Nors praėjusį penktadienį sostinę džiugino žiemiška saulė, „Ogmios miestas“ kaito ne tik nuo jos šilumos. Šiame prekybos ir laisvalaikio centre startavusi naujiena – ūkininkų turgus – gausų būrį atvykusių pirkėjų šildė puikiomis emocijomis bei pakilia nuotaika.
Vieni lankytojai čia krepšius krovė kaimiškomis gėrybėmis. Kiti – tradiciškai kvietė derėtis dėl patikusių pirkinių. Todėl „Ogmios miesto“ rinkodaros vadovas Edgaras Valickas sako – ūkininkų turgus išpildė savo viziją – tapo labai bendruomeniška, geriausių tokių renginių tradicijų lydima švente.
„Be galo džiaugiamės, kad viskas pavyko taip sklandžiai. Pačią ūkininkų turgaus idėją įgyvendinome išties greitai ir labai tikėjome, jog ji patiks „Ogmios miestą“ gausiai lankančioms šeimoms, aplinkinių rajonų gyventojams, vilniečiams bei sostinės svečiams. Tačiau toks susidomėjimas, kurio sulaukė pirmasis renginys, viršijo visus mūsų lūkesčius. Tikrai daug prekių atsivežę prekybiniai iš turgaus iškeliavo kone pustuščiai“, – šypsosi E.Valickas.
Tačiau ne tik ekologiškų, natūralių, naminių ir kaimiškų produktų pasiūlė renginys. Čia pirkėjai buvo vaišinami ir specialiai turgaus dienai pagamintomis vaišėmis, kuriomis rūpinosi Lietuvos Barbekiu kepėjų asociacijos vadovas Aurelijus Bagočiūnas.
„Visiems turguje prekiaujantiems ūkininkams ir čia atvykusiems pirkėjams surengėme tikrą puotą. Kepėme bulvinius blynus, „bulvytes spyruoklytes“, virėme čiobrelių arbatą. O taip pat turguje kvietėme aplankyti mūsų bičiulius – „Palūšės piratus“. Jie vietoje natūraliai rūkė įvairiausią šviežią žuvį – šamus, ungurius, karšius ir daugelį kitų“, – pasakoja A.Bagočiūnas.
Be šių gaminių, „Ogmios miesto“ turgus pasiūlė gausų kaimiškų gėrybių asortimentą. Daugiau nei 30 ūkininkų bei gamintojų iš visos Lietuvos čia atvežė ekologiškų šviežių, raugintų bei marinuotų daržovių, skaniausių vaisių, šimtalapių, įvairiausių bandelių ir sausainių, šilauogių bei kitokių uogienių, sulčių, rūkytos mėsos, ožkų pieno sūrių.
Čia taip pat buvo galima įsigyti medaus, rankų darbo pagardų, įvairiausių mielų smulkmenų šventėms ir dar daug, daug visko. „Po sėkmingo ūkininkų turgaus starto neabejojame – šią naują tradiciją „Ogmios mieste“ tęsime ir toliau. Planuojame didinti prekybininkų skaičių, auginti asortimentą bei pritraukti dar daugiau pirkėjų. O dabar kviečiame čia rasti kaimiškų gėrybių šventiniam stalui ar dovanų Kalėdoms. Ūkininkų turguje – viskas šviežia, kokybiška ir natūralu“, – teigia E.Valickas.
„Ogmios miesto“ ūkininkų turgus lankytojų lauks kiekvieną penktadienį, Verkių g. 29, Vilniuje, centrinėje šio prekybos ir laisvalaikio centro automobilių stovėjimo aikštėje, šalia restorano „Jurgis ir Drakonas“. Turgaus darbo laikas – nuo 10 iki 16 val.