Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Bolt“ maisto išvežiotojas su paspirtuku parodė, kaip važinėja kamikadzės

Paspirtukų vairuotojai – nuolat po padidinamuoju stiklu: Seimo, policijos, pėsčiųjų, automobilių vairuotojų. Skaitytojas Darius nufilmavo „Bolt food“ vežėjo elgesį, pasidalijo įrašu ir sulaukė daugybės atsiliepimų.

Perspėjimai, kad neatsargus pasivažinėjimas paspirtuku gali baigtis geriausiu atveju vizitu į odontologijos kliniką, nelabai veikia. Dažna eismo dalyvių, rizikuojančių gyvybe, logika yra tokia: man nieko blogo nenutiks, nutinka tik tiems, apie kuriuos žiniasklaida rašo.

Ko gero, tokį kamikadzę skaitytojas Darius užfiksavo Vilniuje. Suskaičiuokite, kiek KET pažeidimų jis padarė. O mes priminsime, kad būtent dėl chuliganų, vairuojančių paspirtukus, Seimo narių grupė norėjo uždrausti paspirtukais judėti ten, kur nėra dviračių takų. Šis projektas pritarimo nesulaukė. O jei būtų sulaukęs, eismas būtų atrodęs štai taip. Būtų chaosas. O dabar chaosą kuria patys paspirtukininkai.

Pasirodo, kai kuriems paspirtukų vairuotojams vis vien, kur galima važiuoti, o kur draudžiama. Tarkime, šiuo atveju viena Saltoniškių gatvės puse eina dviračių takas, kuriuo ir turėtų važiuoti dviračiai bei paspirtukai. Tokiu atveju pagal KET paspirtukais važiuoti automobiliams skirtomis juostomis – griežtai draudžiama.

Lygiai taip pat, kaip ir draudžiama paspirtukais važiuoti po du. Nes ir pas žandikaulių chirurgą ar dantų techniką reikės važiuoti po du.

Skaičiuojame pažeidimus toliau. Nuo dviračių tako išvažiuodamas į gatvę maisto vežėjas privalėjo praleisti automobilius. Privalėjo rodyti įspėjamuosius ženklus. Ir neturėjo teisės ne tik važiuoti trečiąja juosta į kairę, bet judėti per sankryžą aiškiai degant raudonai šviesai.

VIDEO: „Bolt“ maisto išvežiotojo manevrai: kiek KET punktų pažeidė per minutę?

Kaip paaiškinti tokį elgesį? „Bolt“ atstovo Manto Čižo komentaras trumpas ir konkretus:

„Kurjeriai, kaip ir bet kurie kiti eismo dalyviai, turi laikytis KET. Taip pat KET galioja ne tik kurjeriams, bet ir kitų profesijų atstovams.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas