Ant „Lidl“ šviežios mėsos ir žuvies pakuočių – naujas kokybės ženklas

„Lidl“ pirkėjai Lietuvoje jau pastebėjo ant prekybos tinklo privataus prekės ženklo šviežios mėsos bei žuvies pakuočių naują žymėjimą, nurodantį, kad šių gaminių kokybė patvirtinta „Eurofins“. Reguliarios produktų patikros šioje pasaulyje lyderiaujančioje, nepriklausomoje analitinių tyrimų laboratorijoje – papildomas savanoriškas bendrovės „Lidl Lietuva“ žingsnis užtikrinant gaminių kokybę ir informuojant apie tai savo pirkėjus.
Kiauliena
Kiauliena / Fotolia nuotr.

Pasak „Lidl Lietuva“ kokybės užtikrinimo departamento vadovo Karolio Lebedniko, bendradarbiavimas su „Eurofins“ ir kartu sukurtas kokybės spaudas yra prekybos tinklo iniciatyva, kuria siekiama atkreipti pirkėjų dėmesį į šviežios žuvies, paukštienos, jautienos ir kiaulienos kokybės aspektus bei padėti renkantis iš rinkoje esančios įvairovės.

„Užtikrindami geriausią kainos ir kokybės santykį, rūpinamės, kad pirkėjai būtų informuoti apie mūsų siūlomų produktų kokybę. Ant privataus „Lidl“ prekės ženklu pažymėtų šviežios mėsos ir žuvies pakuočių atsiradęs spaudas – įrodymas, kad šie produktai reguliariai tikrinami nepriklausomoje „Eurofins“ laboratorijoje. Tai savanoriškas ir papildomas žingsnis mūsų kokybės kontrolės grandinėje, kurio ėmėsi „Lidl Lietuva“, taip suteikdama pridėtinę vertę vartotojams“, – sako K.Lebednikas.

Partnerio nuotr./Šviežia kiauliena
Partnerio nuotr./Šviežia kiauliena

Kiekvienam „Lidl“ asortimento produktui sudaromi individualūs kontrolės ir tyrimų planai. Šiuo atveju, tiriamų parametrų sąrašas ne tik atitinka Europos Sąjungos teisės aktuose, skirtuose maisto produktų saugai, išvardytus reikalavimus, bet ir papildomus. „Eurofins“ spaudas patvirtina, kad juo pažymėti produktai reguliariai tiriami dėl bakterijų, pesticidų ir veterinarinių vaistų likučių, sunkiųjų metalų bei kitų aplinkos taršos veiksnių, pridėto vandens ir kitų maisto saugos bei kokybės kriterijų.

„Prekybos tinklo iniciatyva papildomai tikrinti produktus ir informuoti apie tai pirkėjus atspindi atsakingą „Lidl“ požiūrį. Drauge su reikalavimais, kuriuos mažmenininkas taiko žaliavoms bei tiekėjo gamybos praktikai, sukuriama vientisa ir nuosekli kokybės kontrolės sistema, – sako „Eurofins“ analitinės laboratorijos vadovas Andrzej Robaczek. – Džiaugiamės galėdami prisidėti prie jos, pasitelkę savo ekspertines žinias, tyrimų metodikas bei techninę bazę.“

Partnerio nuotr./Šviežia žuvis
Partnerio nuotr./Šviežia žuvis

Nuosekli „Lidl“ kokybės užtikrinimo sistema – nebe naujiena. Prekybos tinklas griežtai rūpinasi maisto produktų kokybe nuo derybų su tiekėjais apie galimą bendradarbiavimą bei jų gaminių įtraukimo į asortimentą iki kasdienės prekybos. Tinklas ne tik reikalauja iš partnerių reguliariai tirti produkciją, bet ir pats atitinkamai inicijuoja procesų patikras tiekėjų gamybos vietose. Savo ruožtu patikros „Eurofins“ laboratorijoje – dar vienas „Lidl Lietuva“ inicijuotas etapas, skirtas produktų kontrolei ir pirkėjų informavimui.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 37 „Lidl“ parduotuvės Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje. Bendrovė aktyviai tęsia plėtrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento