Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Skelbimų „perliukai“: už 122 eurus siūloma pirkti aštuntadalį sodo namelio Alytaus rajone

Šiais didelių kainų laikais nekilnojamojo turto galima įsigyti ir už labai simbolinę sumą. Tiesa, tai tikrai nebus svajonių namai. Turto bankas viešame aukcione šiuo metu pardavinėja valstybei priklausančią 1/8 dalį sodo namelio Alytaus rajone – už 122 eurus galima įsigyti beveik 7 kv. metrų ploto namo dalį.
Sodo namelis Alytaus r.
Sodo namelis Alytaus r. / Turto bankas

Skelbimų portale Aruodas.lt ir Evarzytynes.lt patalpintame skelbime nurodoma, kad sodo namelis, kuriame parduodama 1/8 dalis pastato, įsikūręs Alytaus rajone, Alovės seniūnijoje, Muiželėnų kaime, sodininkų bendrijoje „Berželis“.

Turto bankas/Sodo namelis Alytaus r.
Turto bankas/Sodo namelis Alytaus r.

Kaip rašoma skelbime, vietovė rami, vaizdinga, aplinkui daug žalumos ir sodo pastatai, taip pat netoliese yra nedidelis tvenkinys. Privažiavimo prie šio namelio keliai asfaltuoti, o atstumas iki Alytaus miesto centro – apie 7,5 km.

Turto bankas parduoda 1/8 dalį 1 aukšto – iš viso tai būtų 6,72 kv. m iš 53,75 kv. m bendro ploto sodo pastato. Turto bankas nurodo, kad bendraturčiai nėra sudarę susitarimų dėl naudojimosi bendros dalinės nuosavybės turtu tvarkos.

Namas yra 1987 m. statybos, sienos – plytų mūro, langai – paprastų medinių rėmų, durys – medinės, grindų danga – medienos plaušo plokštės, sienos ir lubos – dažytos, o šildymas – kietu kuru (krosninis).

Pradinė nekilnojamojo turto pardavimo kaina – 122 eurai. Elektroninis aukcionas vyks liepos 19-20 dienomis.

Turto bankas/Sodo namelis Alytaus r.
Turto bankas/Sodo namelis Alytaus r.

Jei nėra paveldėtojų, turtas atitenka valstybei

Turto banko komunikacijos skyriaus vadovas Karolis Vaitkevičius 15min paaiškino, kad toks, dažniausiai gyvenamosios arba kitos paskirties objektas, Turto bankui atitenka kaip valstybės paveldėjimas tuo atveju, kai nėra savininkų palikuonių/paveldėtojų.

„Įprastai tai yra gana prastos būklės nekilnojamasis turtas, dažnai ir su skolomis. Turto bankas tokį turtą parduoda aukcionuose, atsiskaito su kreditoriais ir jei lieka lėšų, jos pervedamos į valstybės biudžetą“, – paaiškino K.Vaitkevičius.

Šiuo sodo namelio Alytaus rajone atveju, kaip dažniausiai būna, turtas nėra atidalytas konkrečiais vienetais. Tai reiškia, kad pirkėjas neįsigys konkretaus 7 kv. m kambario kambario, o pirks tiesiog teisę į dalį pastato.

K.Vaitkevičius informavo, kad tai – jau šeštasis šio turto aukcionas.

„Parduodame tokią turto dalį, kokią valdome. Kiti turto bendrasavininkai lygiomis teisėmis gali dalyvauti viešame elektroniniame aukcione ir varžytis dėl šio turto. Įstatymai nenumato galimybės bendrasavininkiams įsigyti valstybės turtą pirmumo tvarka“, – teigė pašnekovas.

Turto bankas/Sodo namelis Alytaus r.
Turto bankas/Sodo namelis Alytaus r.

Pasak jo, kaip rodo ilgametė praktika, tokiu turtu dažnai domisi smulkūs investuotojai ir vystytojai, kurie vėliau tariasi su bendrasavininkais dėl jų dalies išpirkimo.

„Paprastai tokio turto, dėl jo būklės, nepavyksta parduoti iš pirmo karto, todėl aukcionai skelbiami pakartotinai, mažinama pradinė turto kaina“, – pasakojo Turto banko atstovas.

Turto bankas per metus tokio bešeimininkio turto parduoda apie 200-300 vienetų, bendra pardavimo suma kasmet, iš šios turto klasės, siekia apie 3–3,5 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas