Didysis savaitgalio apsipirkimas, pasirinkus „Lidl“ parduotuves, visai nevargina: čia visuomet galima rasti ne tik kokybiškų ir išskirtinių prekių, bet ir puikių kainų savo pamėgtiems maisto ar kitiems produktams.
Šio „Superšeštadienio“ metu pirkėjus tikrai nustebins puiki kiaulienos kaina. 1 kg šviežios kiaulienos mentės be kaulų kainuos tik 3,33 Eur. Tad visą savaitgalį bus lengva mėgautis mėsiškais patiekalais: nuo maltinių iki troškinių. Taip pat šeštadienį, aktyvavus „Lidl Plius“ kuponą, antrai „Pilos“ grietinėlės pakuotei bus taikoma 50 proc. nuolaida. Tądien ją galėsite įsigyti vos už 0,54 Eur. Vaisių mėgėjai vėl galės džiaugtis ypatinga bananų kaina – 1 kg bananų kainuos tik 0,79 Eur. Nieko nelaukę iš jų galėsite pasigaminti tiek gaivų pudingą, tiek kvapnią bananų duoną.
Kai pirkinių krepšelis jau pilnas kokybiškų ir nebrangių produktų, „Lidl“ ekspertai šį savaitgalį kviečia pasigaminti pietus, kurie kvepia namais, jaukumu ir šiluma. Savaitgalio valgiaraštyje – kreminis kiaulienos troškinys su grybais. Kokybiška, minkšta mėsa, grietinėlės ir grybų padažas bei aksominė bulvių košė. Kas gali būti skaniau? Jei ir jūs taip galvojate, šio savaitgalio pietums pasigaminkite gardų kiaulienos troškinį.
Troškiniui pagaminti reikės:
- 1 kg kiaulienos mentės;
- 3 v. š. miltų;
- 65 g „Pikok“ rūkytos šoninės;
- 2 skiltelių česnakų;
- 1 svogūno;
- 150 g pievagrybių;
- 250 ml vištienos sultinio;
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 75 ml „Pilos“ grietinėlės;
- Mėgstamų mėsos prieskonių;
- Šviežių žalumynų;
- 1 kg bulvių;
- 150 g „Pilos“ sviesto;
- 100 ml „Pilos“ pieno;
- 1 v. š. „Pilos“ grietinės;
- Druskos ir pipirų pagal skonį.
Pirmiausia gerai nuplaukite ir popieriniais rankšluostėliais nusausinkite kiaulienos mentę. Tai padarę, supjaustykite ją nedideliais gabalėliais. Pagardinkite druska, pipirais, mėgstamais mėsos prieskoniais ir pabarstykite miltais.
Tuomet gilioje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Kiaulienos gabaliukus gerai apkepkite aliejuje. Išimkite kiaulieną iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
Į tą pačią keptuvę sudėkite smulkintą šoninę ir kepkite tol, kol ji taps traški. Iškepus – atidėkite į šalį.
Baigę kepti šoninę, į keptuvę sudėkite smulkintą svogūną ir česnaką. Kepkite to, kol jie suminkštės ir taps aromatingi.
Pakepintą kiaulieną grąžinkite į keptuvę su svogūnais ir česnakais. Supilkite vištienos sultinį. Tuomet sudėkite ketvirčiais supjaustytus grybus ir gerai išmaišykite.
Viską troškinkite ant silpnos ugnies apie 1 valandą, kol kiauliena suminkštės. Retkarčiais pamaišykite.
Kol mėsa troškinasi, paruoškite bulvių košę. Jos paslaptis paprasta – negailėkite sviesto ir pieno. Puode išvirkite nuluptas bulves, tuomet nupilkite vandenį. Tame pačiame puode sutrinkite bulves iki vientisos masės.
Kitame puode ištirpinkite sviestą ir pašildykite pieną. Šį skystį supilkite į bulvių masę ir gerai išmaišykite, kol viskas įgaus kreminę konsistenciją. Galiausiai, įdėkite grietinės ir vėl viską gerai išmaišykite. Gautą košę pagardinkite druska ir pipiras.
Mėsai baigiantis troškintis, supilkite grietinėlę ir dar porai minučių palikite troškinį kunkuliuoti, kol padažas sutirštės.
Kai kreminis troškinys paruoštas, dėkite jį į lėkštes, ir negailėkite gardžios bulvių košės. Prieš patiekdami valgį į stalą, patiekalą papuoškite šviežiais žalumynais.
Skanaus!