Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Didžiausias „Telia“ Wi-Fi projektas: „Cyber City“ specialistai aprūpinti saugiu ir patikimu belaidžiu ryšiu

Didžiausio Baltijos šalyse technologijų miestelio „Cyber City“ darbuotojai naudojasi „Telia“ ir partnerių „HPE Aruba“ įdiegtais belaidžio ryšio sprendimais. Tai buvo didžiausias belaidžio ryšio projektas „Telia“ istorijoje, padedantis saugiu ir patikimu internetu aprūpinti daugiau nei 2000 specialistų. „Telia“ sustoti neketina ir kokybišką internetą bei jam reikalingą infrastruktūrą planuoja diegti ir kitąmet.
Didžiausias „Telia“ Wi-Fi projektas: „Cyber City“ specialistai aprūpinti saugiu ir patikimu belaidžiu ryšiu
Didžiausias „Telia“ Wi-Fi projektas: „Cyber City“ specialistai aprūpinti saugiu ir patikimu belaidžiu ryšiu / „Tesonet“ nuotr.

Kaip vyko projektas

„Tesonet“ įmonių specialistai, turintys partnerių ir klientų visame pasaulyje, iki persikėlimo į „Cyber City“ dirbo keliolikoje skirtingų pastatų. Kaskart perėję į kitą pastatą jie negalėjo nepertraukiamai naudotis internetu. Atskiruose biuruose nebuvo vieno lengvai valdomo sprendimo, kuris leistų patogiai jungtis prie interneto.

„Cyber City“ IT infrastruktūros projektavimą patikėjo „Telia“ ir „HPE Aruba Networking“ specialistams. Technologijų miestelyje įdiegti moderniausi „HPE Aruba Networking“ tinklo ir belaidžio ryšio sprendimai . O tam, kad būtų supaprastinta infrastruktūra, tinklo valdymo programinės įrangos serveriai patalpinti „Telia Cloud“ debesyse per du duomenų centrus.

Reikėjo ieškoti ir nestandartinio sprendimo, kuris leistų priderinti Wi-Fi prieigos taškų laikiklių dizainą prie technologijų miestelio patalpų –sprendimą padėjo rasti trečiųjų šalių tiekėjai.

Nors visus darbus sunkino tai, kad projektas buvo didelės apimties ir reikėjo derintis prie nuomininkų įsikraustymo laiko, o trečiųjų šalių tiekėjai vėlavo tiekti įrangą, darbai atlikti laiku.

„Įgyvendinant „Cyber City“ projektą vienas svarbiausių prioritetų nuo pat pradžių buvo patikimas Wi-Fi ryšys, kuriuo galėtume naudotis „Cyber City“ miestelyje nepertraukiamai. Kalbame ir apie liftus, lauką ar net požemines parkavimo aikšteles. Prie „Cyber City“ tinklo piko metu jungiasi apie 2000 žmonių, taigi pasiekti aukštus standartus ir maksimalų saugumą galėjome tik pasitelkę patikimiausio rinkoje gamintojo paslaugas bei aukščiausios klasės įrangą. „Cyber City“ įsikūrusios įmonės susitikimus internetu vykdo su daugybe klientų ir partnerių visame pasaulyje. Šiais laikais rizikuoti net trumpais ryšio trikdžiais – per didelė kaina verslui“, – sako „Tesonet“ IT sistemų vadovas Vytautas Beloziorovas.

Didžiausias Wi-Fi projektas

Iš viso „Cyber City“ „Telia“, kartu su partneriais „HPE Aruba“, praėjusių metų pabaigoje įdiegė 354 Wi-Fi prieigos taškus – tai buvo didžiausias belaidžio ryšio projektas įmonės istorijoje. Jam palaikymą „Telia“ tiekia visą parą.

„Technologijų miestelio įmonėms reikėjo belaidžio ryšio sprendimo, kuris keliems tūkstančiams specialistų leistų visą parą dirbti nepertraukiamai. Įrangai buvo keliami reikalavimai ne tik užtikrinti ryšį atokiausiose pastato vietose, bet ir gebėti atlikti WiFi sistemos atnaujinimus nenutraukiant prisijungusių vartotojų darbo ir, žinoma, užtikrinti aukščiausią vartotojų saugumo lygį. Šiuos aukštus klientų standartus geriausiai išpildė „HPE Aruba Networking“ sprendimas“, – sako Tomas Muliuolis, „HPE Aruba Networking“ produktų vadovas.

Technologijų miestelio įmonėms reikėjo belaidžio ryšio sprendimo, kuris keliems tūkstančiams specialistų leistų visą parą dirbti nepertraukiamai.

Atnaujinant infrastruktūrą „Cyber City“ reikėjo ieškoti ir nestandartinio sprendimo, kuris apjungtų technologijas ir dizainą. Įprastai Wi-Fi prieigos taškai kabinami prie lubų, tačiau technologijų miestelyje ryšį perduoti trukdė pakabinami metaliniai šviestuvai. Tam, kad būtų išlaikyti dizaino standartai, pasitelkus trečiųjų šalių tiekėjus buvo modifikuoti „HPE Aruba“ prieigos taškų laikikliai ir gerokai prailgintos jų kojelės, kad Wi-Fi ryšys veiktų maksimaliai gerai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas