Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 22 /07 23 14:22

Unikalus objektas Vilniaus senamiestyje ieško nuomininkų

Vilniaus senamiestyje, greta „Mo“ muziejaus, prabangaus būsto projektą išplėtojusi nekilnojamojo turto grupė „Releven“ buvo įsigijusi ir pirmojo Lietuvoje planetariumo pastatą. Dabar pastarajam ieškoma nuomininkų.
Planetariumas
Planetariumas / Aruodas.lt nuotr.

Pirmasis apie tai pranešė portalas vz.lt.

11 apartamentų kompleksas „Gallery 4A“ prieš kelerius metus radosi vietoje buvusios Maldžio galerijos J.Basanavičiaus gatvėje, o jo kieme yra pirmasis Lietuvoje planetariumo pastatas.

„Releven“ pastatui su kupoliniu stogu turi parengtą rekonstrukcijos projektą ir statybos leidimą. Dabar NT paslaugų bendrovės „Newsec Advisers LT“ tinklalapyje radosi skelbimas, kuriame teigiama, kad šiam objektui ieškomi nuomininkai.

Kaip nurodoma skelbime, esant poreikiui, patalpos gali būti pritaikytos pagal nuomininko specifinius reikalavimus, užtikrinant, kad naujosios erdvės atitiktų moderniausius verslo poreikius.

„Objektas, turintis aukštas lubas, plačius vitrininius langus ir 6 metrų aukščio kupolą su išsaugotomis istorinėmis freskomis, suteikia unikalią ir įspūdingą aplinką. Tai galimybė erdves pritaikyti įvairiems verslo poreikiams, sujungiant istorinį žavesį su moderniais ir funkcionaliais sprendimais.

Išskirtinės architektūros planetariumą sudaro 767 kv. m ploto erdvės, kurios yra išsidėsčiusios per 3 aukštus. Patalpos gali būti nuomojamos kaip vienas didelis kompleksas arba padalintos į tris atskiras dalis: 235 kv. m, 218 kv. m ir 237 kv. m, kiekviena su atskirais įėjimais“, – teigiama skelbime.

Skelbime nenurodoma, kiek tikimasi gauti už šio statinio nuomą.

Vilniaus planetariumas pirmą kartą duris atvėrė 1962 m. J. Basanavičiaus gatvėje, netoli buvusio kino teatro „Lietuva“ (dabar MO muziejus). Planetariume vyko įvairūs renginiai: žvaigždžių stebėjimo seansai, paskaitos apie astronomiją, edukacinės programos moksleiviams.

Vėliau pastatas keliavo per privačių savininkų rankas, jame veikė ir lošimo namai, ir restoranas. Nuo 2019 m. jį valdo Ginaičių įmonė „Donleta“.

„Donletos“ vadovas Laurynas Ginaitis 15min teigė, kad sprendimas ieškoti nuomininkų arba pirkėjų – logiškas.

„Tokia verslo logika: nuperki, padarai pagerinimą ir parduodi arba išnuomoji. Taip nekilnojamasis turtas veikia“, – paaiškino L.Ginaitis.

Pasak jo, prioritetas šį statinį yra išnuomoti, tačiau nieko neparduodama nėra.

„Jei ateitų rimtas klientas, norintis įsigyti, aš esu pasiruošęs ir pardavimui“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?