Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 11

„Valstybinis sektorius gyvena plačiau negu privatus“: paaiškėjo, kuriose įstaigose darbuotojai dirba erdviausiai

Kai kurios valstybinės įstaigos tokios didelės, kad vienam darbuotojui tenkantis plotas prilygsta dviejų kambarių butui. „Valstybinis sektorius gyvena prabangiau ir plačiau negu privatus sektorius“, – teigia Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos vadovas Mindaugas Statulevičius. Tiesa, efektyvumo daugėja ir viešajame sektoriuje.
„Valstybinis sektorius gyvena plačiau negu privatus“: paaiškėjo, kuriose įstaigose darbuotojai dirba erdviausiai
„Valstybinis sektorius gyvena plačiau negu privatus“: paaiškėjo, kuriose įstaigose darbuotojai dirba erdviausiai / BNS nuotr.

Vieni viešojo sektoriaus darbuotojai iki šiol turi erdvius kabinetus, vaikštinėja plačiais koridoriais ir holais sovietmetį menančiuose pastatuose, kurių šildymui žiemą susimesti turi visi mokesčių mokėtojai.

Tuo tarpu kitų valstybinių įstaigų biurai jau mažai kuo skiriasi nuo privataus verslo, kur didelių ir nereikalingų erdvių seniai nebelikę.

Tad, kuriose įstaigose darbuotojai dirba erdviausiai, o kuriose – tenka pasispausti? Į šį klausimą atsakė Turto banko atlikta analizė. Paaiškėjo, kad daugiausiai vietos darbuotojai turi Vyriausybės kanceliarijoje – vienam žmogui čia tenka 74,3 kv. m ploto, o tai prilygsta trijų ar keturių kambarių butui. Tiesa, kabinetinio ploto vienam darbuotojui yra kur kas mažiau – 18,9 kv. m, bet ir pagal šį rodiklį Vyriausybės kanceliarija atsiduria tarp lyderių.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Vyriausybė
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Vyriausybė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas