Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Socialinis eksperimentas“ su brangiausiu butu Varšuvoje nepavyko: jis vėl – ant prekystalio

Ilgai brangiausiu butu Lenkijoje tituluotas nekilnojamojo turto (NT) objektas – vėl ant prekystalio. Už jį prašoma įspūdingos sumos. Anksčiau jį įsigijęs investuotojas ryžosi „socialiniam eksperimentui“ – ketino pasiūlyti šį objektą įsigyti ne vienam asmeniui, o išdalino jį į daugybę „dalių“ ir pateikė pasiūlymą įsigyti 20 tūkst. jo akcijų. Nepavykus tokiam bandymui, šis nekilnojamasis turtas vėl ieško pirkėjo.
Dangoraižis „Zlota 44“
Dangoraižis „Zlota 44“ / „Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo lenkų portalas bankier.pl, portale „Otodom“ skelbiama, kad parduodamas 480 kv. m ploto butas, užimantis visą (viršutinį) dangoraižio „Zlota 44“ aukštą. Šio buto interjerą kūrė Londono architektūros biuras „Woods Bagot“.

„Esu vienintelis agentas Lenkijoje, su buto savininku sudaręs atstovavimo sutartį, kuri suteikia man teisę pateikti pasiūlymą ir nustatyti pardavimo sąlygas. Pirkimas be komisinių. Bute 50-ame aukšte yra marmuro apdailos virtuvė ir vonios kambarys, pagal užsakymą pagaminti baldai, pastate visą parą veikia apsauga, konsjeržas, baseinas, treniruoklių, kino ir klubo salės“, – tokią informaciją apie šį NT skelbime pateikia brokeris Michalas Lechas.

Stop kadras/Skelbimas
Stop kadras/Skelbimas

Šį butą 2022 m. įsigijo investuotojas Rafalis Zaorskis. Jam šis objektas kainavo 23 mln. zlotų (5,32 mln. eurų). Tuo metu tai buvo rekordinis sandoris. Tik šiemet už Gdansko centre esantį butą buvo sumokėta daugiau – beveik 25 mln. zlotų (5,83 mln. eurų).

Tačiau R.Zaorskio butas turi šansą vėl sugrįžti į viršūnę, nes skelbime jo kaina nurodyta 10 mln. eurų (apie 43 mln. zlotų). Pažymima, kad pirkimas be komisinių.

2023 m. lapkritį R.Zaorskis – žinomas Lenkijos biržos spekuliantas – portale „X“ paskelbė apie savo planus parduoti brangiausią butą Lenkijoje. Pardavimo sąlygas jis pavadino „socialiniu eksperimentu“. Užuot pardavęs butą vienam pirkėjui, jis pasiūlė įsigyti 20 tūkst. jo akcijų. Jei sandoris būtų įvykęs jo sumanytomis sąlygomis, jis būtų buvęs parduotas už daugiau kaip 50 mln. zlotų (11,55 mln. eurų).

Kaip rašo minėtas portalas, vis dėlto praėjusių metų planai pasikeitė. Šis „Epic Flip“ pavadintas sandoris sulaukė daug emocijų ir diskusijų, jam ypač priešinosi dangoraižio gyventojai.

Galiausiai investuotojas paskelbė apie „socialinio eksperimento pabaigą“.

„Priėmiau sprendimą galutinai užbaigti eksperimentą nuo 2024 m. liepos 8 d. Norėčiau padėkoti visiems, dalyvavusiems projekte „Epic Flip“. Ačiū už pasitikėjimą, kurį man suteikėte. Susidomėjimas projektu, kurio tikslas buvo padalyti brangiausią butą Lenkijoje į 20 tūkst. dalių, pranoko drąsiausius mano lūkesčius.

Deja, dėl visiškai nuo manęs nepriklausančių priežasčių negaliu laikytis nustatytų terminų, todėl gerbdamas jūsų laiką ir pinigus priėmiau vienašališką ir galutinį sprendimą nutraukti projektą.

Visiems dalyvavusiems grąžinami pinigai, o tiems, kurie pareiškė pasiliksiantys projekte ir iki šios dienos neatsisakė, rizikavo ir patikėjo idėja, nusprendžiau apdovanoti premija – 44 proc. per metus, taigi, iš viso 22 proc. premija už apytiksliai pusmetį trukusią epopėją“, – savo paskyroje „X“ liepos mėnesį rašė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas