„Vilkmergės“ moliūgų elis – riboto leidimo alus

Moliūgų elis atsirado dar XVII a., kai Šiaurės Amerikos naujakuriai nusprendė išvirti alų panaudodami vietinius moliūgus. Taip atsirado sezoninis šviežių moliūgų ir kvapniųjų prieskonių alus.
„Vilkmergės“ moliūgų elis
„Vilkmergės“ moliūgų elis / Užsakovo nuotr.

„Vilkmergės“ aludariai, toliau eksperimentuodami, pasitelkė gausų šviežių lietuviškų moliūgų derlių ir vadovaudamiesi geriausiomis amerikietiškomis tradicijomis išvirė šviesios gintaro spalvos, nedidelio kartumo, lengvai salstelėjusį elį, kuriame atsiskleidžia moliūgo skonis bei kvapnieji skoniniai prieskoniai: cinamonas, kvapnieji pipirai, kardamonas, imbieras, gvazdikėliai.

Riboto leidimo alaus pagaminta labai mažai – tik 4 000 juodojo stiklo kvortų (0,82 l) su uždaromu dangteliu.

Ieškokite didžiosiose IKI parduotuvėse nuo spalio 24 d.

IKI logotipas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis