Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atšvaitų dalijimo akcija Panevėžyje sulaukė pasisekimo, bet dovanos tenkino ne visus pensininkus

Lapkričio 11-oji Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos iniciatyva paskelbta Atšvaitų diena. Šią dieną siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į atšvaitų svarbą. Dienos tikslas – paraginti žmones naudoti jau turimus atšvaitus, segtis ar dėtis juos teisingai, o neturinčius – įsigyti.

Trečiadienį atšvaitus dalijo ir VĮ „Panevėžio regiono keliai“ bei policijos pareigūnai. Panevėžio regione atšvaitai buvo platinami net 29-iose vietose – komisariatuose, kelių tarnybų būstinėse, seniūnijose. 

Skaičiuojama, kad iš viso akcijos metu Panevėžio regione išplatinta 8000 įvairių šviesą atspindinčių priemonių – atšvaitų, liemenių, pirkinių krepšių su šviesą atspindinčiomis juostomis. Taip pat buvo dalinama ir informacinė medžiaga apie atšvaitų naudojimo svarbą ir taisykles.

VĮ „Panevėžio regiono keliai“ nuotr./Renginio akimirka
VĮ „Panevėžio regiono keliai“ nuotr./Renginio akimirka

Panevėžyje akcija sulaukė itin didelio pasisekimo. Atšvaitus dalijusiuose policijos komisariatuose susidarė gyventojų eilės. Didžiąją dalį lankytojų sudarė senyvo amžiaus žmonės.

Atšvaitai buvo graibstomi itin sparčiai, tad policijos pareigūnai net ir norintiems pasiimti daugiau atšvaitų davė tik po vieną atšvaitą, kad jų užtektų visiems norintiems.

Tačiau kai kurie pensininkai išreiškė nepasitenkinimą akcija, mat jiems neliko išskirtinesnių, gražesnių formų atšvaitų ir teko tenkintis įprastomis, šviesą atspindinčiomis juostomis ant rankų ar paprastais, pakabinamais atšvaitais.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka

Lietuvos automobilių kelių direkcija primena, kad kiekvienas žmogus, kuris išeina į kelią tamsoje, privalo užsisegti ar užsidėti šviesą atspindinčią priemonę (atšvaitą), neštis žibintą, arba vilkėti liemenę su šviesą atspindinčiomis juostomis.

Be abejo, tai aktualu ne tik pėstiesiems, bet ir dviratininkams, ir vadeliotojams.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai