Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 08 29 /17:01

Gyventojai įrodinėja – Kelių direkcijos įvykdyta sankryžos rekonstrukcija neteisėta, Statybos inspekcija nesutinka

Gegužę rekonstruota Molėtų plento ir Molėtų gatvės sankryža, kuri iš trišalės tapo keturšale, iki šiol Riešės gyventojams kelia daug nepatogumų dėl nuolatinių spūsčių. „Jeigu taip yra vasarą, kas bus rugsėjį?“ – su nerimu klausia gyventojai, savo nepasitenkinimą kreipdami į Lietuvos automobilių kelių direkciją (LAKD). Esą tai ji netinkamai čia viską pertvarkė. LAKD kol kas į šias diskusijas nesivelia.
Sankryža Molėtų plente
Sankryža Molėtų plente / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Prie naujo šviesoforo spūstys ir 7 val.

Primename, kad Riešės bendruomenė sujudo gegužės vidury, kai pajuto neigiamus pokyčius vienoje didžiausių šios gyvenvietės sankryžų. Tuomet piktintasi, kad rytais sukant iš Molėtų gatvės atsirado „iki šiol beveik neregėtos eilės pasukti į Molėtų plentą dėl naujo šviesoforo“.

Šios papildomos šviesoforo sekcijos atsiradimą žmonės vadino nelogišku ir piktinosi, kad gyvenimą jiems sunkina naujasis prekybos centras „Una“, atsidaręs kitapus Molėtų plento.

Piktintasi, kad bendruomenės atstovai dalyvavo prekybos centro projekto viešajame svarstyme ir teikė klausimus dėl sankryžos projektavimo, tačiau esą buvo atsakyta, kad tai ne šio projekto sprendinių klausimai.

LAKD atsiprašinėjo ir aiškino, kad eismo reguliavimo pokyčiai yra susiję vykdyto projekto „Valstybinės reikšmės magistralinio kelio A14 Vilnius–Utena 11,3 km esančios sankryžos kapitalinis remontas“ statybos darbais, kurių metu, įrengiant naują infrastruktūrą, rangovas atliko ir šviesoforinio valdymo testavimo bei kalibravimo darbus.

Kelių direkcija tikino, kad kreipėsi į rangovus su pasiūlymais, kaip pagerinti eismą šioje sankryžoje.

„Tik rangovui užbaigus statybos darbus bus galima užtikrinti maksimaliai galimą šviesoforinės sankryžos laidumą. Tuo tarpu vairuotojų prašome kantrybės ir supratingumo. Statybos darbus pilnai planuojama pabaigti 2023 m. birželį“, – komentare gegužę aiškino Kelių direkcija.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Remontuojama sankryža Molėtų plente prie Riešės
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Remontuojama sankryža Molėtų plente prie Riešės

Plačiau skaitykite čia: Dėl naujo šviesoforo – spūstys Vilniaus pašonėje: stovėti tenka ir 7 val. ryte.

Tačiau artėja rugsėjis, o situacija sankryžoje nepagerėjo – spūstys Riešės gyventojus veda iš kantrybės ir rytais važiuojant sostinės link, ir vakarais grįžtant namo.

Priekaištai LAKD

Nesulaukę pagalbos Riešės bendruomenės atstovai ėmėsi nagrinėti situaciją patys. Ir, kaip sako, rado keistų dalykų – esą LAKD netinkamai įgyvendino patį projektą, nesilaikydama galiojančių teisės aktų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas