Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rado nišą: perka landynes primenančius namus ir paverčia jas namais studentams

Nekilnojamojo turto magnatas, kuris Anglijoje perka pigius namus ir paverčia juos studentų būstais, papasakojo, kaip savo verslą pradėjo dar būdamas 19 metų.
Jamesas Couplandas
Jamesas Couplandas / „Instagram"/Jameso Couplando nuotr.

Kol jo draugai iš universiteto linksmindavosi vakarėliuose, Jamesas Couplandas, kuriam dabar 28-eri, pasinaudojo savo studijų paskola, kad pradėtų savo kelią nekilnojamojo turto versle.

Didelės pastangos atsipirko, nes jaunuolis, nesulaukęs 20-ies, galėjo su paskola įsigyti pirmąjį savo gyvenime nekilnojamąjį turtą, sumokėjęs 10 proc. 5,3 tūkst. svarų sterlingų įnašą, tačiau prireikė šiek tiek laiko, kol jis galėjo pradėti dirbti pagal dabartinį modelį: pirkti „apšiurusį“ nekilnojamąjį turtą ir versti jį namais studentams.

@jamesproperty_

DIY Tutorial👇 If you need flooring for your projects then I always use @finsauk flooring. ✅ Durable ✅ Water resistant ✅ Pricing Highly recommend and I hope this DIY tutorial helps you to lay your own laminate flooring 💙 James x

♬ original sound - James Coupland

„Studijuodamas universitete supratau, kiek pinigų iš studentų uždirba nuomotojai, imdami iš mūsų visų atskirai mokesčius už kambario nuomą“, – atskleidė jaunas vyras.

„Visi mano draugai eidavo į miestą ir pirkdavo „Xbox“ ar naujus „PlayStation“, o aš pirkdavau dažus ir kilimus“, – tikino jis.

Jamesas iš Jorko ne tik studijavo, bet ir remontavo naują namą, kurį nusipirko iš savo santaupų – 6 tūkst. svarų sterlingų.

Nuo to laiko Jamesas sugebėjo įsigyti dar aštuonis nekilnojamojo turto objektus, visus įsikūrusius Golės mieste, Rytų Jorkšyre.

Pasak jaunuolio, jis juos įsigijo už palankias kainas – nuo 40 iki 66 tūkst. svarų sterlingų, o kai kuriuos iš jų vėliau pardavė kitiems savininkams.

Likusius penkis, kuriais jis pasidalijo „TikTok“, jis nuomoja keliems pavieniams studentams, o ne didesnei žmonių grupei.

Užuot perdavęs pertvarkytą turtą šeimai ir ėmęs iš jos 600 svarų sterlingų per mėnesį, Jamesas užsidirba padalijęs namą į penkis mažesnius kambarius, už kuriuos ima 135 svarus sterlingų per savaitę.

Vaizdo įraše jis suskaičiavo, kad tai yra 2925 svarai sterlingų per mėnesį.

Į nuomos mokestį įskaičiuotos nuomininko sąskaitos, pavyzdžiui, už dujas, elektrą, vandenį ir belaidį internetą.

Jo „TikTok“ puslapis @jamesproperty_ yra subūręs beveik 540 tūkst. sekėjų, kurie nuolat domisi jo vaizdo įrašais, taip pat patarimais ir gudrybėmis, kaip pradėti šį verslą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas