Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kaune atidarytas prekybos centras „River Mall“: jame – ir visą parą veikiantis gėlių salonas

Gruodžio 14 d. Kauno Jonavos gatvėje klientams duris atvėrė naujas prekybos centras „River Mall“. Didžiausia naujovė jame – pirmoji visą parą dirbsianti „Maxima XX“. Kauniečius taip pat džiugins ir naktį veikiantis „Pasaulio gėlės“ gėlių salonas.
Prekybos centras
Prekybos centras / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Prieš penkerius metus su guminiais batais atvykome pasižiūrėti į bankrutavusios “Drobės„ pastatą. Čia gyveno asocialūs asmenys. O juk senamiesčio zona, upė šalia, gyvybinga arterija. Teritorija užima 4 hektarus. Tuomet investavome 12 mln. eurų. Taip vietoj fabriko išdygo prekybos centras. Norėjome padaryti traukos centrą. Džiaugiuosi, kad turim ne tik prekybos centrą, bet šalia tuoj atidarysime ir administracinį objektą.

Tai puiki kalėdinė dovana miestiečiams. Pajudėjom kompaktiškumo linkme, kai klientas nori atvykti į vieną vietą ir nusipirkti ne tik maisto“, – istoriją prisiminė „SIRIN Development“ atstovas Laurynas Kuzavas.

Artimiausi prekybos centrai – „Akropolis“ Karaliaus Mindaugo prospekte bei „Savas“ Savanorių prospekte.

Pasak L.Kuzavo, iki tol prekybos centras tarnavo vienai įmonei – „Prismai“. Nuo šiol daugiau nei 11 tūkst. kv. m plote įsikurs per 20 gerai žinomų, greitam, patogiam apsipirkimui orientuotų prekybos ar paslaugų atstovų. Tai ir nuo rugsėjo jau veikianti „Ikea“ parduotuvė-prekių atsiėmimo punktas, didžiausias buitinės technikos ir elektronikos mažmeninės prekybos tinklas Lietuvoje „Topo centras“.

Vaistinių rinkos lyderė „Eurovaistinė“ čia atidarė didelę plataus asortimento ir atsinaujinusio dizaino vaistinę. Pasak L.Kuzavo, vaistinės svarsto galimybę „River Mall“ taip pat dirbti visą parą. Tai bus vienintelė „Eurovaistinė“ Kaune, veikianti ir naktį. Tai priklausys nuo klientų srauto.

Prekybos centre „River Mall“ įsikūrė savo segmentų lyderiai: „Delano“ startuoja su „CAN CAN pizza“ formatu, „Optikos salone“ bus teikiamos profesionalios gydytojo okulisto paslaugos. Didžiausią kosmetikos, kvepalų ir grožio prekių pasirinkimą vienoje vietoje pasiūlys „Eurokos“. O štai UAB „Krinona“ prekybos centre atidaro net dvi parduotuves – „Krinona“ ir „Cascada“.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Prekybos centras
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Prekybos centras

„Savex galerija“ startuoja su didžiausiu iki šiol turėtu interjero prekių salonu.

O štai „Pasaulio gėlės“ taps, berods, tik antrąja gėlių prekybos vieta, veikiančia Kaune visą parą. Paklausti, ką tokio turi ši parduotuvė, ko nėra kitur, „Pasaulio gėlių“ atstovai įvardijo įmantrų lyg šerkšnu pasidengusį augalą sukulentą ovatą, kurio negalima liesti.

„River Mall“ atsidarysianti „Maxima XX“ formato parduotuvė sieks apie 3 tūkst. kvadratinių metrų prekybos ploto, siūlys apie 27 tūkst. skirtingų pavadinimų prekių bei įdarbins apie 100 darbuotojų.

Nekilnojamojo turto vystytojo ir prekybos centro valdytojo UAB „SIRIN Development“ ilgametė patirtis leido greitai ir efektyviai atnaujinti prekybos centrą po prekybos tinklo „Prisma“ pasitraukimo iš Lietuvos.

„„Prisma“ patalpas mums grąžino šių metų liepos pabaigoje. Nepraėjus nei trims mėnesiams jau turėjome sutartis su kone visais naujais būsimaisiais prekybos centro operatoriais. Visos patalpos išnuomotos. Kas pasikeitė po atnaujinimo? Inžinerinė sistema. Iš pradžių viskas buvo suprojektuota vienai parduotuvei, tad ir inžinerinė sistema buvo viena. Dabar kiekvienai parduotuvei sutvarkytos atskiros inžinerinės sistemos“, – teigė „SIRIN Development“ atstovas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Laurynas Kuzavas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Laurynas Kuzavas

Jonavos g. – judri, strategiškai patogi ne tik prekybai, bet ir verslui. Vystytojas greta prekybos centro baigia ir 8 500 kv. m A klasės verslo centro „River Hall“ statybas, kuriame jau 2018 m. pradžioje pradės kurtis stambios tarptautinės gerai žinomos kompanijos. Minimalus nuomos plotas – 250 kv. m. Šiandien jau užimta 30 proc. patalpų. „River Hall“ įsikurs ir „Ikea“ ofisas.

Pasak L.Kuzavo, dažniausiai verslo centrai statomi be automobilių stovėjimo aikštelės. Šalia „River Hall“ ir „River Mall“ transporto priemones galės palikti kiek daugiau nei 400 klientų ar verslo centro darbuotojų.

„SIRIN Development“ abu savo projektus – tiek „River Mall“, tiek ir „River Hall“ įgyvendino nupirkę dar sovietmečiu statytą ir jau griūvantį „Drobės“ fabriką. Žinomo Kauno architekto Gintauto Natkevičiaus dėka, ši vieta buvo prikelta naujam gyvenimui ir po truputį tampa viena iš Kauno miesto verslo ir prekybos zonų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas