Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nusėdusios grindys ir įtrūkimai sienoje tikriausiai rodo problemą grunte po pastatu

Nusėdusios grindys ir įtrūkimai sienose yra aiškus požymis, kad pats laikas įsivertinti po pastatu esantį laikantį gruntą ir esant reikalui jį sustiprinti. Lietuvoje nusėdusių pastatų stabilizavimo darbus atlieka įmonė URETEK Baltic, kuri sutvirtina gruntą naudodama aplinkai nekenksmingą geopolimerų technologiją, atlikdama darbus nesukelia dulkių, netrikdo žmonių gyvenimo ar vykdomos veiklos.
Darbai sandėlyje
Darbai sandėlyje / Įmonės nuotr.
Temos: 2 Statybos Grindys

„Pastatas gali nusėsti dėl silpno grunto, prasto sutankinimo statybos metu, nepakankamo drenažo ar trūkusio požeminio vandens vamzdžio, kuris iš grunto išplauna smulkias daleles. Plyšys sienoje ar grindyse rodo, kad vyksta tam tikras judėjimas, todėl protinga būtų pasikviesti specialistą, kuris įvertintų situaciją ir pateiktų tolesnes rekomendacijas, kaip išvengti didesnių problemų,“ pasakoja URETEK Baltic pardavimų vadovas Lietuvoje Kęstutis Jurėnas.

VIDEO: URETEK Baltic darbai Baltijos šalyse

Kaip pavyzdį jis pateikia biurų pastatus, kurie pradėjo sėsti arba kuriuose pradėjo skilinėti sienos, nes kaimynystėje buvo pastatyti nauji namai ar pavasarį po pastatais ženkliai pakyla gruntinis vanduo. Naujų pastatų teritorijoje pamatai linkę sėsti dėl to, kad, pavyzdžiui, požeminių automobilių stovėjimo aikštelių statybai vanduo iš grunto išpumpuojamas su didele galia. Taip pat įtakos gali turėti ir dideli medžiai, kurių šaknys auga po pastatu ir traukia drėgmę iš grunto.

Sandėliuose ir gamybiniuose pastatuose nelygios grindys sukelia daug rūpesčių ir papildomų išlaidų

„Jei po sandėlio, komercinio ar gamybinio pastato grindimis džiūstantis smėlis susitraukia, o patalpose laikoma didesnė įranga ar sunkesnės prekės, tai grindys kažkuriuo metu gali pradėti sėsti. Dėl to keltuvai nebegali dirbti 100% pajėgumu, nes privalo atsargiai manevruoti nelygiose vietose. Keltuvų ratai ima ardyti grindis ir jungtis bei tai savo ruožtu pradeda kenkti pačiai technikai, didėja priežiūros ir remonto darbai,“ sako Jurėnas. „Gali įvykti nelaimingi atsitikimai, dėl ratų susidėvėjimo susidaro smulkios dulkės, kurios gali sąlygoti papildomas problemas ruošiant maisto gaminius ar sandėliuojant elektronikos prekes.“

Įmonės nuotr./Grunto sluoksniai
Įmonės nuotr./Grunto sluoksniai

Jis priduria, kad užtenka tik pusės centimetro grindų nusėdimo ir tai jau labai paveiks aukščiau esančias lentynas bei sukels papildomą vibraciją brangiuose prietaisuose ir gamybos linijose. „Tai reiškia, kad jas dažnai reikia kalibruoti. Problema ypač didelė robotizuotose sandėliuose, kur tam tikru momentu technika tiesiog negali judėti tarp sukonfigūruotų lentynų. Taip pailgėja keltuvų darbo laikas ir dėl to darbuotojams mokamas atlyginimas už ilgesnes darbo valandas, sutrumpėja įrangos tarnavimo laikas. Be to, gali nutikti situacija, kai staklės, kurioms reikalingas labai tikslus kalibravimas, išeina iš rikiuotės ir atsiranda prastovos. Prekybos vietose prekių vežimėliai gali imti patys judėti ir gali nutikti nelaimė.“

Dažnai seni pastatai yra išnuomojami, statomi gamykliniai pastatai ar logistikos centrai, tačiau neatsižvelgiama į planuojamą apkrovą grindims. Nutinka, kad maisto prekių parduotuvėje įrengiama statybinių prekių parduotuvė. URETEK Baltic gali užkirsti kelią nusėdimo problemai, sulyginant nusėdusias grindis 1 mm tikslumu bei pakeliant grindų keliamąją jėgą iki pageidaujamos.

VIDEO: Sėdančių grindų pakėlimas parduotuvėje Vilniuje

Grindų pakėlimas vyksta greitai, be dulkių ir netrikdant užsakavo veiklos

„Grindų išardymas, grunto sutankinimas ir vėlesnis grindų išliejimas užtruktų mažiausiai pusantro mėnesio. Tačiau mūsų technologija yra daug paprastesnė ir greitesnė. Per išgręžtas 12 – 15mm diametro angas grindyse injektuojamos geopolimerinės dervos, tolygiai paskirstant taškinę apkrovą ir vibraciją. Didelis privalumas yra tai, kad kasdienės veiklos pastate nereikia nutraukti, nereikia iškraustyti įrangos ir kito inventoriaus. Darbus galima atlikti naktimis, esant poreikiui ir etapais ar klientui patogiu laiku. Kartu sudarome darbų planą ir kol tvarkome nusėdusias grindis, klientų darbas yra netrikdomas, tad mūsų veikla niekaip neįtakoja esamų komercinių planų. Elektronikos ir maisto pramonei bei laboratorijoms yra ypač svarbu, kad dirbame be dulkių. Esame atlikę darbus ir itin aukštus reikalavimus turinčiose serverių patalpose,“ pasakoja K.Jurėnas.

Įmonės nuotr./URETEK Baltic specialistų konsultacija
Įmonės nuotr./URETEK Baltic specialistų konsultacija

Privačių namų atveju darbai gali trukti ir vieną dieną, tačiau labai didelių objektų, pavyzdžiui, logistikos ar prekybos centrų, atveju – ir pusantro mėnesio. Dideliuose objektuose darbus galima atlikti ir etapais, ir kaip buvo minėta anksčiau, kliento verslas dėl to nesustos. „Mums, kaip įmonei, Suomijoje veikiančiai daugiau nei 45 metus, o Lietuvoje daugiau nei 6 metus, kokybė ir klientų pasitenkinimas yra nepaprastai svarbus. Visada norime pasiekti maksimalių rezultatų,” pasakoja URETEK Baltic Lietuvos filialo specialistas Kęstutis Jurėnas. „Mūsų dervos turi visus reikiamus aplinkosaugos ir saugos sertifikatus, o savo medžiagoms teikiame mažiausiai 50 metų garantiją.“

Užtenka tik pusės centimetro grindų nusėdimo ir tai jau labai paveiks aukščiau esančias lentynas bei sukels papildomą vibraciją brangiuose prietaisuose ir gamybos linijose.

URETEK yra sukūrusi daugiau nei dvidešimt geopolimerų mišinių, kad galėtų pasiūlyti ilgalaikį grunto stiprinimo sprendimą privatiems namams ir daugiabučiams namams, taip pat pramonei, logistikos ir prekybos centrams, žemės ūkio objektams ir infrastruktūrai Laboratorinėmis sąlygomis įrodyta, kad geopolimerų tarnavimo laikas yra mažiausiai 100 metų, todėl tai yra ilgalaikis ir stabilus sprendimas. Be to atliekami nauji bandymai, kuriais siekiama įrodyti, kad mūsų URETEK geopolimerai gali tarnauti ir ne mažiau nei 150 metų.

Įmonės nuotr./URETEK Baltic infrastruktūra
Įmonės nuotr./URETEK Baltic infrastruktūra

Savo ruožtu “URETEK Baltic” specialistai siūlo nemokamą profesionalią konsultaciją, kad įvertintų jūsų pastato laikančiųjų konstrukcijų ar grindų būklę.

Daugiau informacijos: www.uretek.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas