Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vienas jauniausių Vilniaus mikrorajonų kasmet auga tūkstančiu gyventojų

Vienas jauniausių Vilniaus mikrorajonų, Pilaitė, pateisina savo titulą ir toliau išlieka vienu populiariausių pasirinkimų jaunų šeimų tarpe, o „miestu mieste“ praminto rajono gyventojų skaičius kasmet auga beveik tūkstančiu. Esminiu naujakurių traukos aspektu dažniausiai tampa rajoną supančios gamtos, pasiūlos ir per pastarąjį dešimtmetį ženkliai išplėtotos bei dar planuojamos infrastruktūros kombinacija, rašoma „EIKA“ pranešime spaudai.
Pilaitė
Pilaitė / Bendrovės nuotr.

Pirmieji daugiabučiai Pilaitėje pradėjo dygti prieš tris dešimtmečius, o 2011 metais rajoną namais jau vadino 20 tūkst. vilniečių. Praėjusių metų duomenimis, Pilaitės gyventojų skaičius perkopė 31 tūkst. ribą ir išlieka vienu sparčiausiai augančių sostinės mikrorajonų.

Paskutinius kelerius metus Pilaitė turėjo didžiausią naujų būstų pasiūlą, lyginant su kitais ekonominės klasės mikrorajonais kaip Lazdynai, Bajorai, Pašilaičiai ar Justiniškės. Pirkėjų aktyvumą lėmė ir itin patrauklios kainos, kurios tarp minėtų rajonų išlieka vienos konkurencingiausių ir siekia maždaug 2720 Eur už kv. metrą. Dėl naujų projektų kiekio šiemet nauji butai Pilaitėje yra vieni patraukliausių, o išaugusi konkurencija būstus Pilaitėje padarė įperkamesnius.

„Pilaitė jau mažiausiai 10 metų rikiuojasi populiariausių Vilniaus mikrorajonų penketuke. 2023 metais čia parduoti 165 butai, o per pirmąjį šių metų pusmetį įsigyti 78 naujos statybos būstai, todėl iki metų galo galime prognozuoti panašų tempą. Nors pirkėjų tarpe dominuoja jaunos šeimos, nuolat vystoma rajono infrastruktūra ir ranka pasiekiama gamta patraukli visiems. Pastebime, kad naujų butų Pilaitėje pirkėjai labai dažnai yra Pilaitėje jau gyvenančios šeimos, kurioms prireikė papildomo ploto“, – teigia „EIKA Development“ plėtros departamento direktorius Tomas Žiaugra.

Vakarinėje Vilniaus dalyje įsikūręs rajonas pasižymi patogiu susisiekimu su kitais mikrorajonais ir centrine miesto dalimi. Pilaitėje kursuoja aštuoni autobusų maršrutai, veikia laikinosios automobilių ir paspirtukų nuomos platformos, o netoliese driekiasi vakarinis aplinkkelis, susijungiantis su magistraliniais keliais Panevėžio ir Kauno kryptimis.

„Miesto mieste“ vardą pateisina ir nuolat auganti rajono viešųjų bei privačių paslaugų pasiūla: Pilaitėje veikia kelios mokyklos, darželiai, bažnyčia, poliklinika, grožio ir sveikatos įstaigos, sporto klubai ir aikštelės, barai ir restoranai, gausu maisto prekių parduotuvių, o prieš kelerius metus atidarytas vienas didžiausių prekybos centrų Vilniuje. Numatoma, jog 2024 metų IV ketvirtį duris Tolminkiemio gatvėje atvers naujas lopšelis-darželis.

Netolimoje ateityje mikrorajone taip pat turėtų būti statomi jaunoms šeimoms itin aktualūs nauji darželiai-lopšeliai Pajautos, Priegliaus ir Parko gatvėse, pradinė mokykla, kuri įsikurs Kanto alėjoje. Vilniaus miesto savivaldybė taip pat numato Pilaitės poliklinikos plėtrą bei naujas erdves laisvalaikiui – baseiną Įsruties gatvėje ir teniso kortus bei baseiną Čekoniškių gatvėje.

„Žvelgiant į viešojo sektoriaus ir privačių vystytojų planus Pilaitėje, akivaizdu, kad artimiausiu metu šio mikrorajono augimas ir plėtra tikrai nestos. Augant gyventojų skaičiui bus gerinamas susisiekimas, socialinė infrastruktūra, didinamas parkų ir žaliųjų zonų kiekis. Manau, kad laikui bėgant frazė „miestas mieste“ čia tik dar labiau įsišaknys“, – priduria T. Žiaugra.

Pastarąjį dešimtmetį Pilaitė labiausiai plėtėsi šiaurės ir vakarų kryptimis, nors naujų būstų išdygo ir rajono pietuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas