Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tapyba pagal skaičius: kokią naudą teikia šis populiarus užsiėmimas?

Ar žinojote, kad kiekvienas gali itin lengvai tapti menininku? Tai padaryti kur kas lengviau, nei galėtumėte įsivaizduoti. Tapyba pagal skaičius leis kiekvienam tapti kūrėju, menininku, net ir tiems, kurie visiškai neturi jokios meninės patirties. Tapyba pagal skaičius yra meninio pobūdžio veikla, kuri leidžia sukurti paveikslą ant iš anksto paruoštos drobės ar popieriaus lapo, kuriame skaičiais yra sužymėtos atitinkamos spalvos. Ši veikla imta puoselėti tikrai seniai. Dar 1950 metais, JAV, tapybos pagal skaičius rinkiniai išvydo rinką ir itin greitai tapo populiariu laisvalaikio užsiėmimu, visame pasaulyje. Nereikėtų manyti, kad tapyba pagal skaičius yra skirta tik vaikams. Šis užsiėmimas puikiai tinka ir suaugusiems ir neretai tampa idealiu įrankiu, norintiems atsipalaiduoti ir pabėgti nuo rutinos. Jei dar neteko girdėti apie tapybą pagal skaičius, šiame Varlė.lt specialistų parengtame straipsnyje galėsite su šia veikla ir jos rinkiniais susipažinti iš arčiau.
Tapyba pagal skaičius
Tapyba pagal skaičius / „Varle.lt“ nuotr.

Tapyba pagal skaičius – kas tai?

Tapyba pagal skaičius ir spalvas – nuostabi veikla, kurios metu kiekvienas savyje gali atrasti menininko gyslelę. Iš esmės, tai yra rinkiniai, kurie yra sudaryti iš drobės arba popieriaus, dažų ir dažymo įrankių – teptukų. Kiekviena drobė yra papildyta skirtingais piešiniais, kurių kiekvienas yra suskirstytas į mažytes dalis, kurių kiekviena yra pažymėta skaičiumi. Kiekvienam skaičiui yra priskiriama tam tikra spalva, kuria būtent ir reikia spalvinti atitinkamus langelius ir piešinio dalis. Tokiu būdu, paveikslas yra nutapomas kur kas lengviau, o ir rezultatai tikrai gali stulbinti. Šie rinkiniai gali būti labai skirtingi, o piešiniai – labai paprasti ir tinkami pradedantiesiems arba sudėtingesni ir puikiai tinkantys iššūkių nebijantiems. Gėlės, peizažai, gyvūnai ir portretai – kiekvienas gali rasti sau gražiausią ir tinkamiausią tapybos pagal skaičius paveikslą.

Pravartu nusikelti ir į praeitį, o tiksliau 6-tąjį ano amžiaus dešimtmetį, kai tapyba pagal skaičius atsirado rinkoje kaip veikla skirta suaugusiems. Būtent suaugusiems tapybos pagal skaičius rinkinius sukūrė Dan’as Robbins’as, kuris pats buvo tapytojas, tuo metu dirbęs dažų kompanijoje. Gavęs užduotį padidinti dažų pardavimus, Robbins’as tikrai nepasimetė ir ėmė ieškoti būdų, kurie padėtų pagerinti pardavimo rodiklius. Besidomėdamas menininkais, Robbins‘sas atrado ir Leonardo da Vinčio techniką, kurią jis naudodavo mokydamas savo studentus. Būtent jis, mokydamas studentus naudojo tapybos pagal skaičius principą, kuris padėdavo mokiniams suprasti spalvų svarbą ir suteikdavo tapybos pagrindus. Ši technika taip sudomino Robbins‘ą, kad jis ėmė kurti pirmuosius tapybos pagal skaičius rinkinius, kuriuos galėtų naudoti bet kuris, bet kurio amžiaus žmogus. Taip ne tik atsirado šie rinkiniai ir smagi veikla, bet ir padidėjo kompanijos dažų pardavimai, kadangi, rinkiniuose jis naudojo būtent jos dažus.

„Varle.lt“ nuotr./Tapyba pagal skaičius
„Varle.lt“ nuotr./Tapyba pagal skaičius

Kodėl tai populiaru?

Nors tapyba pagal skaičius kaip veikla imta propaguoti tikrai senai, šiandien ji vis dar yra populiari. Jau daugiau nei 70 tapyba pagal skaičius leidžia žmonėms tapyti ir mėgautis gražiausiais paveikslais, tiesiog savo namuose, be didelių įgūdžių ar sugebėjimų.

Didžiulio tapybos pagal skaičius pasisekimo priežastimi galime laikyti prieinamumą. Tapyba pagal skaičius yra itin prieinama veikla. Šiuos rinkinius galima patogiai įsigyti internete, o svarbiausia – jie nėra itin brangūs, todėl, yra prieinami daugelio kišenei.

Nors tapyba – kaip dailės šaka, yra tikrai sudėtinga, reikalaujanti įgūdžių ir talento, tapyba pagal skaičius, kaip veikla, yra tikrai labai paprasta ir lengvai perprantama daugeliui. Tam, kad sukurtumėte gražiausius paveikslus nereikės nei ilgametės patirties, nei meninio išsilavinimo. Tereikia tik tapybos pagal skaičius rinkinio ir noro tapyti. Viskas!

Pasak Varlė.lt specialistų, populiarumui įtakos tikrai turi ir itin platus dizainų pasirinkimas. Tapybos pagal skaičius rinkiniai gali būti labai skirtingi. Piešiniuose atvaizduojami tiek gamtos peizažai, gyvūnai, tiek garsių menininkų kūrinių kopijos, abstrakčios kompozicijos, portretai. Tai leidžia kiekvienam pasirinkti tokį paveikslą, kuris jam yra artimiausias, geriausiai atitinka mėgiamą meno epochą ar stilių.

Geros emocijos – dar viena priežastis, dėl kurios žmonės tiek metų renkasi tapybą pagal skaičius. Tapyba pagal skaičius yra nuostabi veikla, kurios dėka, net tie, kurie galvoja kad visiškai neturi tapybos talento, gali sukurti nuostabiai gražius kūrinius. Pabaigus paveikslą – geros emocijos ir pasitenkinimas savo darbu bus garantuoti. Be kitą ko, tapybos pagal skaičius rinkiniai neretai tampa ir puikia dovana, nauju hobiu ir užsiėmimu, padedančiu praskaidrinti kasdienybę.

„Varle.lt“ nuotr./Tapyba pagal skaičius
„Varle.lt“ nuotr./Tapyba pagal skaičius

Kokią naudą teikia tapyba pagal skaičius?

Naudinga pabrėžti, kad tapyba pagal skaičius yra ne tik populiari, bet ir labai naudinga veikla. Tapyba – ramina, padeda mažinti stresą, gerina nuotaiką ir skatina susikaupti. Tad, tapyba pagal skaičius suteiks tikrai nemažą naudą emocinei, psichologinei naudotojo būklei. Ši veikla dažnam padeda prarasti laiko nuovoką, atsiriboti nuo problemų ir sunkių minčių ir visą savo energiją atiduoti kūrybiniam procesui.

Tapydami pagal skaičius ne tik nurimsite ir atsipalaiduosite, bet ir lavinsite savo smulkios motorikos gebėjimus. Tapyba pagal skaičius, kaip veikla, reikalauja daug tikslumo, kantrybės ir kruopštumo. Tokiu būdu, lavinama smulkioji motorika, akių ir rankų koordinaciją. Nors tai naudinga ir suaugusiems, tapyba pagal skaičius ir smulkios motorikos lavinimas yra itin svarbus ir reikšmingas mažiesiems.

Pasirinkdami tapybą pagal skaičius kaip veiklą laisvalaikiui, galėsite iš arčiau susipažinti su menu. Tapant tokius paveikslus atsiranda ir geresnis spalvų suvokimas. Dėka šios veiklos, naudotojas galės geriau suprasti spalvų derinimo principus, estetinį pojūtį. Be abejo, taip bus lavinamas ir kūrybiškumas, skatinamas meninis savęs išreiškimas. Tapyba pagal skaičius gali tapti ir puikiu įrankiu, padedančiu su menu supažindinti ir vaikus. Jie ne tik galės mokytis skaičius, bet ir gebės atskirti spalvas.

Tapyba pagal skaičius, nepaisant jos paprastumo, gali būti naudinga įvairiais aspektais – nuo psichologinės naudos iki meninių įgūdžių lavinimo. Na, o jei pritrūkote idėjų, ką veikti gūdžiais žiemos vakarais ar kokia dovana nustebinti savo artimą – tapybos pagal skaičius rinkinys gali tapti puikiu pasirinkimu. Negana to, itin platų tapybos pagal skaičius rinkinių pasirinkimą rasite ir Varle.lt internetiniame prekybos centre. Skirtingi piešiniai, dydžiais, skirtingas sudėtingumo lygis – sau tinkamą rinkinį ras kiekvienas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas