Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Aukciono būdu parduodami Psichikos sveikatos centro statiniai Vasaros gatvėje: štai kokia pradinė kaina

Vilniuje įrengus moderniausią šalyje psichiatrijos stacionaro korpusą, VšĮ „Vilniaus miesto psichikos sveikatos centras“ viešo aukciono būdu parduoda 7 statinių kompleksą, dalis jų yra Kultūros paveldo departamento saugomos vertybės, rašoma pranešime spaudai.
Psichikos sveikatos centro statiniai
Psichikos sveikatos centro statiniai / Bendrovės nuotr.

Bendras aukcione parduodamų statinių plotas – 2,6 tūkst. kv. m, jie išsidėstę 1,2 ha panaudos teise valdomame valstybiniame sklype adresu Vasaros g. 3. Trys iš septynių pastatų yra įtraukti į Kultūros vertybių registrą.

„Plečiame paslaugas ir geriname sąlygas pacientams bei darbuotojams, todėl senuosiuose pastatuose esančius skyrius perkeliame į šalia naujai įrengtą, šiuo metu moderniausią Lietuvoje korpusą. Todėl XX-o amžiaus pradžios statiniai, kuriuose Vilniaus miesto psichikos sveikatos centras veikė iki šiol, galėtų būti rekonstruojami ir prikeliami naujam gyvenimui.

Bendrovės nuotr./Psichikos sveikatos centro statiniai
Bendrovės nuotr./Psichikos sveikatos centro statiniai

Įdomu, kad dauguma šių istorinių pastatų ir buvo statyti ne kaip ligoninės korpusai, o kaip užmiesčio vilos ir tik vėliau perduoti ligoninės reikmėms. Matyt, atėjo laikas grąžinti istorinę skolą šiems nuostabiems pastatams“, – sako „Vilniaus miesto psichikos sveikatos centro“ direktorius Martynas Marcinkevičius.

Aukciono būdu parduodami 1-2 aukštų pastatai su mansarda – gydymo ir administracinės paskirčių. Šiuo metu juose veikia ligoninės skyriai ir kitos tarnybos. Tai, jog kompleksas ilgus metus veikė kaip ligoninė, reiškia, kad sklypo teritorijoje yra sukurta patogi infrastruktūra: asfaltuoti automobilių keliai ir pėsčiųjų takai, jungiantys pastatus, apšvietimas, teritoriją juosianti tvora. Parduodami pastatai bei sklypas (valdomas panaudos teise) yra visiškai atskirti nuo ligoninės, turi atskirą įvažiavimą, adresą, ribas.

Pradinė objekto kaina aukcione: 5 180 000 Eur (PVM netaikomas). Registracijos į aukcioną pradžia – 2024-09-10 00:00:00, pabaiga – 2024-09-16 23:59:59. Aukciono pradžia – 2024-09-18 09:00:00, pabaiga – 2024-09-19 13:59:59.

XX amžiaus pradžią siekiantis kultūrinis paveldas

Trys statiniai – administracinės paskirties pastatas ir dvi vilos – yra įtraukti į Kultūrinių vertybių registrą. Jų istorija siekia XX amžiaus pradžią, kai ši teritorija priklausė Šv. Marijos Magdalietės vienuolynui, o sklypai buvo prijungti prie Vilniaus miesto. Vilniaus psichiatrijos ligoninei sklype esantys istoriniai statiniai perleisti 1922 m.

Bendrovės nuotr./Psichikos sveikatos centro statiniai
Bendrovės nuotr./Psichikos sveikatos centro statiniai

Visiems parduodamiems statiniams yra reikalinga rekonstrukcija, vienas iš jų – avarinės būklės.

Patrauklu plėtrai, sveikatinimo paslaugoms

VšĮ „Vilniaus miesto psichikos sveikatos centro“ vadovo teigimu, rekonstruotame ir atnaujintame komplekse galėtų būti vykdoma sveikatinimo arba kita miesto bendrojo plano sprendinius atitinkanti plėtra.

„Aplinka ir infrastruktūra – itin tinkama, pavyzdžiui, sveikatos priežiūros, reabilitacijos, grožio paslaugų teikimui. Rami sklypo vieta, parkas visai šalia šurmuliuojančio miesto centro, patogus susisiekimas ir galimybė turiningai leisti laiką gamtoje, gryname ore, puikiai suderinama su sveikatinimo, SPA, reabilitacijos, apgyvendinimo paslaugomis.“, – sako M.Marcinkevičius.

„Naujo psichikos sveikatos centro korpuso, leidusio optimizuoti veiklą ir atlaisvinti istorinių statinių kompleksą, statybos baigtos 2024-ųjų birželį. Dar šiek tiek užtruks baldų gamyba ir skyrių perkėlimo darbai, todėl pilnai perduoti patalpas naujajam šeimininkui planuotume maždaug už pusmečio, o vėliausiai po metų nuo pardavimo“, – teigia jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas