Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naujas posūkis „Gelvonų terasų“ istorijoje: po 15min publikacijos prokurorai ėmėsi tyrimo

15min praėjusią savaitę paviešinus naujų aplinkybių „Gelvonų terasų“ istorijoje, Vilniaus apygardos prokuratūra ėmėsi tirti, ar nebuvo pažeistas viešasis interesas. Daugiau nei pusšimtis pirkėjų, rezervavusių butus naujame sostinės Šeškinės gyvenamojo rajono daugiabutyje, yra tapę teisinių bei institucinių raizginių įkaitais. Nepaisant taikytų įvairių teismų sankcijų, per trumpą laiką pasikeitė net keli pastato savininkai. 15min slaptas įrašas demaskavo ir „Gelvonų terasose“ butus vėl siūlantį brokerį, nors tokia prekyba šiuo metu negalima.
gelvonu
„Gelvonų terasos“

Po 15min tyrimo „Slaptas įrašas „Gelvonų terasose“ demaskavo brokerį: „rezervuotis butą galima žodžiu su minimaliu įnašu“, į Vilniaus apygardos prokuratūrą šią savaitę kreipėsi konservatoriai Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkė Aistė Gedvilienė ir Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mindaugas Lingė.

„Vilniaus apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriuje buvo gautas Seimo narių kreipimasis ir pagal jį pradėtas tyrimas dėl galimo viešojo intereso pažeidimo“, – 15min patvirtino Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

„Gelvonų terasų“ istorija klampi ir tęsiasi jau beveik dvejus metus. Dėl statybų pabaigoje kilusio ginčo, atsidūrusio teismuose, į naujus namus Gelvonų g.1B iki šiol negali įsikelti 57 butus rezervavę pirkėjai – atidavę santaupas, pardavę senuosius būstus, jie atsidūrė nepavydėtinoje padėtyje.

15min rašė, kad vykstant pastato pridavimo procedūroms Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija (VTPSI) buvo išdavusi statybos leidimą, tačiau kiek vėliau Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) įžvelgė šio sprendimo prieštaravimų teisės aktams. Po STT įsikišimo 2021 m. rudenį Statybos inspekcija kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės teismą, skųsdama anksčiau savo pačios išduotą statybos leidimą.

Teismą pralaimėjusi, inspekcija pernai nutarė perduoti estafetę prokurorams. Tačiau pastarieji praėjusių metų rudenį nusprendė, jog nėra pagrindo ginti viešojo intereso dėl šio projekto.

Taigi šiuo metu paaiškėjus daugiau aplinkybių prokurorai jau antrą kartą aiškinsis, ar kreiptis į teismą dėl viešojo intereso gynimo.

„Gelvonų terasų“ situaciją pernai nagrinėjo ir Seimo Aplinkos apsaugos komitetas, ir Aplinkos ministerija.

Tačiau, nepaisant politikų bei teisėsaugos rodyto viešo dėmesio, pirkėjai tebėra likę situacijos įkaitais – iki šiol negali įsikelti nei į butus, nei atgauti savo įnašų, sumokėtų rezervuojant būstus šiame daugiabutyje.

VIDEO: „Gelvonų terasų“ brokerio bandymas išsisukti: „kontaktai tiesiog likę kabėti projekto puslapyje“

Be to, per trumpą laiką padėtis dar labiau komplikavosi, pasikeitus net keliems „Gelvonų terasų“ savininkams. O 15min žurnalistų eksperimentas ir slaptas įrašas atskleidė, kad nepaisant taikomų teismo apribojimų, „Gelvonų terasų“ butai siūlomi naujiems pirkėjams - už „simobolinį“ avansą ir rezervavus žodžiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas