Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje už 350 eurų nuomojamas nedidelis „butas“ pusrūsyje: mažai dienos šviesos ir klausimas, kur susidėti daiktus

350 eurų už gyvenimą 17 kv. m bute, esančiame cokoliniame aukšte – apatinėje pastato dalyje? Taip, tiek prašoma už dvivietį kambarį-butą sostinės Baltupių rajone.
Nuomojamas kambarys
Nuomojamas kambarys / Aruodas.lt nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Būstas cokoliniame aukšte ar lofte: paskolą bankai suteiks ne visais atvejais

Kaip rašoma nekilnojamojo turto (NT) skelbimų portale Aruodas.lt įkeltame aprašyme, kambarys tvarkingas, su baldais ir buitine technika, yra nedidelis šaldytuvas, kaitlentė, virdulys.

Yra tualetas ir dušas. Tiesa, nuotraukose nematyti jokios spintos daiktams.

Vis dėlto bene didžiausias šio buto minusas veikiausiai yra tai, kad dienos šviesa čia beveik nepatenka – yra nedidelis langelis su grotomis. Ar jį galima praverti ir išvėdinti patalpą?

Skelbime rašoma, kad kambarys prijungtas prie rekuperacinės vėdinimo sistemos. „Su rekuperacija gaunate ne tik vėdinimą ir šilumos taupymą, nes rekuperacinės vėdinimo sistemos suteikia visai kitą gyvenimo lygį, kuris leidžia gyventi sveikiau, jausti mažesnį nuovargį, ilgiau išlikti energingam, greičiau pašalinti nemalonius kvapus, apsaugo namo konstrukcijas nuo pelėsio, o karštomis vasaros naktimis vėsina patalpas“, rašoma skelbime.

Taip pat teigiama, kad nuomininkas(-ė) galės naudotis ir atskira patalpa, kurioje yra skalbimo mašina ir džiovyklė.

Nurodoma, jog šio būsto kaina mėnesiui – 350 eurų, į šią sumą neįeina komunaliniai mokesčiai.

„Gyvenant dviese – 370 eurų plius komunaliniai. Komunalai šiltuoju sezonu apie 30 eurų. Šaltuoju – apie 60 eurų“, rašoma skelbime.

Prašoma įsikelti metams ir ilgiau, mat trumpesniam laikui gyventi šiame būste atsieitų brangiau.

Lietuvos skelbimų portaluose vis randasi pasiūlymų studentams išsinuomoti mažytį, iki 10 kv.m butą.15min neseniai rašė apie sostinės Jeruzalės rajone nuomojamą kaip tik tokio ploto būstą. Mėnesiui prašoma 190 eurų. Tik apie vietą daiktams nepagalvota, kaip ir apie tai, kad galbūt išskleidus sofą siaurame koridoriuje nebeliks vietos praeiti.

„Ober-Haus“ Senamiesčio biuro vadovas Marius Čiulada 15min anksčiau teigė, kad tokių nedidelių būstų, kurie įrengti ir pusrūsiuose, pasitaikydavo visais laikais, tačiau tik dabar jie greičiau ir plačiau matomi internete. Todėl sulaukia tiek žiniasklaidos, tiek internautų dėmesio.

Luko Balandžio / 15min nuotr./15min studijoje – Marius Čiulada
Luko Balandžio / 15min nuotr./15min studijoje – Marius Čiulada

„Inreal“ grupės investicijų ir analizės vadovas Tomas Sovijus Kvainickas antrino, kad toks būstas – pigiausias, kokį galima rasti nuomos rinkoje. Orientuojamasi į studentus arba gaunančius mažas pajamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas