Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Beveik blaivus penktadienis – reido metu pareigūnai sustabdė tik du girtus vairuotojus

Lietuvos kelių policijos tarnyba penktadienį sostinės gatvėse surengė reidą. Keturi ekipažai tikrino vairuotojų blaivumą, važiavimo greitį, dokumentus, ieškojo draudžiamų medžiagų. Reidas praėjo beveik blaiviai – per 10 valandų nubausti du neblaivūs vairuotojai.
Lietuvos kelių policijos tarnybos reido akimirka
Lietuvos kelių policijos tarnybos reido akimirka / 15min / Dainiaus Cuberos nuotr.

Reidą pareigūnai pradėjo S.Batoro gatvėje. Čia buvo matuojamas važiuojančiųjų greitis. Dienos rekordininku tapo „Audi“ vairuotojas, skriejęs 85 km/val greičiu. Tačiau tai nebuvo vienintelė vairuotojo nuodėmė tą vakarą.

15min / Dainiaus Cuberos nuotr./Lietuvos kelių policijos tarnybos reido akimirka
15min / Dainiaus Cuberos nuotr./Lietuvos kelių policijos tarnybos reido akimirka

Automobilio „Audi 80“ vairininkas nusprendė nestabdyti automobilio ir pamatęs pareigūnus tiesiog nuvažiavo toliau, nors ir buvo stabdomas. Jį pasiviję pareigūnai sustabdė ir dar nustatė lengvą girtumo laipsnį – 0,78 promilės.

Už tokį šiurkštų pažeidimą „Audi“ vairuotojui gresia didžiulė bauda ir teisės vairuoti atėmimas. Šiek tiek sutemus policininkai darbą tęsė prie Fizikos instituto mokslo ir technologijų parko.

Vairuotojai šia atkarpa važiavo ganėtinai tvarkingai – pasitaikė tik keli smulkūs pažeidimai. Beveik visi vairuotojai už pažeidimus apsiribojo tik žodiniu pareigūno įspėjimu.

Kiek ilgiau teko pastovėti Rusijos Federacijos piliečiui. Šis, nors ir turi leidimą gyventi Lietuvoje, tačiau neturėjo lietuviškų vairuotojo teisių.

Reidą pratęsus Liepkalnio gatvėje pareigūnai sulaikė dar vieną girtą vairuotoją. Gerokai įkaušusi kompanija sulaikyta vos atvyko pareigūnai patruliuoti į minėtąją vietą. Ekipažo vairuotojas į alkotesterį įpūtė 0,98 promiles.

Vairuotojas pareigūnui teigė, kad išgėrė 3 alaus butelius apie 8 valandą vakaro (sulaikytas apie 22 val. – aut. past.)

Patruliuodami šioje vietoje pareigūnai sustabdė ir daugiau pažeidėjų. Vienas vairuotojas, kuriam taip pat nemažai laiko teko praleisti šalikelėje – nebuvo užregistravęs automobilio Lietuvoje.

Prie „Volkswagen Eos“ vairo sėdėjęs vyras tikino, kad užsiima automobilių pardavimu iš Vokietijos. Jo vairuotas automobilis buvo paženklintas vokiškais registracijos ženklais, tačiau pačioje Vokietijoje, kaip parodė transporto priemonių registras, išregistruotas dar praėjusių metų pavasarį.

15min / Dainiaus Cuberos nuotr./Lietuvos kelių policijos tarnybos reido akimirka
15min / Dainiaus Cuberos nuotr./Lietuvos kelių policijos tarnybos reido akimirka

Vyras nubaustas už neužregistruotos transporto priemonės vairavimą. Patruliuodami Liepkalnio gatvėje pareigūnai tokias nuobaudas skyrė dvi – minėtam „Volkswagen“ vairuotojui ir jaunuoliui už BMW vairo, kuris taip pat nepasirūpino savo transporto priemonės registracija.

Dar vienas vairuotojas, iš tolo pamatęs patruliuojančius pareigūnus staigiai nusuko į netoliese esančius kiemus. Kaip vėliau paaiškėjo, akistatos su pareigūnais „Audi“ automobilį vairavęs vyras bandė išvengti todėl, nes vairavo neapdraustą automobilį.

Vėliau pareigūnai reidą pratęsė Laisvės prospekte. Ten visi sustabdyti vairuotojai buvo drausmingi – turėjo visus reikiamus dokumentus ir buvo blaivūs.

Paskutinėje patruliavimo vietoje pareigūnai sustabdė BMW automobiliu važiavusią kompaniją. Pas vaikinus policininkai rado šaunamųjų ginklų. Įsitikinę, kad tai ne koviniai ginklai, o pramoginiai-pneumatiniai pistoletai, pareigūnai jaunuolių kompaniją leido važiuoti savo keliais.

Iš viso penktadienio vakarą budėję Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai nubaudė du girtus vairuotojus, vieną be teisės vairuoti ir išaiškino 20 kitų smulkių nusižengimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai