Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Algirdas Kaušpėdas: Kaunas turi neišnaudoto parako turizmui skatinti

Fortai ir Hanza miestas – pagrindiniai traukos šaltiniai Kaune. Nuoseklus, sistemingas ir kūrybiškas šių krypčių stiprinimas gali pabudinti turistų proveržį Kaune. Tokią nuomonę išsakė grupės „Antis“ lyderis Algirdas Kaušpėdas visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ organizuotoje diskusijoje.
„Kaunas gali didžiuotis būdamas išskirtiniu miestu pasaulyje ir turintis tokią autentišką fortifikavimo sistemą”,- įsitikinęs A.Kaušpėdas/Nuotr. Igno Gaižausko
„Kaunas gali didžiuotis būdamas išskirtiniu miestu pasaulyje ir turintis tokią autentišką fortifikavimo sistemą”,- įsitikinęs A.Kaušpėdas/Nuotr. Igno Gaižausko

„Kaunas gali didžiuotis būdamas išskirtiniu miestu pasaulyje ir turintis tokią autentišką fortifikavimo sistemą. Kauno tvirtovė – pati moderniausia pirmos klasės tvirtovė Rusijos imperijoje. Norint, kad Kauno tvirtovė taptų turistų traukos centru, būtina atnaujinti ne kažkurį vieną fortą, o visą vientisą fortų sistemą”,- įsitikinęs A.Kaušpėdas.

„Vieningo Kauno“ narys pabrėžia, jog atnaujinta ir patraukliai pristatoma XIX a. inžinerijos bei statybos galimybes atspindinti Kauno tvirtovė susilauktų ne tik istorijos ir karo technikos entuziastų dėmesio. A.Kaušpėdas apgailestauja, kad iki šiol mieste įgyvendintos tik kelios fortų (išskyrė VII forto atnaujinimą) atkūrimo iniciatyvos, o likusi tvirtovės dalis želia krūmais ir yra nepasiekiamos miestiečiams.

2011 metais įvykusi tarptautinių Hanza dienų šventė - istoriškai vienas reikšmingiausių renginių Kauno mieste. A. Kaušpėdo nuomone, miestas galėtų išlaikyti šventės metu vyravusią atmosferą pasitelkdamas kūrybiškų kauniečių idėjas. Suvaldyti idėjas ir puoselėti iniciatyvas padėtų Kaunui reikalingas turizmo skatinimo ir miesto komunikacijos veiksmų planas.

„Manau verta akcentuoti ne tik Kauno pilį, jos atstatymą ir kitus šiam laikotarpiui būdingus statinius. Kaunas gali gyventi Hanza sąjungos miestų ritmu kurdamas išskirtines tradicijas, istorines ceremonijas, netikėtus atradimus turistams. Paskleisti žinią apie Kauno išskirtinumą galima bendraujant su užsienio ir Lietuvos miestais“, – teigė legendinės grupės atlikėjas.

Kauno išskirtinumą galima bendraujant su užsienio ir Lietuvos miestais“, – teigė A. Kaušpėdas/Nuotr. Igno Gaižausko
Kauno išskirtinumą galima bendraujant su užsienio ir Lietuvos miestais“, – teigė A. Kaušpėdas/Nuotr. Igno Gaižausko

Šių metų gegužės 29 dieną Kauno miesto taryba pritarė sprendimui siekti, kad Kauno tarpukario modernizmo architektūra būtų įtraukta į UNESCO Preliminarųjį pasaulio paveldo sąrašą. Architekto išsilavinimą turintis Algirdas Kaušpėdas sveikina šį miesto sprendimą, tačiau pabrėžia, jog tai tik mažas žingsnelis siekiant išryškinti tarpukario architektūros lobynus. „Skambius tikslus turi lydėti kruopštus ir atsakingas profesionalų darbas“, – įsitikinęs A.Kaušpėdas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas