Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Už 100 tūkst. dolerių nusipirko apleistą vidurinę mokyklą ir pavertė ją 31 buto gyvenamuoju namu

Kai 2019 m. Homestedoje (Pensilvanijos valstija) esanti apleista vidurinė mokykla buvo įtraukta į parduodamų objektų sąrašą, Jesse Wig įžvelgė galimybę. Pardavėjai prašė už ją 100 tūkst. JAV dolerių.
Už 100 tūkst. dolerių nusipirko apleistą vidurinę mokyklą ir pavertė ją 31 buto gyvenamuoju namu
Už 100 tūkst. dolerių nusipirko apleistą vidurinę mokyklą ir pavertė ją 31 buto gyvenamuoju namu / Videokadras

Kaip skelbia cnbc.com, 34 metų nekilnojamojo turto agentas nusipirko mokyklą, o tada susisiekė su draugu, kuris jį suvedė su Adamu Colucci, 35 metų investuotoju į nekilnojamąjį turtą ir garso bei vaizdo įrašų verslo savininku.

„Aš sužinojau apie mokyklą ir, tiesą sakant, nebuvau tikras, ką prasmingiausia būtų daryti su pastatu“, – CNBC „Make It“ pasakojo Jesse Wigas. „Tačiau už tokią kainą turėjau jį įsigyti ir tikėjausi, kad ateityje galėsime sugalvoti gerą variantą“, – pridūrė jis.

Dvejus metus J.Wigas ir A.Colucci sprendė, ką daryti su pastatu. Jie svarstė galimybę įrengti vestuvių vietą, alaus sodą ir net „WeWork“ patalpas.

„Turėjome dideles akis, o po dvejų metų sukimo ratais visi specialistai mums pasakė, kad visi keliai galiausiai veda į gyvenamąsias patalpas“, – pripažino A.Colucci.

Abu suprato, kad jiems reikia pagalbos, ir užmezgė ryšį su Danu Spanovichumi, 41-erių metų etatiniu vystytoju ir daugiabučio turto valdytoju.

„Šiuos senus pastatus pertvarkyti gali būti labai sudėtinga“, – sakė D.Spanovichius. „Mes buvome pasirengę rizikuoti, nepriklausomai nuo to, kokia būtų jų paskirtis. Žinojome, kad už tokią kainą sugebėsime rasti, kaip jį panaudoti, kad jis duotų pakankamai grąžos, kad visi būtų patenkinti“, – pridėjo ji.

Buvusios vidurinės mokyklos klasės tapo naujais moderniais butais su skalbyklėmis ir džiovyklėmis, o auditorija virto bendra erdve. Pirmame aukšte taip pat įrengta pilna sporto salė su puse krepšinio aikštelės, svarmenimis ir „Peloton“ dviračiais.

Daugelį metų nenaudota vidurinė mokykla buvo 50 tūkst. kvadratinių pėdų ploto. Turėdami tiek erdvės, trys partneriai tikėjosi gauti apie 60 butų.

Galiausiai dėl didelių koridorių, laiptinių, sporto salės ir auditorijos jiems liko tik 25 tūkst. kvadratinių pėdų nuomojamo ploto, o tai sudarė 31 butą.

A.Colucci pridūrė, kad jiems buvo svarbu, jog pastate išliktų kai kurie mokyklos elementai. „Glaudžiai bendradarbiavome su Nacionalinio parko tarnyba, kad užtikrintume, jog jis išsaugotų savo istorinę reikšmę“, – sakė jis. „Mes stengėmės užtikrinti, kad mokykla išlaikytų savo istorinę išvaizdą“, – pridūrė vyras.

Partneriai gavo federalinio lygmens ir Pensilvanijos valstijos istorinių mokesčių kreditų, nors tikslios sumos neatskleidė.

2019 m. gegužę įsigijus mokyklą, 2020 m. pradžioje prasidėjo pastato statybos, kurios baigtos 2021 m. spalį.

Baigtame objekte įrengti 27 vieno miegamojo ir keturi dviejų miegamųjų apartamentai. Partneriai taip pat pridėjo saulės baterijų ant mokyklos stogo, kad sumažintų savo poveikį aplinkai.

Nuoma prasidėjo 2021 m. spalį, o jau po šešių mėnesių pastatas buvo užimtas 100 proc.

D.Spanovichius teigė, kad nuomos kaina pastate atskleidė, kad vieno miegamojo butas mėnesiui kainuoja 1 400 JAV dolerių per mėnesį iki 1 650 JAV dolerių už 2 miegamųjų butus.

Kai kalbama apie pelno ir išlaidų pasidalijimą, A.Colucci sakė, kad jis, J.Wigas ir D.Spanovichius viską pasidalijo remdamiesi proporcinga pastato dalimi.

Partneriai jau vykdo kitus projektus

A.Colucci sužinojo, kad mokykla, esanti kitoje gatvės pusėje nuo jų nekilnojamojo turto, yra parduodama.

Iš pradžiųJ. Wigas šiek tiek dvejojo, bet A.Colucci ir D.Spanovichius buvo pasiruošę ją įsigyti. „J.Wig apsisprendė, mes jį įsigijome ir, manau, tai buvo nuostabus žingsnis. Esame dėl to labai laimingi ir mums labai pasisekė“, – pridūrė A.Colucci.

Ta antroji mokykla, įsigyta 2020 m. rugpjūtį, jiems kainavo 90 000 JAV dolerių.

Tačiau D.Spanovichius sakė, kad jų patirtis su šia mokykla buvo visai kitokia. Pirmąją nuosavybę reikėjo visiškai atnaujinti.

Antrosios nereikėjo, tačiau ji atrodė kaip namas su vaiduokliais.

„Kai pastatai atrodo gražiai, dėl jų varžosi daug žmonių, todėl beveik norisi, kad jie atrodytų kaip vaiduoklių namai, kad būtų mažiau konkurencijos“, – pridūrė D.Spanovichius.

Šiam naujam nekilnojamajam turtui reikia kapitalinio remonto, įskaitant prakiurusio stogo sutvarkymą. Taip pat reikia atlikti aplinkosauginį tyrimą, kad būtų įsitikinta, jog pastato struktūra yra geros būklės, nepaisant daugelį metų trukusios vandens žalos.

A.Colucci sakė, kad jis pasirodė esąs prastesnės būklės nei pirmoji mokykla ir jo remontas bus sudėtingesnis.

Planuojama, kad antrojoje vidurinėje mokykloje bus 33 gyvenamieji būstai, kuriuos daugiausia sudarys vienviečiai kambariai ir kelios studijos.

„Kažkas kartą man pasakė, kad įsimylėjęs gražius senus pastatus, tu bankrutuosi, todėl būk atsargus“, – sakė A.Colucci. „Laimei, mūsų komandoje yra Danas, ir jis sugebėjo išspręsti logistikos klausimus, kad viskas pavyktų“, – džiaugėsi jis.

Partneriai sakė, kad žaidimo planas yra toks, kad gyventojai galėtų naudotis abiejų pastatų patogumais, pavyzdžiui, pirmosios mokyklos auditorija, dviaukščiu garažu ir antrajame pastate esančia terasa ant stogo.

Nuo rugsėjo mėnesio, kai J.Wigas, A.Colucci ir D.Spanovichius davė interviu televizijai CNBC „Make It“, jie įsigijo dar dvi mokyklas.

J.Wigas sako, kad didžiausias įspūdis, kurį jis ir jo partneriai patyrė iš šių projektų, yra tai, kad pastatai keičia bendruomenę.

Jis gyvena vos už kelių mylių ir pats yra tos bendruomenės narys. „Buvo smagu matyti, kaip bendruomenė tobulėja“, – apibendrino jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?