Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ekonomikos ir inovacijų ministerija skelbia konkursus į komercijos atašė pareigas Jungtinėje Karalystėje, Prancūzijoje ir Švedijoje

Ekonomikos ir inovacijų ministerija skelbia atranką į Lietuvos Respublikos komercijos atašė pareigas Jungtinėje Karalystėje, Prancūzijoje ir Švedijoje. Atrankos laimėtojai turės galimybę padėti šalies verslui rasti naujų bendradarbiavimo galimybių, stiprinti dvišalę prekybą ir eksportą, pritraukti investicijų, padėti kovoti su COVID-19 pandemijos iššūkiais, rašoma pranešime žiniasklaidai.
LR ekonomikos ir inovacijų ministerija
LR ekonomikos ir inovacijų ministerija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Į komercijos atašė pareigas Jungtinėje Karalystėje, Prancūzijoje ir Švedijoje gali pretenduoti asmenys, turintys ne žemesnį kaip bakalauro kvalifikacinį laipsnį teisės, verslo, ekonomikos arba politikos mokslų srityse arba ne žemesnį nei bakalauro kvalifikacijos laipsnį ir ne mažesnę kaip dvejų metų darbo tarptautinio bendradarbiavimo srityje patirtį. Pretendentai į pareigas Jungtinėje Karalystėje ir Švedijoje privalo mokėti anglų kalbą C1 lygiu, Prancūzijoje – B2 lygiu. Būsimasis komercijos atašė Prancūzijoje turi mokėti prancūzų kalbą C1 lygiu.

Pretendentai į komercijos atašė pareigas dokumentus gali teikti elektroniniu būdu (per VATIS Atrankos modulį). Išsamūs reikalavimai kandidatams ir darbo pobūdis aprašomi pareigybės aprašyme, kurį rasite čia.

Lietuvos Respublikos komercijos atašė – tai užsienio valstybėje akredituotas karjeros valstybės tarnautojas. Ši pareigybė reikalinga siekiant skatinti spartesnę Lietuvos ekonomikos integraciją į pasaulio ekonomiką, Lietuvos prekių ir paslaugų eksportą ir investicijas į Lietuvos ekonomiką, ieškoti naujų rinkų Lietuvos prekėms ir paslaugoms, skatinti technologinį bendradarbiavimą ir atvykstamąjį turizmą į Lietuvą, ginti Lietuvos įmonių interesus užsienyje. Komercijos atašė aktyviai bendrauja su Lietuvos įmonėmis ir padeda joms spręsti kylančias problemas paskirtoje valstybėje.

Vykdydami savo veiklą komercijos atašė bendradarbiauja su Ekonomikos ir inovacijų ministerijai pavaldžiomis institucijomis: VšĮ „Versli Lietuva“, VšĮ „Investuok Lietuvoje“, VšĮ „Keliauk Lietuvoje“, taip pat su Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA), Užsienio reikalų ministerija ir verslo asocijuotomis struktūromis.

Šiuo metu planuojama plėsti esamą 12 komercijos atašė tinklą. Viena naujų krypčių – galimybių verslui sukūrimas Azijos regione. Nauji atstovai ir atstovavimo Lietuvos ekonominiams interesams stiprinimas padėtų Lietuvos įmonėms labiau išnaudoti aukštos pridėtinės vertės prekių ir paslaugų eksporto galimybes bei stiprintų pastangas diversifikuoti eksporto rinkas. Plečiamas ekonominio atstovavimo tinklas padėtų Lietuvai būti geriau matomai pasaulyje ir patrauklesnei investuotojams bei kartu su verslu siekti bendro rezultato – stiprios šalies ekonomikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas