Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilnius prabilo programuotojams jų kalba

Šiandien, sostinėje, programuotojams – išskirtinis dėmesys. Vilniaus miestas ir JAV programavimo paslaugų įmonė „Devbridge Group“ iškrėtė pokštą miestiečiams: tarptautinės programuotojų dienos proga, Vilniuje, lauko reklamos stendai „prabilo“ tik IT specialistams suprantama kalba.
Vilnius prabilo programuotojams jų kalba
Vilnius prabilo programuotojams jų kalba / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Prie vienos iš šių kolonų asmenukei užsuko ir sostinės meras Remigijus Šimašius. Tokiu žingsniu meras siekia atkreipti dėmesį į reikšmingą šios dienos progą.

„Vilniaus miestas kartu su partneriais „Devbridge Group“, kurių biurą dar sausį drauge atidarėme, sveikina visas Vilniuje ir visoje Lietuvoje įsikūrusias IT kompanijas su Pasauline programuotojų diena. Šia proga, nusprendėme prabilti būtent IT žmonėms ir pasirinkome tai daryti kalba, kuria supras tik jie. Už šio kodo „slepiasi“ sveikinimas programuotojams. Jį netrukus pamatys visi Vilnius.lt ir Devbridge paskyrų lankytojai“, – akcijos esmę paaiškino R.Šimašius.

Iš pažiūros beprasmis raidžių kratinys miesto reklamos stenduose, pasirodo, turi ne visiems suprantamą reikšmę. Šios eilutės – tai „base 64“ kodas, kurį atpažins tik IT specialistai. Sveikinimą, kuris paslėptas lauko reklamos kampanijoje, galima peržiūrėti čia.

VIDEO: Programuotojų diena

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito