Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviškasis „Amazon.com“ specialiai Knygų mugei išleido mobiliąją programėlę

Didžiausias lietuviškas knygynas internete KNYGOS.lt specialiai Vilniaus knygų mugei išleido mobiliąją programėlę, kurią iPhone telefonų turėtojai gali nemokamai atsisiųsti iš App Store, o Android savininkai – iš Google play parduotuvių.
Mobilusis telefonas
Mobilusis telefonas / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Knygos.lt Knygos

2011 m. veiklą pradėjęs interneto knygynas KNYGOS.lt, jau vadinamas lietuviškuoju “Amazon.com”, kasdien susilaukia iki 25 000 unikalių lankytojų iš viso pasaulio, kurie ne tik nuperka po 1 lietuvišką knygą kas 20 sekundžių, bet ir naudojasi milžiniška lietuviškų knygų duomenų baze.

"Praėjusių metų Vilniaus knygų mugėje pastebėjome, kad skaitytojams ne tik rūpi sužinoti, kokia leidykla išleido vieną ar kitą knygą, bet ir palyginti kainą, - sako KNYGOS.lt vadovė Violeta Tamašauskienė, - Priešingai susidariusiai nuomonei, knygos čia dažnai nėra parduodamos "leidyklos kainomis" ar pigiau, nei internetu".

Mobilioji programėlė pasitarnaus ir skaitytojams knygynuose, kurie galės telefono kameros pagalba nuskenuoti knygos brūkšninį kodą ir akimirksniu palyginti, ar internetu parduodama knyga nėra pigesnė, bei nedelsiant ją įsigyti mobiliojo prietaiso pagalba. Lygindami kainas skaitytojai kiekvienai knygai gali sutaupyti net iki kelių eurų – pastaraisiais metais knygynuose knygų kainos nuolat kilo, todėl pastebima, kad net prisiekę knygynų lankytojais vis dažniau perka internetu.

Pasak V. Tamašauskienės, per mobiliuosius įrenginius knygas perka apie 25 % skaitytojų. Tai kol kas atsilieka nuo pasaulinių tendencijų, kai mobiliaisiais prietaisais apsiperka 50 % ir daugiau pirkėjų.

KNYGOS.lt mobiliąją programėlę sukūrė MobilityBee, anksčiau įgyvendinę el. parduotuvių Pigu.lt, Barbora.lt ir kitų savo srities lyderių mobiliuosius sprendimus. KNYGOS.lt valdo UAB "VIPsupply", visas knygas siunčianti iš 1500 kv. m. logistikos centro Kaune. Įmonės apyvarta kasmet auga po vidutiniškai 60 % ir šiemet planuoja perkopti 5 milijonus eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas