Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Rimi“ ir „Eldrive“ partnerystė – elektromobilių įkrovimo stotelės visoje Lietuvoje

Vienas didžiausių elektromobilių stotelių įkrovimo tinklų Lietuvoje „Eldrive“ plės savo įkrovimo taškų tinklą šalia prekybos centro „Rimi“ parduotuvių. Per ateinančius dvejus metus įkrovimo stotelės bus įrengtos šalia 46 skirtingų „Rimi“ parduotuvių visoje Lietuvoje, iš viso šiame etape numatyta įrengti bent 260 įkrovimo taškų.
Elektromobilis
Elektromobilis / 123RF.com nuotr.

„Eldrive“ vadovas Lietuvoje Tomas Tamašauskas sako, kad ši plėtra duos didelę naudą elektromobilių vairuotojams visoje Lietuvoje: „Tiek „Rimi“, tiek ir mūsų bendrovė šia strategine partneryste siekiame sukurti geresnes sąlygas savo klientams. Vienas mūsų pagrindinių tikslų – nacionalinio lygio tinklas, naudotojams leidžiantis patogiai keliauti visoje Lietuvoje. Partnersytė su „Rimi“ mums leis tai įgyvendinti, nes šiuo metu turime platų stotelių tinklą Vilniuje ir Kaune, tačiau stokojome krovimo taškų kitose Lietuvos miestuose. Šis projektas yra dar vienas žingsnis link šio tikslo įgyvendinimo“, – sako T.Tamašauskas.

Naujos įkrovimo stotelės bus įrengtos Vilniaus, Kauno, Klaipėdos miestuose ir rajonuose, Ukmergėje, Mažeikiuose, Telšiuose, Panevėžyje, Palangoje, Jonavoje, Kaišiadoryse, Trakuose, Šiauliuose ir Gargžduose.

„Eldrive“ nuotr./Tomas Tamašauskas
„Eldrive“ nuotr./Tomas Tamašauskas

„Rimi“ prekybos tinklo generalinis direktorius Vaidas Lukoševičius teigė, kad elektromobilių stotelių taškų atsiradimas šalia parduotuvių dar vienas žingsnis tvarumo link.

„Tvarumas – kuris apima ir darnų judumą, mūsų prekybos tinklo strateginė kryptis. Kasdien kuriame rytojaus apsipirkimo patirtį, siekiame, kad mūsų pirkėjai atėję į prekybos centrą galėtų rasti kuo daugiau inovacijų, kurios leis apsipirkti ne tik pigiau, bet ir patogiau. Džiaugiamės, kad šalia mūsų parduotuvių atsiras elektromobilių krovimo taškai ir tikimės, kad tai palengvins vis labiau populiarėjančių transporto priemonių savininkų kasdienybę. Atvykęs žmogus įkrauti elektromobilį per tą laiką galės neskubant patogiai apsipirkti mūsų prekybos centruose. Tikime, kad gerėjanti infrastuktūra paskatins vis daugiau gyventojų rinktis aplinkai draugiškesnes transporto priemones“, – sakė V.Lukoševičius

Įrengs įvairus tipo įkrovimų stoteles

Kaip teigia „Eldrive“ vadovas Lietuvoje Tomas Tamašauskas, bendrovė daug investuoja į modernių įkrovimo stotelių įsigijimą, todėl „Rimi“ klientai turės galimybę naudotis technologiškai pažangiausiomis rinkoje įkrovimo stotelėmis.

„Įrengiant įkrovimo stoteles atsižvelgsime į skirtingus „Rimi“ parduotuvių formatus, kitus šalia įsikūrusius paslaugų teikėjus bei gyventojų skaičių aplinkiniuose rajonuose. Didžiausias prioritetas bus teikimas didelės galios stotelėms, kuriose optimalus įkrovimas užtrunka tarp 15 ir 30 minučių. Vidutinės galios stotelės bus įrengiamos prie parduotuvių, kur klientai gali praleisti šiek tiek daug laiko ir elektromobilį pilnai gali įsikrauti per 2 valandas. Na, o įprastos galios stotelės bus daugiausia skirtos patenkinti netoliese gyvenančių žmonių įkrovimo poreikius, kur elektromobilį pilnai įsikrauti galės nakties metu. Kai kuriuose didžiausiuose objektuose planuojame ir daugiau kaip 20 įkrovimo taškų, kur bus įrengta įvairių galingumų stotelės“, – sako T.Tamašauskas.

„Rimi“ nuotr./Vaidas Lukoševičius
„Rimi“ nuotr./Vaidas Lukoševičius

Pirmosios įkrovimo stotelės – jau šį spalį

„Eldrive“ vadovas T.Tamašauskas pasakoja, kad jau dabar dirbama ruošiant įrangą naujoms stotelėms, kurios turėtų pradėti veikti jau šį rudenį: „Pirmosios stotelės šalia „Rimi“ parduotuvių atsiras Šiauliuose – Piktmiškio gatvėje ir Gargžduose – Pasienio gatvėje. Pirmu etapu čia bus įrengta po du įkrovimo taškus. Prie visų „Rimi“ parduotuvių įrengtose stotelėse seksime vartojimo intensyvumą ir planuosime didinti įkrovimo taškų kiekį pagal rinkos poreikius.“

Eldrive vasaros pradžioje paskelbė, jog gavo EIB valdybos pritarimą 40 mln. EUR paskolai visai grupei, skirtą elektromobilių įkrovimo tinklo plėtrai Europoje. Tai yra dalis, viso 176 mln. EUR investicinio paketo, kurio tikslas įrengti daugiau 10,000 įkrovimo stotelių 4-iose Europos Sąjungos valstybėse.

2023 m. rugsėjo 1 d. duomenimis, Lietuvoje buvo užregistruota 10 225 elektromobilių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas