Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„The Fintech Inn“ konferencijoje: apie augantį įmonių skaičių, kokybę ir naujų verslų pritraukimą

Ketvirtadienį prasidėjo didžiausia Baltijos šalyse finansinių technologijų konferencija „The Fintech Inn“. Joje su daugiau nei 1.000 dalyvių įžvalgomis dalinasi ne tik Lietuvos, bet ir tarptautiniai aukščiausio lygio finansų ekspertai, verslo atstovai ir finansų rinkų politikos formuotojai.
Akimirkos iš „The Fintech Inn“ konferencijos
Akimirkos iš „The Fintech Inn“ konferencijos / Projekto partnerio nuotr.

Finansų ministras Vilius Šapoka atkreipia dėmesį, kad Lietuva pasauliniu mastu išsiskiria pagal tai, kaip sparčiai prisitaiko prie besikeičiančių finansinių technologijų ir pasiūlo joms palankų teisinį reguliavimą.

„Tik prieš porą metų Lietuva nusprendė siekti lyderystės finansinių technologijų srityje ir per tokį trumpą laikotarpį ji tapo viena iš sparčiausiai augančių „fintech“ ekosistemų. Nežinau valstybės, kurioje būtų lengviau pradėti inovatyvų „fintech“ verslą: startuoliams galioja „atostogos“ nuo mokesčių, veikia Lietuvos banko reguliacinė „smėlio dėžė“, labai greitas licencijavimo procesas ir „Newcomer“ konsultacijų programa svarstantiems ateiti į Lietuvos rinką“, – atidarydamas „Fintech Inn“ konferenciją kalbėjo ministras.

Projekto partnerio nuotr./Vilius Šapoka
Projekto partnerio nuotr./Vilius Šapoka

Pasiruošę judėti dar greičiau

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas renginyje kalbėjo, kad Lietuvoje besidominčių finansinių technologijų bendrovių skaičius toliau stabiliai auga.

„Praėjusiais metais pasiekėme proveržio finansinių technologijų srityje, išduodami 3 kartus daugiau elektroninių pinigų ir mokėjimų įstaigų licencijų nei ankstesniais metais. Matome didelį susidomėjimą ir tikimės, kad spartus išduodamų licencijų skaičiaus augimas bus matomas ne tik šiais, bet ir kitais metais. Tai parodo, kad ne tik darome kažką naujo ir modernaus, bet ir tai, kad einame teisingu keliu“, – komentuoja V.Vasiliauskas.

šiuo metu šalyje veikia daugiau nei 100 finansinių technologijų įmonių. V.Vasiliausko teigimu, prielaidas tolimesniam augimui sudaro pasauliniu mastu palankumu inovatyviam verslui išsiskiriantis teisinis reguliavimas ir prieiga prie visos Europos Sąjungos rinkos.

„Siekiame didesnės konkurencijos bei geresnių paslaugų ir kokybės santykio vartotojams. Ar esame patenkinti dabartiniais rezultatais? Ir taip, ir ne. Taip, nes finansinės technologijos ištrūko iš stagnacijos. Pažvelkime į tai, kaip startuoliai pakeitė mobiliuosius mokėjimus, kaip sparčiai auga nebankinių atsiskaitymų dalis. Vartotojai tokias paslaugas renkasi dėl patogumo ir prisitaikymo prie specifinių poreikių, – konferencijoje kalba Lietuvos banko valdybos pirmininkas. – Tačiau galimybės dar nėra pilnai išnaudotos, konkurencijos lygis išlieka nepakankamas, vartotojai Lietuvoje susiduria, kad dalis paslaugų nėra tokios patrauklios, kaip kai kuriose užsienio valstybėse. Taigi, „fintech“ bendrovės turi potencialo didinti rinkos dalį, o Lietuvos bankas toliau kurs palankią aplinką ir skatins ne tik įmonių skaičiaus augimą, bet ir kokybės kilimą.“

Kartu su tarptautiniais ekspertais

Aukščiausio lygio finansų ekspertai, verslo atstovai ir finansų rinkų politikos formuotojai konferencijoje diskutuoja apie finansinių technologijų ateitį, valstybių pastangas skatinant inovacijas, reguliacinę aplinką, saugumą ir vartotojams suteikiamą naudą.

Tarp pranešėjų yra ir tokie ekspertai kaip prestižinės JAV verslo naujienų ir duomenų kompanijos „Bloomberg“ finansinių priemonių vyriausiasis ekonomistas Michaelas McDonoughas, vienos iš žinomiausių Lietuvos Fintech kompanijų – TransferGo – vadovas Daumantas Dvilinskas, vienos geriausiai vertinamų pasaulio aukštųjų mokyklų – Londono universiteto koledžo – mokslininkas Paolo Tasca ir kiti.

„The FinTech Inn“ konferenciją organizuoja Finansų ministerija, Lietuvos bankas, Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) ir VšĮ „Investuok Lietuvoje“. Renginys organizuojamas pagal projektus: „Technologijų ir inovacijų populiarinimas" bei „Inovacijų konsultacinės ir paramos paslaugos verslui (InoSpurtas)", kurie yra finansuojami Europos regioninės plėtros fondo lėšomis.

Tradicija rengti metinę finansinėms technologijoms skirtą konferenciją užgimė prieš dvejus metus. Šiuo metu „The Fintech Inn“ yra didžiausia „fintech“ konferencija Baltijos šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas