Naujųjų šviežių dešrelių įprastinis apvalkalas pakeičiamas iš jūrų dumblių išgaunama medžiaga, leidžiančia produktui išlaikyti įprastą formą ir puikų skonį. Tradicinių šviežios mėsos dešrelių apvalkalas yra specifinio skonio, kramtant yra juntamas. Nesant apvalkalo neužgožiamas šviežios mėsos skonis, jas lengviau kramtyti, naujųjų dešrelių nereikia lupti, todėl ypač tinka vaikams, kuriems tradicinis apvalkalas dažnai nepatinka, be to, augalinė medžiaga yra palankesnė sveikatai.
„Dešrelių be apvalkalo technologiją atsivežėme iš užsienio ir pasitelkę naujausią įrangą atidarėme naują, daug žadančią produkcijos liniją, kuri yra tik pradžia daugelio ateityje laukiančių „Biovela“ naujovių. Šių metų grilio sezonui pristatytos skonių naujienos – jautienos dešrelės su pomidorais ir svogūnais, kiaulienos dešrelės su čili ir laimu bei klasikinės kiaulienos dešrelės. Šias dešreles tinka kepti ne tik ant grilio, bet ir keptuvėje, orkaitėje ar virti“, - pažymi „Biovela“ produktų vystymo technologė, šefė Liucija Makovska.
Anot Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos prezidento Luko Semeževičiaus, gegužės pradžioje Sapiegų parke vykusiame barbekiu sezono atidaryme naujosios dešrelės sulaukė ypatingo virtuvės šefų ir renginio dalyvių dėmesio.
„Šviežios mėsos dešrelės griliui tinka geriausiai. „Biovela“ dešrelės be apvalkalo griliui tinka idealiai, nes nesijaučiant apvalkalui, išryškėja šviežios, tikros mėsos skonis. Tai barbekiu sezono atidaryme įvertino jas ragavusieji – dešrelės sulaukė pačių geriausių atsiliepimų. Naujosios dešrelės be apvalkalo, manau, yra labai geras sprendimas, kuris netruks išpopuliarėti“, - sako barbekiu ekspertas.
Pažįstami ingredientai sukuria netikėtus naujus skonius
Šią vasarą „Biovela“ siūlo paragauti ne tik naujųjų šviežių dešrelių be jokio apvalkalo, bet ir šašlykų su „Hellmann‘s“ majonezu, nealkoholiniu „Volfas Engelman“ alumi ar netgi tirpia „Aroma Gold“ kava. L. Semeževičius pastebi, kad barbekiu mėgėjų skonis Lietuvoje ir svetur labai skiriasi, tačiau visus vienija pomėgis ragauti.
„Pastebėjau, kad lietuviai mėgsta sūriau, o, pavyzdžiui, estai ar vokiečiai – rūgščiau. Net vilniečių ir klaipėdiečių skoniai skiriasi, tačiau visur vartotojai nori to, kas nauja ir neįprasta. Pavyzdžiui, tai gali būti tas pats šašlykas, kurio skonis visiems gerai pažįstamas, bet su naujais poskoniais, netikėtais priedais“, - sako barbekiu žinovas.
Jam pritaria ir „Biovela“ produktų vystymo technologė L. Makovska: „Šiuo metu itin populiaru derinti iš pirmo žvilgsnio atrodytų nesuderinamus skonius, kaip kava ir pipirai – nors skamba neįprastai, skonis puikus“.
Lėkštėje – jokio nuobodulio
Vasariškų ir originalių skonių produktų „Biovela“ siūlo ir vištienos mėgėjams. „Be šašlykų, paruoštų bendradarbiaujant su žinomais prekės ženklais, turime naujienų ir vištienos mėgėjams – tai „Kor Kor“ ženklu pažymėtos vištos šlaunelės su apelsinais, petukai su imbierais, petukai su kariu ir laimu bei barbekiu skonio sparneliai. Pastaruosius du skonius ypatingai mėgsta jaunimas“, - pastebi „Biovela“ produktų vystymo technologė ir ragina išbandyti naujus skonius. Eksperimentuoti kviečia ir šefas L. Semeževičius.
„Man patinka tai, kas auga pas mus Lietuvoje, todėl prie šašlyko rekomenduoju ant sviesto keptas bulves su kanapių sėklomis arba brinkintas perlines kruopas, paskanintas pelėsiniu sūriu. Kiekvienam lietuviui garnyrui siūlau pasigaminti pomidorų, agurkų salotas su grietine, svogūnais, druska ir pipirais, kurios mėsiškam patiekalui suteiks gaivos. Toks derinys sukurs visą puokštę skonių“, - pataria barbekiu šefas.