Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Galvosūkis: kaip panaikinti spūstis sostinės Panerių gatvėje

Skaitytojas Svajūnas atsiuntė 15min redakcijai filmuotą medžiagą, kurioje užfiksuota spūstis Vilniuje, Panerių gatvėje, važiuojant nuo sankryžos su Algirdo g. link Švitrigailos g. (kryptis nuo stoties į naujamiestį).

Pasak skaitytojo, dėl netobulo eismo organizavimo spūstis formuojasi jau nuo Mindaugo gatvės, nors priežastis galima rasti beveik kelių šimtų metrų, jau kirtus sankryžą su Algirdo g.

Didelių problemų būtų galima išvengti, jei automobiliai galėtų sklandžiai judėti dviem eismo juostomis, nesusidurdami su kliūtimis. Pagrindinė problema, skaitytojo teigimu, kad Panerių-Švitrigailos g. sankryžoje iš antros juostos galima sukti tik į kairę. Todėl dalis vairuotojų (norinčių važiuoti tiesiai) blaškosi ir pirmos juostos į antrą, pirmoje juostoje sutikę kliūtį – sustatytus automobilius. Kliūtis, dėl kurių formuojasi spūstis, Svajūnas žemėlapyje pažymėjo rodyklėmis.

Google maps iliustr./Spūsties žemėlapis
Google maps iliustr./Spūsties žemėlapis

To būtų galima išvengti ne dalyje Panerių gatvės, o visame ruože pirmoje juostoje uždraudus sustoti ir stovėti.

To būtų galima išvengti visame ruože pirmoje juostoje uždraudus sustoti ir stovėti.

Skaitytojo pateiktose „Google Maps“ nuotraukose matosi, kaip eismas Panerių g. buvo organizuojamas anksčiau (aiškiai pažymėtos dvi juostos, tiesiai galima važiuoti tik iš pirmos).

Dabar toks ženklas, žymintis kryptis juostose, likęs tik ties sankryža su Švitrigailos g., kur atsiskiria papildoma juosta, leidžianti sukti į kairę.

Google maps iliustr./Eismo organizavimas sostinės Panerių g.
Google maps iliustr./Panerių ir Algirdo g. sankryža
Google maps iliustr./Eismo organizavimas sostinės Panerių g.
Google maps iliustr./Anksčiau stovėjęs ženklas Panerių g.
Google maps iliustr./Eismo organizavimas sostinės Panerių g.
Google maps iliustr./Eismo juostos Panerių-Švitrigailos g. sankryžoje

Mirtinas kamštis

Svajūno pateiktoje medžiagoje aiškiai matosi, kad jis, net ir degant žaliam šviesoforo signalui, negali įvažiuoti į sankryžą, nes Panerių g. visiškai užsikimšusi.

Automobilizai užkimšę dvi Panerių g. eismo juostas ta pačia kryptimi. Netrukus paaiškėja priežastis – pirmoje juostoje sustatyti automobiliai.

Pavažiavus kiek toliau jau stovi ženklas sustoti ir stovėti draudžiama, tad eismas ir vėl įmanomas dviem juostomis. Dėl šios priežasties spūstis prasisklaido.

Eismo kitaip organizuoti neįmanoma?

Tomas Kamaitis, Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento Eismo organizavimo skyriaus vedėjas šią situaciją komentuoja taip: keisti eismo tvarką šioje gatvės atkarpoje negalima. Ir siūlo atkreipti dėmesį į eismo juostų žymėjimą.

Pasak T.Kamaičio, Panerių g. dalis tarp Algirdo ir Švitrigailos gatvių, yra dviejų eismo juostų (skirtingomis kryptimis), atskirtos ašine linija.

„Pagal gatvės parametrus galima organizuoti eismą dviem eismo juostomis su papildoma juosta automobiliams statyti abiejose gatvės pusėse. Vairuotojo atsiųstoje medžiagoje matosi, kad bandoma važiuoti ir įveikti gatvės dalį pasinaudojant laisvomis automobilių stovėjimo vietomis. Kitoks eismo organizavimas šioje gatvės atkarpoje negalimas“, – aiškino Eismo organizavimo skyriaus vedėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai