Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Planuojame Jūsų vestuvių dienos šypseną: 6 būdai objektyvams šypsotis drąsiau

Šią didžiąją dieną esate visų dėmesio centre, gausybės objektyvų taikiklyje, kurių medžiaga neretai visam gyvenimui nugula ant židinio atbrailos ar kitoje pagarbioje svetainės vietoje. Tad nenuostabu, kad, nesvarbu Jūs nuotaka ar jaunikis, Vestuvių dieną norite atrodyti gražiau nei bet kada gyvenime.
Vestuvių dienos šypsena
Vestuvių dienos šypsena / Autorių nuotr.

Sveikatos priežiūra, bendra ar burnos, gali pareikalauti šiek tiek daugiau planavimo ir laiko nei įsivaizduojate. Norite numesti keletą kilogramų, mesti rūkyti ar kitaip teigiamai pakoreguoti savo gyvenimo būdą, pabandykite tai vertinti platesniame kontekste kaip ilgalaikę sveikatos pagerinimo strategiją. Būkite tikri, kad tai ką pasieksite vestuvių pasiruošimo laikotarpiu, Jus lydės ir vėliau, taigi tai yra Jūsų poros investicija į save ir į vienas kitą.

Pasitarkite su odontologu apie galimus gydymo bei gražinimo būdus - gydytojui svarbu suprasti kas iš tiesų Jūsų nedžiugina ir ką norėtumėte pakeisti. Kitas svarbus dalykas - kuo didesni pokyčiai, tuo daugiau laiko jie trunka, tad apie juos pradėkite galvoti jau dabar.

Paprašėme Baltijos implantologijos centro vadovo Andriaus Kildos papasakoti apie kelis iš būdų, efektyviai Jūsų šypseną paversiančių įsimintinesne:

Profesionali burnos higiena

Tai pati paprasčiausia procedūra, kurią įprastai rekomenduojame atlikti bent kartą - du per metus. Dantys, bei jų nepageidaujamos apnašos valomi odontologijos kabinete specialia įranga. Ši procedūra ne tik atšviežina burnos kvapą, nuvalo apnašas bet ir neutralizuoja sunkiai pasiekiamose vietose besikaupiančias bakterijas.

Ši procedūra ne tik atšviežina burnos kvapą, nuvalo apnašas bet ir neutralizuoja sunkiai pasiekiamose vietose besikaupiančias bakterijas

Trukmė: 40-60 minučių

Vizitų skaičius: 1 ar daugiau, priklausomai kaip senai paskutinį kartą daryta, kiek dauk dantų akmenų ar kitų apnašų susikaupę

Nuskausminimas: Nebūtinas, naudojamas jei dantys jautrūs ar reikalingas itin gilus valymas

Efekto trukmė: Rekomenduojame procedūrą kartoti nuolat kas pusę metų

Gyjimo laikas: nėra

Rizika: nėra

Vida Press nuotr./Burnos higiena
Vida Press nuotr./Burnos higiena

Dantų balinimas

Vienas geresnių būdų papuošti Jūsų šypseną tais atvejais, kai joje viskas patinką, išskyrus dantų spalvą.

Trukmė: įprastai apie 60 minučių

Vizitų skaičius: vienas - du, priklausomai nuo to kiek smarkiai norite pakeisti spalvą

Nuskausminimas: nėra

Efekto trukmė: visiškai priklauso nuo Jūsų gyvenimo įpročių, vartojamo maisto, vyno, kavos, rūkymo ir žinoma, įgimtos dantų spalvos.

Rizika: dažnokai kelias dienas juntamas dantų jautrumas.

Vida Press nuotr./Balti dantys
Vida Press nuotr./Balti dantys

Estetinis plombavimas

Ši priemonė atstato nuskilusius, nepatinkančios spalvos ar formos dantis. Šiai procedūrai naudojame aukštų technologijų medžiagas, jos tampa natūralia, sunkiai atskiriama, kaip ir danties emalis, šviesai laidžia danties dalimi. Nei jūs nei kas nors kitas nepastebėsite, kur baigiasi jūsų dantis, kur prasideda plomba. Procedūrai užtenka vieno vizito, tačiau prieš tai reikalinga gydytojo apžiūra, kurios metu bus nuspręsta kiek laiko truks darbas, kad pasiekti Jūsų norimus rezultatus.

Trukmė: priklausomai nuo paviršiaus ploto, tikėtina trukmė 45-60 minučių kiekvienam dančiui.

Vizitų skaičius: įprastai vienas

Nuskausminimas: nebūtinas, tačiau vietinė nejautra galima jei pacientas pageidauja.

Efekto trukmė: priklausomai nuo mitybos įpročių.

Rizika: plombos gali būti pažeidžiamos kramtant ypač kietą maistą.

Protezavimas dantų karūnėlėmis ar tiltais

Šis gydymo būdas paprastai naudojamas stipriai pažeistiems, nutrupėjusiems ar visai prarastiems dantims atkurti. Karūnėlė (danties vilkimas) retais atvejais gali būti naudojama estetiniais tikslais, kai netenkina danties spalva ar forma. Danties protezinis tiltas naudojamas atstatyti prarastam dančiui ir yra pigesnis rekonstrukcijos būdas nei implantai, tačiau tam reikia nušlifuoti du šalia esančius, galimai sveikus dantis. Nors protezinio tilto jutimas yra gana natūralus, tačiau jis vis tiek nesustabdo kaulo atrofijos.

Trukmė: 1 - 3 valandos, priklausomai nuo to kiek dantų reikia rekonstruoti

Vizitų skaičius: keltas vizitų, finaliniam rezultatui pasiekti reikės 1 - 4 mėnesių

Nuskausminimas: esant poreikiui taikoma vietinė nejautra

Efekto trukmė: gali laikytis 3 - 20 metų. Viskas priklauso nuo periodontinės sveikatos bei burnos priežiūros

Gyjimo trukmė: minimali

Rizika: gali būti juntamas jautrumas temperatūroms, trunka iki kelių savaičių.

Dantų implantai

Ar odontologija tikrai nugalėjo gamtą? Natūraliai atrodanti, funkcionali pavienių ar viso žandikaulio (All-on-4) dantų atkūrimo sistema, kuri panaudojant titaninį danties implantą, kuris visam gyvenimui suauga su žandikaulio kaulu, atkuria prarasto danties šaknį. Ant jo yra tvirtinama danties karūnėlė. Galutinis rezultatas atrodo lygiai taip pat kaip Jūsų natūralus dantis, tačiau skirtingai nei tikrieji, neskilinėja ar neserga periodontoze. Dantų implantacijai reikėtų rezervuoti nuo 1 iki 12 mėnesių.

Galutinis rezultatas atrodo lygiai taip pat kaip Jūsų natūralus dantis, tačiau skirtingai nei tikrieji, neskilinėja ar neserga periodontoze.

Procedūros trukmė: 1-2 valandos priklausomai kiek implantų sukama

Vizitų skaičius: keletas vizitų, įskaitant ir pooperacinę priežiūrą

Nuskausminimas: įprastai vietinė nejautra, tačiau išskirtiniais atvejais gali būti taikoma sedacija

Efekto trukmė: dažniausiai visam gyvenimui

Gyjimo trukmė: 1 - 3 dienos, vartojami vaistai nuo skausmo, kai kuriais atvejais skiriami antibiotikai

Rizika: yra keletas, įskaitant implanto atmetimą (iki 5% atvejų). Aptarkite su gydytoju savo sveikatos būkle, papasakokite apie lėtines ligas kuriomis sergate.

„Shutterstock“ nuotr./Dantų apžiūra
„Shutterstock“ nuotr./Dantų apžiūra

Ortodontija

Ortodontinis gydymas leidžia stomatologams keisti dantų "gulimą" taip koreguojant jų estetinę bei funkcinę padėtį. Naudojamos nuo nedidelių korekcijų iki abiejų žandikaulių sąkandžio redagavimo. Korekcija gali trukti nuo kelių mėnesių iki kelių metų.

Procedūros trukmė: suaugusiems reikia nuo 3 iki 24 mėnesių

Vizitų skaičius: dažni vizitai, korekcijoms kas 3-6 savaites.

Nuskausminimas: nėra

Efekto trukmė: įprastai visam gyvenimui. Natūralūs pakitimai galimi senstant

Gyjimo trukmė: nėra

Rizika: kad ortodontinis gydymas galėtų būti taikomas, Jūsų dantenos turėtų būti sveikos. Taip pat būtina vėlesnė nuolatinė priežiūra įskaitant ir profesionalią burnos higieną bent 1-2 kartus per metus.

Išvardinome populiariasius būdus, kuriais galima Jūsų šypseną paversti nepriekaištinga. Drąsiai klauskite odontologo koks būdas tinkamiausias Jums, atsižvelgiant į turimą laiką ir kainą

Parengta su www.baltijosic.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas