Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dėl „Wirecard“ sukčiavimo skandale minimos „Finolitos“ – Finansų ministerijos posėdis

Penktadienį, Finansų ministerijos iniciatyva, šaukiamas Finansų rinkos politikos formavimo patariamosios komisijos posėdis, kuriame ministerijos vadovybė su Lietuvos banko valdybos pirmininku ir už finansų rinkos priežiūrą atsakingais vadovais aptars rizikų valdymo finansų sektoriuje, įskaitant fintech segmentą, klausimus, rašoma ministerijos pranešime žiniasklaidai.
Finansų ministerija
Finansų ministerija / Mato Miežonio / 15min nuotr.

„Mūsų žiniomis, Lietuvos bankas dar rudenį pradėjo tyrimą dėl vakar pasirodžiusios informacijos apie Lietuvoje licencijuotos fintech įmonės galimas sąsajas su „Wirecard“ sukčiavimo skandalu. Šio tyrimo rezultatai turėtų būti paskelbti artimiausiu metu. Patariamosios komisijos posėdyje ieškosime sprendimų, kaip užtikrinti, kad būtų užkardytos su sparčia fintech sektoriaus plėtra šalyje susijusios rizikos. Vyriausybės priemonių įgyvendinimo plane esame įsipareigoję parengti ir įgyvendinti priemones, skirtas rizikoms finansų sektoriuje valdyti, įskaitant priemones pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos srityje. Taip pat ketiname šiemet parengti fintech strategiją, kuri nubrėš sektoriaus plėtros gaires artimiausiems penkeriems metams, orientuojantis į įmonių kokybę, ne kiekybę“, – sakė finansų ministrė Gintarė Skaistė.

Finansų rinkos politikos formavimo patariamosios komisijos posėdis planuojamas penktadienį, gegužės 21 d.

Apie tai, kad Lietuvos fintech įmonę „Finolita Unio“ Vokietijos prokurorai tiria dėl galimo vaidmens „Wirecard“ sukčiavimo skandale, pirmadienį pranešė „Financial Times“. Lietuvos banko Finansų rinkos priežiūros tarnybos direktorė Jekaterina Govina 15min tąkart tvirtino, kad su „Finolita Unio“ susijęs tyrimas nuo 2020 rudens vyksta ir Lietuvoje – sprendimus žadama paskelbti jau netrukus.

„Finolita“ vadovas Danas Oliškevičius teigė, kad pernai vasarą, pasirodžius duomenims, apie įmones, susijusias su jau žlugusia „Wirecard“, „Finolita“ pati kreipėsi Lietuvos banką, Generalinę prokuratūrą bei FNTT. Šiuo metu įmonė tikina suradusi naują investuotoją.

Jis atsiųstame komentare žiniasklaidai pabrėžė, kad 100 mln. eurų buvo pervestas ne „Finolitai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas