G. Azguridienė apie „Assorti“ e-parduotuvę: dauguma nustemba, kad kumpio ar sūrio galime pasverti, atpjauti ir pristatyti tiesiai iš baro

Pasaulinės maisto tendencijos rodo – dabar itin madinga gaminti namuose. Lietuvoje kažin, ar buvo kitaip – čia žmonės visada daugiau laiko praleisdavo savo virtuvėse, o ne ėjo valgyti į kavines ir restoranus. Tiesa, po pandemijos bei karantino gaminimas namuose buvo smarkiai pabodęs, tačiau šiandien įpročiai stojo atgal į savo vietas ir patys įvairiausi gaminimo namuose būdai – vėl populiarūs. Juolab, kad yra įvairių apsipirkimo galimybių. Apie tai kalbamės su premium klasės supermarketo „Assorti“ asortimento vadove Guoda Azguridiene.
Guoda Azguridienė
Guoda Azguridienė / Asmeninio arch. nuotr.

Ar pastebite, kad žmonės gamina maistą namuose?

Kiek gamina namuose, būtų sunku tiksliai įvertinti. Tikrai gamina, bet labiausiai pastebime, kad valgo namie (šypsosi). Kaip premium klasės supermarketas, turime daug maisto, kurio specialiai nereikia arba visai nereikia gaminti. Kaip antai – sausi pusryčiai su ožkos, karvės ar augaliniu pienu, įvairūs jogurtai, duona, sviestas, sūriai sumuštiniams, užpilamos košės ir sriubos, užtepėlės, alyvuogės, gourmet sūriai bei paštetai, valgyti paruošti supjaustyti kumpiai ir dešros, marinuota žuvis bei jūros gėrybės, šviežios austrės. Didelė dalis mūsų pirkėjų praktikuoja pasaulyje taip pat populiarėjantį požiūrį – kokybę ir minimalizmą. Kai renkamasi nedaug produktų, tačiau geriausios kokybės. Pavyzdžiui, bemielė duona su sviestu – itališku, prancūzišku, lietuvišku – prie šilto virto kiaušinio, stambių avižinių dribsnių košė su sviestu bei cinamonu, ančių kepenėlių paštetas su prancūzišku batonu ir figų džemu, laukinė lašiša su krienų užtepėle – prabangu, sveika, saikinga. Ir suktis tarp puodų nereikia.

ASSORTI sūriai, žuvis ir jūros gėrybės
ASSORTI sūriai, žuvis ir jūros gėrybės

Kitai nuotaikai ar progai esant, smagu improvizuoti. Šiandien ne vienam, ypač jaunam žmogui, gaminti yra saviraiška. Jie seka madingus kulinarus vlogerius, neretai gaminančius įmantrius ir mūsų kraštams nebūdingus patiekalus, kuriems reikia specifinių ingredientų. Tokių jie randa mūsų parduotuvėse, ypač – itališkai ir Azijos virtuvei. Toks asortimentas pas mus išties platus. O kai kurie produktai „Assorti“ asortimente atsiranda kaip tik dėl to, kad mes patys ar mūsų klientai nori pagaminti patiekalą, kuriam pritrūksta ingrediento. Kaip kad atsitiko su sūriu stracchino – jo prireikė kolegei begaminant focaccia di Recco. Tai šviežias sūris, kurio „geriausia iki“ terminas nėra ilgas, todėl natūralu, kad jo ne visur nusipirksi. Visi itališki švieži sūriai: ricotta, mozzarella, burrata, stracciatella, stracchino yra kasdienės prekės, bet jų kokybė būna ypač skirtinga, nes priklauso kas ir iš kokio pieno juos gamina.

„Assorti“ nuotr./ASSORTI yra apie mėgavimąsi maistu ir skonio atradimus
„Assorti“ nuotr./ASSORTI yra apie mėgavimąsi maistu ir skonio atradimus

Viena priežasčių, trukdančių imtis kūrybinės kulinarijos yra ta, kad, išsirinkus norimą receptą, beveik visada paaiškėja – trūksta ingredientų. Ypač specifinių prieskonių, padažų ar rečiau vartojamų daržovių. Man asmeniškai tokiais atvejais dažniausiai pritrūksta grietinės arba kokosų kremo. Jei susiplanuoji iš anksto, dingsta spontaniškumas ir kitą dieną susipirkęs produktus gal jau gaminti ir nebenori. Tačiau dabar juk galima užsisakyti internetu su greitu pristatymu. „Assorti“ Vilniaus mieste taip galima įsigyti visą asortimentą, netgi šaldytus gaminius.

„Assorti“ nuotr./ASSORTI šaldytų produktų pristatymas Vilniaus mieste
„Assorti“ nuotr./ASSORTI šaldytų produktų pristatymas Vilniaus mieste

Ar stebite klientų elgesio pokyčius pastaraisiais metais? Ar galima sakyti, kad jie dar labiau skuba?

Ir taip, ir ne. Yra klientų, kurie mėgsta vaikščioti po parduotuvę ir apžiūrinėti prekes, ypač artėjant šventėms. Tačiau dauguma labai vertina aiškų prekių išdėstymą, papildomas nuorodas, galimybę užsisakyti prekes internetu. Klientai mėgsta rinktis ne tik prekes, bet ir pirkimo būdus. Pačiose fizinėse „Assorti“ parduotuvėse dalis klientų mėgsta pirkti iš baro: ten gauti konsultaciją, nurodyti, kokį gabaliuką atpjauti sūrio, kumpio ar dešros, kiek tiksliai artišokų įdėti į indelį. Kiti gi nori viską pasiimti iš savitarnos šaldytuve. Nors ten asortimentas kiek kitoks, tenka skaityti etiketes, rinktis tuos kiekius, kokie sufasuoti.

„Assorti“ nuotr./Pjaustomas šviežias kumpis ASSORTI supermarketuose
„Assorti“ nuotr./Pjaustomas šviežias kumpis ASSORTI supermarketuose

Savitarną žmonės renkasi nebūtinai dėl skubėjimo – kitą kartą joje ilgiau užtrunki ieškodamas, nei paklaustum baro pardavėjo. Tiesiog žmonėms tai patinka. Todėl mes stengiamės turėti daugiau sufasuotų prekių savitarnoje, kartu išlaikydami barą, nes šviežiai atpjautas maistas labiausiai išsaugo skonio savybes – kas mums, kaip premium klasės supermarketui, yra labai svarbu.

„Assorti“ nuotr./ASSORTI premium klasės supermarketas internete - Copy
„Assorti“ nuotr./ASSORTI premium klasės supermarketas internete - Copy

Lygiai taip pat skiriasi ir požiūris į pirkimo „kanalą“. Vieni perka fizinėse parduotuvėse, kiti –„Assorti“ internetinėje parduotuvėje www.assorti.lt. Treti – per „Wolt“ arba „Last mile“ platformas. Ir kiekvienas iš šių variantų turi savo privalumų. Kaip antai – mūsų interneto parduotuvėje ir fizinėse parduotuvėse yra didžiausias prekių pasirinkimas, jose galioja įvairūs specialūs pasiūlymai bei nuolatinės akcijos. www.assorti.lt e-parduotuvė prekes, išskyrus šaldytas iš šaldiklių, pristato visoje Lietuvoje. Perkant per platformas, prekių bus kiek mažiau, specialių pasiūlymų nebus daug, tačiau klientui patogu pirkti įprastoj aplinkoj, kartu užsisakant iš kelių parduotuvių ar restoranų. „Assorti“ e-parduotuvė siūlo „Express“ pristatymo paslaugą Vilniaus mieste visomis savaitės dienomis. Patogus pirkimas ir greitas pristatymas žmonėms labai svarbu.

Gal atsižvelgdami į klientų pasirenkamus pirkimo būdus keičiate asortimentą, teikiate naujų paslaugų?


Mes mylime visus savo klientus ir stengiamės pagerinti kiekvieno pirkimo būdo privalumus. „Assorti“ e-parduotuvės užsakymus pristatome per dieną, dvi – jei užsakyta vakare. Pristatome visomis savaitės dienomis, o platformoms siūlomą asortimentą nuolat plečiame, jau teikiame ir specialių pasiūlymų.

„Assorti“ nuotr./ASSORTI austrių pristatymas visoje Lietuvoje - Copy
„Assorti“ nuotr./ASSORTI austrių pristatymas visoje Lietuvoje - Copy

Didžiausias mūsų išskirtinumas premium segmente yra tas, kad pas mus internetu galima nusipirkti sūrio ar kumpio ne tik sufasuoto iš savitarnos lentynos, bet tiesiai iš baro. Netgi nurodant, jog norite juos supjaustyti gabaliukais. Taip pat galima nusipirkti ir šviežios mėsos ar žuvies, austrių – jas pristatysime lede. Gausite šias, kaip ir kitas šaldytuvo prekes šaltkrepšyje, kuriame puikai išlaikomas reikiamos temperatūros režimas. Tai galioja e-užsakymams visoje Lietuvoje.

Todėl galite vykti atostogų į Palangą ar sodybą ir ketvirtadienį, iki pietų užsisakę sūrio, pašteto, mangų ar šviežios duonos, gauti visa tai penktadienį per kurjerį. Jei užsisakote prekes ne iš šaldytuvo ir ne alkoholį, galite jas atsiimti „Venipak“ paštomatuose. Vilniaus mieste internetu galima užsisakyti ir produktus iš šaldiklio. Net keista, bet daugelis nustemba išgirdęs apie tokias galimybes. Galbūt dėl to, kad parduotuvės dažnai renka prekes e-prekybai sandėliuose, o mes aptarnaujame iš parduotuvės, todėl galime atpjauti ar atsverti gaminių iš baro.

Anksčiau nebuvo labai įprasta pirkti maistą internetu, ypač šviežią. Ar sutiktumėte, kad šis pokytis įvyko po pandeminio laikotarpio?

Taip, manau, kad karantino poveikis maisto sektoriui buvo didžiulis postūmis e-prekybai ir maisto pristatymui į namus. Suprantama – nesant galimybės apsipirkti fizinėje parduotuvėje ilgesnį laiką, daug žmonių įprato pirkti maistą internetu. Ir ne tik bakalėją – kavą, dribsnius ar sausainius. Įprato pirkti ir pieną, jogurtą, pomidorus bei žuvį. O tai anksčiau atrodė keista ar nepatikima. Žinoma, jų neįdėsi į paštomatus, nors pastarieji taip pat labai išpopuliarėjo. Tačiau gauti šviežias prekes dienos ar paros laikotarpiu yra labai patogu.

Kasdieniai premium produktai
Kasdieniai premium produktai

Maisto pristatymas į namus iš kavinių išsiplėtė ir į maisto pristatymą į namus iš parduotuvių per platformas, tokias kaip „Wolt“. Ypač, kai parduotuvės asortimentas platus ir iš jo galima susikomplektuoti visus pusryčius, pietus ar vakarienę – tiek iš produktų, kuriuos reikia paruošti, tiek iš jau paruoštų valgyti. Ne visi žmonės mėgsta užsisakyti jau pagaminto maisto į namus – daugiausia dėl plastiko indų, iš kurių nėra smagu valgyti ir lieka daug šiukšlių. Ne visi mėgsta ir gaminti nuo žaliavinių produktų iki patiekalų. Jiems turime platų asortimentą produktų, kuriuos galima valgyti iš karto arba tik trumpai termiškai apdoroti – išvirti ar pašildyti. Ir šią pasiūlą nuolatos plečiame. Tokius pasirinkimus rodo pardavimai – internetu žmonės labai dažnai perka avokadų, mocarelos, kiaušinių, šviežių raviolių, netgi bulvių ir šviežios mėsos.

Kitas didelis segmentas internetu perkamų produktų yra gėrimai. Nuo vandens, sulčių, kombučios, funkcinių gėrimų sportuojantiems iki gėrimų, derinamų su maistu. Gėrimai yra bene labiausiai internetu perkama prekių grupė, ypač nealkoholinis vynas, sidras, alus ir, be abejo, putojančios arbatos, kurių turime platų pasirinkimą.

Ačiū už pokalbį!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito