniaus vietoje statomos britų mokyklos projektas atsidūrė nežinioje – sutartis nutraukta

Netoli Vilniaus Lukiškių ir Vašingtono aikščių statomo pastatų komplekso valdytojai „Lords LB Asset Management“ priklausantis fondas nutraukė sutartį su britų mokykla „Royal Russell School Vilnius“, skelbia naujienų portalas vz.lt. Įstaiga šiame komplekse turėjo atsidaryti kitų metų rugsėjį, tačiau dabar bus ieškoma naujo nuomininko.
Šv. Jokūbo ligoninės teritorijos architektūros konkursą laimėjo „DO Architects“
Šv. Jokūbo ligoninės teritorijos architektūros konkursą laimėjo „DO Architects“ / „DO Architects“

Švietimo įstaiga pilnai duris turėjo atverti 2024 m. rugsėjį.

Kaip nurodo vz.lt, fondui priklausanti UAB „Orkelos valdymas“ nuo lapkričio 16 d. paskelbė nutraukusi sutartį su bendrove „Royal Russell School Vilnius“, šiai neįvykdžius įsipareigojimų.

Apie tai bendrovė pranešė ketvirtadienį viešai išplatintame pranešime per „Nasdaq“ biržą, kartu skelbiant apie UAB „Orkela“ obligacijų platinimą.

„Royal Russell School Vilnius“ atstovai vz.lt teigė, kad kreipsis į teismą, o iki jo komentuoti situacijos negali dėl pasirašytos konfidencialumo sutarties. Tuo tarpu „Orkelos valdymas“ vadovė Anastasija Pocienė teigė, kad bus ieškomas naujas nuomininkas.

Anglakalbė mokykla, kurioje vaikai gali gyventi

„Royal Russell School“ sutartį su Jokūbo kvartalą vystančia „Lords LB Special Fund IV“ skelbta šių metų sausį.

Planuota, kad Tarptautinė britų mokykla duris atvers 2024 m. ir bus pirmoji mokykla su mokinių apgyvendinimo paslauga Lietuvoje. Į ją taip pat bus priimami dieninių skyrių mokiniai iš visos Lietuvos.

„1853 m. Londone įkurta „Royal Russell“ mokykla yra išskirtinio išsilavinimo lyderė, kurią renkasi vietiniai ir užsienio mokiniai. Londone sėkmingai veikia dvi „Royal Russell“ mokyklos, viena – Kinijoje, o kitą švietimo miestelį planuojama atidaryti Busano mieste, Pietų Korėjoje“, – rašyta pranešime.

Mokykla Vilniuje priims vaikus nuo 2 iki 18 metų, o moksleiviai nuo 11 metų galės apsigyventi mokyklos komplekse. Vilniaus mokykloje bus daugiau nei 300 apgyvendinimo vietų mokiniams, juos visą parą prižiūrės kvalifikuoti darbuotojai.

Pamokos vyks pagal Jungtinėje Karalystėje taikomą „Royal Russell“ mokymo programą, o anglų kalba jas ves gimtakalbiai mokytojai. Mokiniai galės papildomai studijuoti įvairias kalbas, įskaitant lietuvių, ispanų ir japonų, taip pat gamtos, humanitarinius ir matematikos mokslus.

18 000 kv. m ploto komplekse planuota įkurti vaikų darželį, pradinę ir vidurinę mokyklas bei licėjų. Taip pat bus įrengta požeminė automobilių stovėjimo aikštelė su 240 viešai prieinamų vietų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas