Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rengiu šventę – kaip pasirūpinti, kad jūsų organizuojamas vakarėlis būtų nepamirštamas?

Tie, kas yra organizavę šventę, pobūvį ar vakarėlį, žino, kiek daug iššūkių kelia progos apipavidalinimas. Rasite dešimtis, jeigu ne šimtus niuansų bei detalių, apie kurias reikia pagalvoti. Laimei, yra „Renginio partneris“, kuris dalinasi patarimais, į ką verčiausia kreipti dėmesį.
Rengiu šventę – kaip pasirūpinti, kad jūsų organizuojamas vakarėlis būtų nepamirštamas?
Rengiu šventę – kaip pasirūpinti, kad jūsų organizuojamas vakarėlis būtų nepamirštamas? / Pexels.com
Temos: 2 Šventė Renginiai

Sodinimo planas – galvos skausmas

Organizuojant gimtadienį, jubiliejų, krikštynas, klasiokų, grupiokų susitikimą ar bet kokią kitą šventę, pirmi rūpesčiai užklumpa vos tik išdalinus kvietimus. Pavyzdžiui: „Kaip ir kur tuos svečius padėti?“

Sprendimui dėl svečių pasodinimo reikia paruošti planą. Jis vertas pastangų tada, jeigu svečių šventėje bus daugiau nei 20, 25 arba jie yra iš skirtingų draugų, pažįstamų rato.

Kokia sėdėjimo plano esmė? Šventės metu žmonės turėtų bendrauti tarpusavyje, neatsiriboti vieni nuo kitų. Dėl to organizatoriams tenka milžiniška atsakomybė žmones susodinti taip, kad svečiai galėtų juoktis, diskutuoti ir švęsti ne tik atsitiktinai, bet ir su savo stalo draugais.

Šventės metu žmonės turėtų bendrauti tarpusavyje, neatsiriboti vieni nuo kitų.

„Renginio partnerio“ specialistai pataria apgalvoti, kas su kuo rastų bendrą kalbą, pasirinkti tinkamo dydžio stalus bei prie jų estetiškai sustatyti kėdes, taip skatinant žmones bendrauti. Jaukioje aplinkoje bendravimas vystosi natūraliai, nėra dirbtinumo.

Reikia paminėti ir tai, kad šiuolaikinėse šventėse rečiau išvysime ilgą banketinį stalą su suolais iš abiejų jo pusių. Nors tai ilgai buvo de facto standartas šventėje, dabar jį išvysime rečiau,.

Ilgas suolas patogus lauko šventėse, po stačiakampio formos palapine, stogine. Salėje žmonės dažniau renkasi kurti intymesnę ir jaukesnę aplinką. Tai padaryti padeda apvalūs stalai, prie kurių telpa 4-10 žmonių.

Patogi ir kokybiška kėdė = laimingi svečiai

Jeigu šventė vyksta sodyboje, yra pastatyta pavėsinė arba išnuomota kita erdvė renginiui, planuodami turite įvertinti, jog nemažą dalį laiko svečiai praleis sėdėdami. Pokalbiai, mėgavimasis maistu, gėrimais ar atokvėpio akimirka po šokio – tam reikia patogių kėdžių.

Vienkartinei šventei lauke rekomenduojama rinktis plastikinius baldus, o jeigu šventėms turite salę ar nuolatinę vietą, galite įsigyti ir medinius. Jie atrodo prabangiau.

Tvirto, kokybiško plastiko privalumai – patraukli kaina ir pakankamai didelis patvarumas. Na, o medienos pliusai – laikui nepavaldi estetika, solidumas, prabangos pojūtis. Aišku, daug kas priklauso nuo tiekėjo, gamintojo.

„Renginio partnerio“ komanda pabrėžia, kad ieškant kėdžių svečiams reikia neišradinėti dviračio bei pasitikėti profesionalų patarimais.

Jų patirtis byloja, kad nors tokios kėdės dažnai iš pirmo žvilgsnio atrodo panašios, taip nebūtinai yra. Atidžiai atsirinkę tiekėjus bei gamintojus, „Renginio partneris“ gali pasiūlyti tokias kėdes, kurios bus ilgaamžiškesnės ir tvirtesnės už kitus analogus. Be to, galima rinktis iš daug skirtingų spalvų ir nesibaiminti lietaus, mat, plastikinės kėdės visiškai atsparios drėgmei. Priklausomai nuo aplinkos ir šventės formato galima rasti stilingai atrodančių bei patogių banketinių ir elegantiškų medinių kėdžių.

Patogu, kad šventei pasibaigus, jų siūlomos kėdės ar stalai lengvai susilanksto ir gali būti patogiai sandėliuojami.

Šventės vietos dekoras neprivalo varyti į bankrotą

Dekoras kuria šventės magiją, kuri palieka svečiams neišdildomus įspūdžius. Tačiau daugelis, norėdami svečiams palikti stiprų įspūdį, mano, jog kuo daugiau jam išleis, tuo didesnį efektą gaus. Tai nėra tiesa, nes šventės dekoras gali ir nuostabiai atrodyti, ir nekainuoti labai daug.

Raktas į sėkmę – tinkami pasirinkimai ir šiek tiek kūrybiškumo. Žinant bendrą dekoracijų spalvinę gamą ir/ar šventės temą galima rasti pigių alternatyvų, pavyzdžiui, vietoje gėlių rinktis žalumynus ar šiaudus, vietoje brangių šviesos instaliacijų – nebrangiai įsigytų LED girliandų ir panašiai. Rezultatas – ne ką mažiau įspūdingas, o išlaidos gali būti ir kelis kartus mažesnės.

Dar viena protinga investicija – aukštos kokybės staltiesės. Kartais sunku įvertinti, kokią didelę įtaką tai daro bendram šventės aplinkos įvaizdžiui. Jos dengia stalus bei užima daug erdvės. Jas pastebi visi.

Specialistai iš „Renginio partnerio“ išskiria keletą patarimų, kaip rasti staltieses, kurios padėtų kurti gražią šventę:

1. Staltiesės spalva turi derėti prie likusio dekoro paletės arba skoningai kontrastuoti.

2. Jeigu staltieses perkate, o ne nuomojate – jos turi būti lengvai lyginamos ir plaunamos.

3. Labai patogu, jeigu yra galimybė rinktis tarp pirkimo ir nuomos.

4. Staltiesės turi derėti su kita tekstile (užvalkalais, servetėlėmis ar kita).

5. Staltiesė turi kristi iki pat žemės arba vos uždengti stalo briaunas.

„Renginio partneris“ – sprendimai ir reikmenys jūsų šventei

„Renginio partneris“ – įmonė, daugiau nei 5 metus klientams iš visos Lietuvos ir kitų Baltijos šalių siūlanti įrangą ir reikmenis renginiams bei šventėms. Organizuojant šventę, labai svarbu rasti ne tik geriausiai atrodantį daiktą, tačiau ir patikimą partnerį, kuris laikytųsi terminų, pasiūlytų konkurencingas kainas bei kokybiškas prekes.

Kėdes, stalus, staltieses ir kitą dekorą, įsigytą iš „Renginio partnerio“, naudoja gerai žinomi restoranai, viešbučiai, kaimo turizmo sodybos bei dekoratoriai visoje Lietuvoje. Net ir išrankiausiems klientams nereikės tenkintis siauru asortimentu ar žemos kokybės produktais. Viskas, kas atsiranda „Renginio partnerio“ kataloge, yra profesionaliai išbandyta bei iš karto paruošta naudojimui. Taip pat, nemažą dalį prekių iš sandėlio gausite labai greitai, tad net iškilus netikėtiems planavimo iššūkiams, kurių tikrai pasitaiko, žinosite, kur kreiptis!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas