Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aštrėjančioje kovoje dėl talentų – išskirtinis dėmesys darbuotojų vaikams

Prieš didžiąsias metų šventes žmonės skuba atlikti paskutiniuosius darbus ir suka galvas, kuo pradžiuginti vaikus. Kol vieni keliauja iš parduotuvės į parduotuvę, ieškodami išskirtinių dovanų, dalis Lietuvos įmonių savo darbuotojų vaikams įteikė išankstinę kalėdinę dovaną – atradimų kelionę pramogų vaikams erdvėse „Džiaugsmoteka“.
„Džiaugsmoteka“
„Džiaugsmoteka“ / E.Šenderovienės nuotr.

Kovoms dėl talentų vis aštrėjant, stebime naują tendeciją, ypač ryškią tarp į šeimas orientuotų darbdavių – įmonės vis daugiau dėmesio skiria ne tik darbuotojų, bet ir jų šeimų bendrystės ugdymui“, – pastebi Mykolas Lepeška, Vilniaus ir Kauno „Akropoliuose“ esančių pramogų vaikams erdvių „Džiaugsmoteka“ vadovas.

T.Stuko nuotr./Mykolas Lepeška
T.Stuko nuotr./Mykolas Lepeška

Vienos pirmų vaikų kalėdine švente pasirūpinusios draudimo bendrovės BTA Žmogiškųjų išteklių valdymo skyriaus vadovė Jevgenija Krikščiūnė sako, kad tikrasis švenčių laukimas – ne tik dovanos bei kalėdinės eglės puošimas, bet ir buvimas su artimaisiais, atradimų džiaugsmas.

„Visi mes, tiek maži, tiek dideli mėgstame staigmenas ir atradimus. Apie tai ir yra Kalėdos. Vieniems džiaugsmą teikia su šeima atrasti nauji kepinių receptai, kitiems – dovanos po eglute, kurios spinduliuoja stebuklą. Tad gruodis yra proga pabūti kartu ir pasidalinti geromis emocijomis. Smagu, kad galime mūsų darbuotojų vaikams atradimo džiaugsmą dovanoti dar belaukiant Kalėdų“, – sako J.Krikščiūnė.

BTA draudimas kalėdinę šventę darbuotojų vaikams po pandeminės pertraukos organizuoja jau ne pirmus metus. Tai viena įmonės tradicijų, atsiremianti į šioje draudimo bendrovėje puoselėjamas žmogiškumo ir šeimos vertybes.

„Bendrovėje puoselėjame tiek savo darbuotojų indėlį į bendrus įmonės veiklos rezultatus, tiek pačius darbuotojus. Taip pat stengiamės nepamiršti ir jų šeimų – kasmet darbuotojų vaikams dovanojame kalėdines dovanas, rengiame kalėdines šventes ir tradiciją tapusią vaikų dieną. Džiaugiamės, kad tokiose šventėse taip pat aktyviai dalyvauja darbuotojai, esantys vaiko priežiūros atostogose. Šie renginiai drauge yra ir puiki proga pasimatyti su šiais kolegomis bei palaikyti ryšį tarp organizacijos ir pertrauką karjeroje padariusių darbuotojų. Tikime, kad balansas tarp laiko darbe ir laiko su šeima yra labai svarbus, todėl siekiame optimaliausio balanso tiek veiklomis, tiek darbus organizuodami pagal hibridinį darbo modelį“, – sako J.Krikščiūnė.

„Šiuolaikiniams vadovams yra svarbu, kaip jaučiasi jų darbuotojai ir jie nori žmonėms suteikti teigiamų emocijų. Todėl tokie susitikimai kartu įtraukiant vaikus yra sveikintini. Juk visi mes žinome, jei vaikai yra sveiki ir laimingi, tai ir jų tėvai yra geresnės nuotaikos bei patiriantys mažiau streso. Smagu, kad mūsų siūlomos pramogos yra raktas į gerą šeimų nuotaiką ir turiningą laiką ne tik per didžiasias metų šventes, bet ir visus metus“, – sako M.Lepeška.

„Džiaugsmoteka“ erdvėse pramogautojų laukia karstynės, batutai, kamuoliukų baseinai ir daug kitų aktyvių užsiėmimų. Taip pat organizuojami edukaciniai užsiėmimai, kurių metų vaikai supažindinami su skirtingomis sritimis bei veiklomis. Vis populiarėja įvairius tėvystės aspektus ugdančios paskaitos ar tėvų ir vaikų ryšį stiprinantys užsiėmimai, kuriuos įmonės užsako savo darbuotojams ir jų vaikams.

Tad po apsilankymo „Džiaugsmoteka“ erdvėse vaikai išeis ne tik išsidūkę, bet ir papildę žinių bagažą.

Daugiau informacijos čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas