Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Švedas nusipirko apleistą japonišką namą: kaip jis šį 100 metų senumo turtą pavertė prabangiu „Airbnb“

Iš Stokholmo kilęs 30-metis modelis Antonas Wormannas 2022 m. Tokijo priemiestyje įsigijo apleistą japonišką namą ir jį transformavo, kad galėtų nuomoti per „Airbnb“ bei gauti papildomų pajamų, rašo „Insider“.
Švedas nusipirko apleistą japonišką namą: štai kaip jis šį 100 metų senumo turtą pavertė prabangiu „Airbnb“.
Švedas nusipirko apleistą japonišką namą: štai kaip jis šį 100 metų senumo turtą pavertė prabangiu „Airbnb“. / „YouTube“ nuotr.
Temos: 3 Nuoma Airbnb Namas

Iš pradžių lankęsis tik darbo reikalais, jaunas vyras 2019 m. persikėlė gyventi į Tokiją.

Tuomet A.Wormannas ėmė pirkti, remontuoti pigius, apleistus namus savo kaimynystėje, ir juos nuomoti. Naujausias jo projektas buvo 100 metų senumo vadinamoji „akija“ (japoniško stiliaus namas – aut.), kurioje niekas negyveno jau 10 metų.

„Namui beveik 100 metų, o kai pirmą kartą pamačiau namą, jis buvo tuščias jau daugiau nei 10 metų“, – pasakojo jaunas vyras. „Ankstesnis savininkas mirė 2010 m., todėl jis priklausė keturiems broliams ir seserims, kurie tiesiog nežinojo, ką su juo daryti“, – pridūrė jis.

Vyras išmoko reikiamų „pasidaryk pats“ įgūdžių stebėdamas, kaip jo tėvas transformuoja nekilnojamąjį turtą Švedijoje.

A.Wormannas "Insider“ atskleidė, kad važiavo pro namą ir pamatė savininkus prie jo. Jis paklausė, ar jie norėtų parduoti.

Savininkai buvo šokiruoti, kad A.Wormannas nori pirkti namą

„Ar tikrai? Jūs norite pirkti šį šlamštą? Tokia buvo jų reakcija“, – pasakojo jis. Tačiau A.Wormannas jautėsi pasirengęs šiam iššūkiui.

Šimtmečio senumo namas yra 90 kv. m – per du aukštus. Iš pradžių jame buvo penki nedideli miegamieji ir nedidelis sodas namo gale.

A.Wormannas išgriovė visas pirmojo aukšto vidaus sienas. Buvo suplanuoti nauji laiptai, sujungti kai kurie viršuje esančius kambariai, kad jie taptų erdvesni.

Viršutiniame aukšte jis išsaugojo tradicinius japoniškus akcentus: tatamio kilimėlius ant grindų, mobilias plokštes, vadinamas fusuma, ir medžio ir popieriaus duris, vadinamas šodži.

Pirmame aukšte naujasis savininkas įrengė virtuvę su modernia buitine technika. Galiniame sode jis taip pat įrengė lauko vonią.

„Man patinka geri iššūkiai, bet jei atvirai, pirmą kartą žvilgtelėjęs į vidų neįsivaizdavau, kokio didelio projekto imuosi“, – sakė jis.

„Aš gana gerai kalbu japoniškai, tačiau statybų pasaulyje vartojama terminologija gerokai skiriasi nuo mados pasaulio“, – sakė jis.

Remonto metu jis susidūrė su termitų antplūdžiu sijose, kalnais šiukšlių, nes turtas buvo išardytas, ir rangovais, kurie galėjo būti nepatikimi. Sijų keitimas buvo nenumatytos išlaidos – dėl visų problemų projektas buvo atidėtas.

A.Wormannas apskaičiavo, kad prie namo pastatymo sugaišo apie 1 500 valandų savo darbo ir medžiagoms bei darbininkams išleido apie 50 tūkst. JAV dolerių. Rekonstrukcija užtruko metus, o A.Wormannas dirbo vietoje, kai nekeliaudavo dėl modelio darbų.

Namas nuomojamas per „Airbnb“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas