Prenumerata nuo 0,50 Eur/mėn! Paskutinės akcijos savaitės.
Išbandyti

Kaip jaunieji talentai tampa vadovais?

Talentų ugdymo programoje dalyvaujantys jauni darbuotojai tampa generaliniais direktoriais, kolegos gali laisvai kurti ir įgyvendinti savo srities strategiją. Šveicarijoje įsikūrusi energetikos bendrovė „MET Group“ savo augimo istoriją grindžia darbuotojų kompetencija. Tarptautinę personalo profesionalų dieną – puiki proga įsitinkinti, kaip viskas veikia praktiškai.
Kaip jaunieji talentai tampa vadovais?
Kaip jaunieji talentai tampa vadovais? / „MET group" nuotr.

Pastaraisiais metais sparčiai augdama, „MET Group“ pateko tarp 20 didžiausių Šveicarijoje įsikūrusių bendrovių pagal pajamas – 2023 m. konsoliduotos pardavimo pajamos siekė 24,5 mlrd. eurų. Penkiolikoje Europos ir Azijos šalių dirba beveik 1 tūkst. – daugiau nei 56 tautybių – darbuotojai.

„MET Group“ dirba talentingi darbuotojai, kuriuos įmonė laiko didžiausiu savo turtu. Grupės vizija – suteikti jiems aiškią atsakomybę ir pasinaudoti darbuotojų įžvalgomis bei patirtimi. Ši filosofija nuo pat pradžių buvo vienas pagrindinių „MET Group“ ramsčių.

Įmonė stengiasi sukurti motyvuojančią darbo aplinką, orientuotą į rezultatus. Pozicija yra paprasta – jei darbuotojai gerai dirba, sulaukia specialaus pripažinimo ir apdovanojimų. Kolegoms suteikiamas didelis savarankiškumas, jie skatinami siūlyti savo idėjas, pristatyti tiesioginiams vadovams bei grupės generaliniam direktoriui, kuris vėliau gali paskatinti tas idėjas įgyvendinti praktiškai.

„MET Group“ – sparčiai auganti, dinamiška ir veržli įmonė. Tai nėra tipiška tarptautinė bendrovė, kurioje svarbiausius klausimus sprendžia centrinė būstinė. Savo srityje darbuotojai yra nepriklausomi, tačiau šis savarankiškumas kartu yra ir didelė atsakomybė.

Tai yra dalis „MET Group“ strategijos, kuria siekiama ugdyti jaunuosius talentus pagal Talentų ugdymo programą (TUP). Jos dėka, jauni kolegos labai anksti pradeda eiti svarbias pareigas. Programos dalyviai gali pasinaudoti mokymosi veikla, specialiai jiems pritaikytomis karjeros galimybėmis, įdomiais, geriausios klasės mokymais, patyrusių aukščiausio lygio vadovų mentoryste ir daugybe kitų dalykų.

Vienas iš geriausių pavyzdžių, kaip tobulėti įmonės viduje, yra 2017 m. Talentų ugdymo programos absolventas Mario Matkovičius, kuris tais pačiais metais, būdamas 30-ties, buvo paskirtas „MET Croatia“ generaliniu direktoriumi. Šiandien „MET“ dukterinės įmonės Kroatijoje pajamos siekia 1,24 mlrd. eurų ir ji yra svarbi Kroatijos rinkos dalyvė. Mario nėra vienintelis jaunas generalinis direktorius, dalyvavęs TUP iniciatyvoje.

Pavelas Balada 2015 m. pradėjo stažuotis bendrovėje „MET Holding“. Nuo pat pradžių jis dirbo su strateginiais projektais, tai pat ir su patekimu į rinką. Pirmiausia, su „MET“ plėtra Ispanijoje, vėliau Italijoje ir Vokietijoje, o pastaruoju metu – Turkijoje. Jis taip pat yra baigęs Talentų ugdymo programą, kurioje įgijo vadybos patirties ir patobulino savo vadovavimo įgūdžius. Neseniai Pavelui buvo patikėta įsteigti „MET“ dukterinę įmonę Čekijoje, kurios generaliniu direktoriumi jis ir tapo.

„MET“ palaiko ryšius su naujosios kartos talentais

Siekdama rasti geriausius talentus, „MET Group“ užmezgė partnerystę su pirmaujančiais Europos universitetais. Bendrovė yra CEMS (pasaulinio pirmaujančių verslo mokyklų ir tarptautinių bendrovių aljanso) korporatyvinė partnerė, puikiai bendradarbiaujanti su ETH universitetu Ciuriche bei Bocconi universitetu Milane. Šių aukščiausio lygio universitetų ir verslo mokyklų studentai bei absolventai dažnai įdarbinami „MET“ stažuotėms, jaunesniųjų bei vyresniųjų vadovų pareigose.

Susitikimai su išskirtiniais jaunuoliais taip pat yra priežastis, dėl kurios energetikos bendrovė kasmet dalyvauja „Polymesse“ – vienoje didžiausių įdarbinimo mugių Šveicarijoje, vykstančioje Ciuricho ETH universitete. Kadangi „MET“ pagrindinė būstinė yra Šveicarijoje, prioritetas visuomet buvo didinti įmonės matomumą Ciuricho ETH studentų bendruomenėje.

„MET group" nuotr./Kaip jaunieji talentai tampa vadovais?
„MET group" nuotr./Kaip jaunieji talentai tampa vadovais?

„MET“ jauniesiems kolegoms sukuriama talentui išnaudoti palanki aplinka, kurioje jie gali įgyvendinti savo idėjas konkrečiais darbais bei projektais. Geriausiai dirbantys integruotos energetikos įmonės specialistai turi galimybę dirbti užsienyje, kitose grupės dukterinėse įmonėse.

„MET Group“ taip pat palaiko glaudžius ryšius ir su išvykusiais talentais – bendrovė neseniai įkūrė „MET“ Alumni klubą, siekdama sukurti ilgalaikę buvusių kolegų bendruomenę. Tai iniciatyva, kurios tikslas – ne tik atkurti ryšius, bet ir suteikti galimybę susigrąžinti buvusius darbuotojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – kompiuteriniai žaidimai ir turnyrai, virtualios pramogos ir „OG Version“ koncertas
Reklama
Patirti pelkes miesto širdyje: Vilniaus „Akropolyje“ lankytojai kviečiami į interaktyvų labirintą
Siųsk nuotrauką – laimėk paspirtuką!
Reklama
Parduotuvėse – naujiena loterijų ir gyvūnų mylėtojams