Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dėmesio: naujas greičio matuoklis jau fiksuoja važiuojančius iš Kauno į Vilnių

Socialiniuose tinkluose paplito nuotraukos, kuriose – naujas greičio matuoklis šalia tilto per Kruną važiuojant iš Kauno į Vilnių.
Ties Kaunu, Krunos tiltu, naujas greičio matuoklis
Ties Kaunu, Krunos tiltu, naujas greičio matuoklis / Skaitytojo Tomo P. nuotr.

Važiuojant priešinga kryptimi vairuotojus pristabdo ir tilto rekonstrukcijos darbai.

Šioje vietoje senos kartos greičio matuokliai stovėjo daugybę metų, vėliau buvo išmontuoti. Greitis čia ribojamas iki 70 km/val.

Kiti FB grupės „Kur stovi policija Kaune“ nariai papildo, kad „vakar jau atidengti ženklai ir važiuojant nuo Vilniaus pusės“.

Kiti svarsto, ar neturėtų greitis automagistralėje iš pradžių būti mažinamas nuo 130 km/val. iki, tarkime, 100, o tik po to iki 70 km/val., nes, staigiai mažinant greitį, neva, daugėja avarinių situacijų.

Greičio matuoklių statistika

Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) šiemet planuoja įrengti aštuonis momentinio greičio matuoklius ir keturias vidutinio greičio matavimo sistemas, o dar 50 jų – kitąmet.

Direkcijos vadovas Marius Švaikauskas sako, kad matuokliai padeda gerokai sumažinti eismo įvykių, kurių metu žūsta žmonės.

„Per tam tikras metodikas, kur matome skaudžiausius įvykius, įdiegiame tokius matuoklius ir ta statistika absoliučiai krenta dėl žuvusiųjų skaičiaus“, – sako M.Švaikauskas.

LAKD duomenimis, šiuo metu valstybinės reikšmės keliuose veikia 70 momentinių ir 131 vidutinio greičio matuoklis. Visi jie per parą fiksuoja apie 2,5 tūkst. greičio pažeidimų, bet to, jie fiksuoja, ar transporto priemonės apdraustos civilinės atsakomybės draudimu, ar atlikta techninė apžiūra ir sumokėtas kelių mokestis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas