Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vykdant statybas, išardytas namo šlaitas: dėl galimos grėsmės gyventojams įsikišo Statybos inspekcija

Kilus abejonėms dėl galimo nukrypimo nuo statybos projekto ir dėl to galimai keliamos grėsmės gyventojams, Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija jau atlieka situacijos vertinimą ir jau artimiausiu metu atliks patikrinimą, teigiama Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos (VTPSI) pranešime spaudai.
Kasimo darbai Vilniuje
Kasimo darbai Vilniuje / Gyventojų nuotr.

Patikrinimo metu inspektoriai aiškinsis ar Karaliaučiaus gatvėje Vilniuje atliekami gatvės tiesimo ir inžinerinių tinklų įrengimo darbai vykdomi griežtai laikantis teisės aktų nustatytų reikalavimų. Vykdant statybos darbus tiek rangovas, tiek techninę priežiūrą vykdantys juridiniai ar fiziniai asmenys privalo giežtai laikytis suderinto projekto ir užtikrinti, kad statybos darbai nekeltų grėsmės gyventojams ar jų turtui.

Nustačius pažeidimus, bus imamasi Statybos inspekcijos kompetencijose ribose esančių veiksmų, įskaitant, galimą Administraciniame nusižengimų kodekse numatytų atsakomybių taikymą atsakingiems asmenims, taip pat gali būti stabdomi statybos darbai.

15min rašė, kad vilniečiai, gyvenantys daugiabutyje Karaliaučiaus g. 28, pakraupę dėl to, ką vystytojas „Omberg“, šalia statantis gyvenvietę „Vyšnios“, padarė jų namo sklypui. Gyventojai piktinosi, kad statybų metu nukastas šalia namo esantis šlaitas ir panaikintas gyventojams skirtas praėjimas. Vilniaus miesto savivaldybė įpareigojo įmonę situaciją taisyti, o pastaroji teigė sureagavusi – penktadienį šlaitas atstatytas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas