Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 17

„Viltys į vieną sprendimą“: štai, ko būsto rinkoje laukiama kitąmet

Žvelgdami į 2024 metus, rinkos dalyviai viltis deda į galimą Europos Centrinio Banko (ECB) sprendimą dėl palūkanų mažinimo, kuris, kaip sako ekspertai, galėtų leisti lengviau atsikvėpti būsto paskolų turėtojams ir į rinką sugrąžinti potencialius būsto pirkėjus bei naujų projektų plėtotojus.
Daugiabučiai Vilniuje
Daugiabučiai Vilniuje / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vis dėlto „Ober-Haus“ rinkos tyrimų vadovas Baltijos šalims Raimondas Reginis 15min teigė, kad čia vyrauja nemažas neapibrėžtumas ir nuomonių išsiskyrimas tiek dėl palūkanų normų mažinimo pradžios, tiek dėl jų mažinimo tempo.

„Ir nepaisant įvairių prognozių, tikėtina, ECB naujausius savo sprendimus priims eigoje, t. y. kai tikrai įsitikins, kad kova su infliacija yra galutinai laimėta nepamirštant įvertinti ir tuo metu esančios Europos ekonomikos būklės“, – komentavo jis.

„Scanpix“ nuotr./Europos Centrinis Bankas (ECB)
„Scanpix“ nuotr./Europos Centrinis Bankas (ECB)

Todėl, pasak R.Reginio, šiuo metu išlieka didelis neapibrėžtumas dėl 2024 metų, tačiau iš esmės visi rinkos dalyviai sutaria, kad pirmasis palūkanų mažinimo žingsnis tikrai bus žengtas. Tačiau, jo teigimu, to nepakanka, kad galėtume drąsiai teigti, kad Lietuvos būsto rinka 2024 metais įžengs į spartesnio atsigavimo laikotarpį.

„Visų pirma, tai reikia sulaukti tų būsto rinkai teigiamų naujienų, o iki to laiko rinkos dalyvių nuotaikos gali dar labiau subjurti, o spaudimas būsto pardavėjams dar labiau išaugti“, – teigė R.Reginis.

Štai trys tendencijos, kuriomis galimai gyvensime kitąmet:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas