Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po pertraukos į „Iki“ grįžta konditeris T.Lauvray

Iš Prancūzijos kilęs konditeris Thierry Lauvray po beveik 10 metų pertraukos grįžta į prekybos tinklo „Iki“ komandą. „Jausmas lyg grįžčiau namo. Būtent šio tinklo parduotuvėse pradėjau karjerą tik atvykęs į Lietuvą, o įgyta patirtis padėjo augti profesinėje srityje“, – sako T.Lauvray. Konditerijos profesionalas pripažįsta, kad jo galvoje jau sukasi idėjos, kokiomis naujienomis galėtų nustebinti pirkėjus.
T.Lauvray
T.Lauvray / Asmeninio archyvo nuotr.

Po pertraukos – su patirties bagažu

Į mūsų šalį atvykęs 2005 metais, 2006 metais T.Lauvray pradėjo dirbti prekybos tinklo „Iki“ konditerijos technologu-konsultantu.

T.Lauvray teigia, kad vėl prisijungdamas prie „Iki“ komandos jaučiasi puikiai. Kartu konditeris pabrėžia, kad šįkart sau pačiam keliami reikalavimai – gerokai didesni nei prieš penkiolika metų.

„Pripažinsiu – grįždamas į „Iki“ jaučiuosi pakylėtas. Visgi suprantu, kad nuo to laiko, kai čia dirbau, praėjo nemažai laiko. Šiandien mano patirties konditerijoje bagažas yra kur kas didesnis, įgavau daugiau žinių apie lietuvių mėgstamus gaminius. Natūralu, kad dabar sau keliu ambicingesnius tikslus nei prieš dešimtmetį. Be to, nuo to laiko pasikeitė ir prekybos tinklas „Iki“ – jo siūlomi konditerijos gaminiai pasižymi itin aukšta kokybe ir dar platesniu asortimentu“, – sako T.Lauvray.

Mėgstamiausi gaminiai – prancūziškos tartaletės

Konditeris iš Prancūzijos pripažįsta, kad per metus, kai gyvena mūsų šalyje, pastebėjo esminius skirtumus tarp lietuvių ir prancūzų konditerijos pasirinkimų.

„Kiek teko pastebėti, lietuviai yra dideli tortų gerbėjai. Be abejonės, galbūt tai lemia ir didžiulis jų pasirinkimas. Vien „Iki“ parduotuvėms įmonės kulinarai teikia daugiau nei 40 rūšių tortų. O svarbiausia, kad stengiamasi atliepti visų poreikius – galima išsirinkti tiek gaivų lengvos konsistencijos, tiek tradicinį šokoladinį ar karamelinį tortą. Be to, nuolat atnaujinant konditerijos gaminių asortimentą į jį įtraukiamos ir sveikesnės alternatyvos – gaminiai su mažiau cukraus, be laktozės. Nenuostabu, kad toks platus pasirinkimas sugundo ne vieną konditerijos gerbėją“, – šypsosi T.Lauvray.

Į technologo poziciją prekybos tinkle grįžtantis T.Lauvray sako, kad jo paties silpnybė – prancūzų konditerijos pažiba laikoma tartaletė.

„Nesiginčysiu, kad šiam gaminiui jaučiu didelę meilę. Jo skonis man kaskart primena vaikystę, gimtuosius namus, nes tartaletė yra labai šeimyniškas pyragas. Pats dar mielai gaminu miltinius patiekalus, ypatingai bandeles, kurių skonių įvairovė įkvepia mane kaip konditerį“, – teigia prancūzas.

Grįžta su nauju įkvėpimu

T.Lauvray sako jau turintis idėjų, kaip nustebinti nuolatinius „Iki“ konditerijos pirkėjus.

„Neslėpsiu – kuo toliau, tuo sunkiau nustebinti žmones įvairiomis konditerijos naujienomis. Šiais laikais, kai siūlomų gaminių asortimentas toks platus ir kiekvienas klientas gali atrasti sau patrauklų variantą, pasiūlyti naujų skonių nebėra taip lengva. Visgi pripažinsiu, kad tam tikrų vizijų jau dabar turiu“, – teigia konditeris.

Jis pripažįsta kol kas nenorintis detalizuoti, kokiomis naujienomis žada nustebinti „Iki“ pirkėjus, bet žada, kad gaminiai išlaikys aukštos kokybės ir šviežumo standartus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai