Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Leitz Baltic“ misija – kokybė, operatyvumas, dėmesys klientams

Vasario 8 dieną, Kauno rajone, Giraitėje, strategiškai labai geroje vietoje, šalia svarbiausios šalies sankryžos, kur susikerta į Vilnių, Kauną, Klaipėdą, Varšuvą vedantys keliai, buvo oficialiai atidarytas garsaus Vokietijos įrankių gamintojo „Leitz“ padalinys „Leitz Baltic“, užsiimantis ne tik „Leitz“ įrankių pardavimu, bet ir įrankių serviso paslaugomis (galandinimas, atnaujinimas, remontas), profesionaliomis konsultacijomis.
„Leitz Baltic“ misija – kokybė, operatyvumas, dėmesys klientams
„Leitz Baltic“ misija – kokybė, operatyvumas, dėmesys klientams / „Leitz Baltic“ nuotr.
Temos: 2 Kaunas Pramonė

Kad šis įvykis įrankių gamybos lyderiui „Leitz“ labai svarbus, rodo tas faktas, kad atidaryme dalyvavo ir kompanijos akcininkė Dr. Cornelia Brucklacher, valdybos pirmininkas Jürgenas Köppelis, „Leitz Polska“ generalinis direktorius Krzysztofas Krzanowskis ir „Leitz Austria“ valdybos pirminikas Güntheris Kammlas. Atidaryme taip pat dalyvavo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas ir Užliedžių seniūnas Irmantas Šumskas, „Leitz Baltic“ klientai ir partneriai, įmonės darbuotojai

Visi šio renginio dalyviai, buvo supažindinti su jau dešimtmečius plėtojamomis „Leitz“ tvarumo idėjomis.

„Leitz Baltic“ nuotr./Renginio akimirka
„Leitz Baltic“ nuotr./Renginio akimirka

Plačiausias apdirbimo įrankių asortimentas

Aukščiausia galandinimo kokybė, įrankių surinkimas, pardavimas ir operatyvus pristatymas – tai vienas išskirtinių „Leitz“ bruožų. Norėdama taip dirbti ir Lietuvoje, bendrovė įkūrė savo padalinį „Leitz Baltic“.

Septynias gamyklas ir 38 pardavimo bei per 100 aptarnavimo-galandimo padalinių visame pasaulyje turinti „Leitz“ grupė gamina ir klientams tiekia aukščiausios kokybės medžio, medienos plokščių, plastiko, izoliacinių medžiagų, bei spalvotųjų metalų apdirbimo įrankius, įrankių sistemas, technologinius sprendimus ir rūpinasi profesionaliu jų aptarnavimu, techninėmis konsultacijomis, kad šių įrankių naudotojai galėtų patenkinti tiek dabartinius, tiek būsimus savo poreikius. Klientų spektras labai platus – nuo tradicinių amatininkų iki didelių pramonės įmonių ir pasaulinių korporacijų.

„Leitz“ grupės partneriai yra „Bilz“ ir „Boehlerit“ grupės. „Bilz“ tiekia aukštos kokybės įrankių griebtuvus, jungtis su įrengimais, „Boehlerit“, turinti didelę darbo su kietmetaliais patirtį, gamina frezas ir grąžtus. 3 000 darbuotojų bei 250 mln. eurų metinę apyvartą pasiekianti „Leitz“ siūlo rinktis iš 8 000 standartinių įrankių katalogo, tačiau didesnę pardavimų dalį sudaro pagal užsakovo poreikius specialiai gaminami įrankiai.

„Leitz Baltic“ nuotr./Renginio akimirka
„Leitz Baltic“ nuotr./Renginio akimirka

„Leitz“ yra labai aukštai vertinamas įrankių gamintojas, tačiau lyginant su kitais įrankių gamintojais, „Leitz“ siūlo patį plačiausią asortimentą. Jei kiti gamintojai labiau koncentruojasi į konkrečias sritis (vieni daugiau dėmesio skiria pjūklams, kiti grąžtams), tai „Leitz“ gali pasiūlyti viską, ko klientui reikia ir viskas yra aukščiausio lygio: diskiniai pjūklai, diskinės bei kotinės frezos, obliavimui ar profiliavimui skirti įrankiai, medienos sujungimus formuojančios pirštinės frezos, įvairiausi grąžtai – visa tai rasi „Leitz“ asortimente. Dėl kainų galima ginčytis, bet geri įrankiai negali būti pigūs ir kai įtikini klientą išbandyti kurį nors „Leitz“ įrankį, jis juo nenusivilia. Labai svarbi savybė yra įrankių tikslumas, kuo mažesnės apdirbimo metu gaunamos paklaidos, ką „Leitz“ įrankiai tikrai užtikrina. Didelę reikšmę klientams turi ir serviso patikimumas, įrankių pristatymo greitis, įrankių atnaujinimo operatyvumas – tam ir buvo atidarytas „Leitz Baltic“ padalinys, kad įrankių pristatymas ir jų aptarnavimas būtų kuo greitesnis, kad medienos apdirbėjai be pertrūkių galėtų dirbti aukščiausios klasės įrankiais. Gaila, kad daug sumaišties įnešė pandemija, kuri gerokai pristabdė plėtrą, nes „Leitz Baltic“ centras galėjo būti atidarytas dviem metais anksčiau“, – pasakoja „Leitz Baltic“ vadovas Laimonas Ūdra.

Ilgas tradicijas turinti šeimos verslas

„Leitz“ istorija prasidėjo 1876 metais, kai Vokietijos pietuose, Oberkochene Albertas Leitzas įkūrė bendrovę „Württembergische Holzbohrerfabrik“. Bendrovė „Leitz“ niekada nebuvo parduota kitiems, ji išliko tos pačios šeimos įmonė, o jos stebėtojų tarybos pirmininkė ir akcininkė Dr. Cornelia Brucklacher yra penktos kartos Leitzų šeimos atstovė.

Oficialaus „Leitz Baltic“ padalinio atidarymo metu, tiek Dr. Cornelia Brucklacher, tiek bendrovės valdybos pirmininkas Jürgenas Köppelis akcentavo, kad įmonė visada derino technologinę pažangą su aplinkosauginiu pagrįstumu ir ekonomine nauda. Leitzų šeimos įmonės kultūrai ir vertybėms būdinga ilgalaikės strategijos kūrimas ir tvari veikla. „Suvokiame savo atsakomybę darbuotojams, klientams ir visuomenei, esame bendruomenės dalis ir žinome, kad įmonės sėkmę lemia joje dirbančių žmonių sėkmė“ sakė Dr. Cornelia Brucklacher.

Pasaulinės rinkos lyderis „Leitz“ ne tik kuria ir naujausiomis technologijomis gamina patikimus, efektyvius, tikslius įrankius bet formuoja tendencijas. „Tvarumas, lankstumas, kokybė, našumas ir efektyvumas, žinios ir patikimumas – tai misijos, esančios tiek pačios „Leitz“, tiek mūsų įrankių, įrankių sistemų ir paslaugų pagrindas. Unikali, išsami programa, skirta profesionaliam medžio, medienos medžiagų ir kitų medžiagų, tokių kaip aliuminis, plastikas ir kompozitai, apdorojimui, patvirtina mūsų, kaip pasaulinės rinkos lyderės, poziciją“, – sako bendrovės prezidentas Jürgenas Köppelis. Pasak prezidento, nors šiais laikais daug dėmesio skiriama gamybos procesų kompiuterizavimui, tačiau įrankis, kaip medžiagos formavimo priemonė, turi labai didelę įtaką kokybei, atlieka ypač svarbią funkciją.

„Leitz Baltic“ nuotr./Renginio akimirka
„Leitz Baltic“ nuotr./Renginio akimirka

Vertinga lenkų specialistų parama

Tiesioginę veiklą Lietuvoje „Leitz“ grupės pradėjo 2019 metais, ir ilgą laiką ją koordinavo Lenkijos atstovybė „Leitz Polska“ šiemet švęsianti savo įkūrimo dvidešimt penkmetį, ir jau turinti 7 įrankių pardavimo ir aptarnavimo centrus, kuriuose dirba apie 100 darbuotojų. „Leitz Baltic“ įmonė buvo įkurta 2021 metų spalio mėn. , kuriai ir buvo paskirtas vadovauti „Leitz Polska“ direktorius Krzysztofas Krzanowskis. 2022 vasario mėn. pradėjo ir funkcionuoti „Leitz Baltic“ servisas, na o dabar, jau oficialiai atidarytas „Leitz Baltic“ padalinys turi ambicijų sparčiai augti, ir po 2 – 3 metų vystyti veiklą ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje bei Estijoje.

„Leitz Baltic“ nuotr./Renginio akimirka
„Leitz Baltic“ nuotr./Renginio akimirka

Bendrovės „Leitz Baltic“ vadovas Laimonas Ūdra pasakoja, kad Lenkijos specialistų pagalba yra labai vertinga, nes jie turi sukaupę labai didelę patirtį, noriai ja dalinasi, be to Lenkija yra, šalia, galima labai greitai nuvykti konsultacijoms, tad bendravimas su Lenkijos atstovybe yra operatyvesnis nei „Leitz“ centru toliau esančioje Austrijoje. „Lenkijos atstovai dažnai atvažiuodavo pas mus, kartu lankydavomės pas klientus, o vieni iš pagrindinių „Leitz Polska“ klientų yra dideli baldų pramonės fabrikai. Lietuvoje baldų pramonė taip pat labai išvystyta, nemanau ar kur rasite tokią nedidelę teritoriją, kurioje būtų tokia baldų fabrikų koncentracija. Lenkų specialistų pagalba labai svarbi ir dėl to nes Lenkijos ir Lietuvos baldų gamintojai naudoja panašius įrengimus, per metu lenkai sukaupė žinių apie įvairiausius technologinius niuansus, tad jų patirtis tikrai neįkainojama. Lenkai ir toliau mus kurį laiką konsultuos, be to „Leitz Polska“ vadovai labai didžiuojasi ir džiaugiasi sėkmingu padalinio Lietuvoje įkūrimu“, – pasakoja Laimonas Ūdra.

Ne vien įrankiai

„Esame šeimos įmonė, jaučiame bendrą atsakomybę už savo aplinkos kultūrinį ir socialinį vystymąsi, todėl visame pasaulyje esančiose savo pardavimo, aptarnavimo ir gamybos vietose vykdome tvarią kultūros ir mokslinių tyrimų veiklą“ – sako „Leitz“ bendrasavininkai.

„Leitz“ grupė remia įvarius švietimo projektus, palaiko tamprius ryšius su mokyklomis, mokymo centrais ir universitetais.

„Leitz“ yra renginių mecenatė – kasmet bendrovės pagrindinėje būstinėje vyksta tarptautinis festivalis „Jazz Lights“, o Austrijoje, Riedau mieste įsikūrusiame „Leitz“ biure, įkurtas medienos muziejus „Lignorama“.

„Leitz Baltic“ nuotr./Renginio akimirka
„Leitz Baltic“ nuotr./Renginio akimirka

Itin smagi ir labai svarbi pasaulinė „Leitz“ iniciatyva „WeCare“ sujungia grupės veiklą socialinėje ir kultūrinėje srityse ir aplinkosaugą. „WeCare“ koncepcijoje dėmesys skiriamas visiems grupės padaliniams – visi jie prisideda prie aplinkosauginių projektų. Kad projekto dinamika ir komandinė dvasia būtų geriau juntama, „WeCare“ savaitės vienu metu vyksta visose grupės įmonėse, visame pasaulyje. Pavyzdžiui, 2022 m. balandžio 23 – gegužės 8 d. visame pasaulyje buvo įgyvendinta daugiau kaip 120 projektų, kurių idėjas pasikūlė patys „Leitz“ darbuotojai. Tai ir rūbų ar daiktų dovanojimas pelno nesiekiančioms organizacijoms arba žmonėms, kuriems reikia pagalbos, parama socialinėms įstaigoms (našlaičių, senelių namams), dalyvavimas donorystės kampanijose, aplinkos ir vandens telkinių tvarkymas, miškų sodinimas, inkilų iškėlimas, vabzdžių viešbučių statyba ir įrengimas. „Leitz Baltic“ centro kieme irgi galima pamatyti vabzdžių viešbutį, o aplink esančiuose medžiuose – inkilus. O šį pavasarį vėl bus naujos „WeCare“ savaitės, naujos iniciatyvos, nauji geri darbai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas