Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Benai, minam į Nidą: ministerija paskelbė, kada bus atidaryta dalis Kuršių nerijos dviračių tako

Susisiekimo ministerija skelbia, kad dviračių tako atkarpa nuo Juodkrantės iki Pervalkos bus oficialiai atidaryta jau rugsėjo 12 d. Tai – paskutinė atnaujinto dviračių tako atkarpa, tad dabar dviratininkai galės be trukdžių riedėti jiems skirtu taku per visą Kuršių neriją.
Dviračių ir pėsčiųjų takas Pervalkoje
Dviračių takas Pervalkoje atrodo taip / Skaitytojos Miglės nuotr.

„Ilgai lauktos džiugios naujienos dviračių mėgėjams ir visiems, besilankantiems pajūryje! Rugsėjo 12 d., ketvirtadienį, 14:30 val., kviečiame visus dviračių entuziastus dalyvauti Kuršių nerijos pėsčiųjų ir dviračių užbaigto tako atidaryme!“, – rašoma ministerijos pranešime.

Tačiau Pervalkos gyventojai atkreipia dėmesį, kad tokie ministerijos ar „Via Lietuva“ pranešimai yra klaidinanys ir verčia dviratininkus pažeisti KET. Dėl to netgi norima kreiptis į policiją. Plačiau skaitykite čia.

Šventinis startas ties naujai rekonstruota tako dalimi Juodkrantėje (https://maps.app.goo.gl/enFoVCGeBV4FHzjn7) iki Pervalkos, skelbia Susisiekimo ministerija.

Viso Kuršių nerijos nacionaliniame parke besidriekiančio pėsčiųjų ir dviračių tako ilgis yra apie 50 km. Jo rekonstrukcija buvo atliekama etapais, o automobilių keliu eismas dviračiams buvo draudžiamas, tad iki dabar jie legaliai pravažiuoti visą Kuršių nerijos negalėjo.

Jo didžioji dalis, t. y. atkarpos nuo Smiltynės iki Juodkrantės ir nuo Juodkrantės iki Pervalkos, priklauso rekonstrukciją vykdančiai AB „Via Lietuva“, kuri rangos darbų sutartį yra pasirašiusi su konkursą laimėjusia įmone „YIT Lietuva“.

Galutinis tako ruožas nuo Preilos iki Nidos, priklausantis Neringos savivaldybei, buvo remontuotas anksčiau ir eksploatacijai yra tinkamas.

Primename, kad istorinio Kuršių nerijos pėsčiųjų ir dviračių tako tiesimas vyko keliais etapais. Ruožas nuo Pervalkos gyvenvietės iki Pervalkos paplūdimio buvo įrengtas dar 1978 m. Nuo to laiko dalimis lipdytas, per visą pusiasalį nuvingiuojantis takas sulaukdavo tik būtinojo remonto ir iki 2022 m. rekonstruojamas nebuvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas