Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Užsieniečiai toliau perka nekilnojamąjį turtą Ispanijoje: štai kur labiausiai

Ispanija yra patraukli šalis ir gyventi, ir praleisti ilgą laiką. Dėl šios priežasties, nors būsto kainos vis didėja, užsieniečiai investuoja į nekilnojamąjį turtą šioje šalyje. Kas ir kur perka nekilnojamąjį turtą (NT) Ispanijoje?
Valldemossa (Maljorka)
Valldemossa (Maljorka) / 123rf.com nuotr.

Antrojo ketvirčio duomenimis, Registrų asociacijos duomenimis, užsieniečiams parduota 14,8 proc. būsto, t. y. šiek tiek mažiau nei praėjusių metų tą patį ketvirtį (14,9 proc.), skelbia yaencontre.com.

Palyginti su ankstesniu ketvirčiu, ši dalis padidėjo 0,6 procentinio punkto, o tai absoliučiais skaičiais reiškia, kad užsieniečiai pardavė ir nupirko daugiau kaip 21 700 būstų (praėjusiais metais tuo pačiu laiku – kiek daugiau nei 21 500 būstų).

Britai, nors perka kiek mažiau nei anksčiau, vis dar pirmauja tarp užsieniečių, įsigijančių NT Ispanijoje – 8,4 proc. visų pardavimų ir pirkimų, po jų seka vokiečiai (7 proc.), marokiečiai (6,1 proc.), rumunai (5,3 proc.) ir prancūzai (5,2 proc.).

Kur užsieniečiai perka būstą

Didžiausia visų antrojo ketvirčio pardavimų ir pirkimų dalis įvykdyta labiausiai turistinėse vietovėse. Taigi užsieniečiai daugiausia ir šiuo laikotarpiu pirko Balearų salose (33,4 proc.), Kanarų salose (31,1 proc.), Valensijos bendruomenėje (28,8 proc.), Mursijoje (23,6 proc.), Katalonijoje (16,1 proc.) ir Andalūzijoje (13,7 proc.).

Ispanijos pakrantė yra užsieniečių antrųjų namų vieta. Kanarų salos tapo pirmuoju pasirinkimu pirkti 62,79 proc. atvejų, po jų seka Alikantė (43,52 proc.), Balearų salos (33,37 proc.) ir Malaga (30,81 proc.).

Tačiau, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų antruoju ketvirčiu, užsieniečiai mažiau būsto – 4 proc. – pirko tik Malagoje, kur sumažėjo 4 proc. (per metus – tai būtų 1,21 proc. mažiau pirkimų). Alikantėje per šiuos laikotarpius taip pat nupirkta mažiau būsto – atitinkamai 3 proc. ir 1,51 proc.

Analizuojama, kad bendrą būsto kainų kilimą, be kitų priežasčių, iš dalies lemia ir užsieniečių susidomėjimas šalies NT.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas