Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gerą matomumą iš automobilio salono siekia užsitikrinti didžioji dalis vairuotojų

Matomumas – vienas svarbiausių kriterijų saugiam eismui. Tai ypač aktualu tampa tuomet, kai į Lietuvą ateina vėsūs ir lietingi orai. Tik tuomet pastebime, kad valytuvai veikia nekokybiškai, o aprasojusį priekinį stiklą iš vidaus vis dažniau valome skepetaite, kadangi salono ventiliatorius nebesugeba „nupūsti“ drėgmės nuo stiklo.
Nissan Pulsar
Nissan Pulsar / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

GAZAS.LT surengė apklausą, kurioje domėjosi, kokie vairuotojų įpročiai siekiant užsitikrinti gerą matomumą iš automobilio salono.

Vairuotojų buvo klausiama, kokių veiksmų jie imasi – rūpinasi valytuvų keitimu, esant reikalui keičia salono filtrą, retkarčiais nusivalo priekinį stiklą iš vidaus, visus šiuos darbus atlieka periodiškai, ar šiems darbams visiškai neskiria dėmesio.

Apklausos rezultatai parodė, kad didžioji dalis vairuotojų visus šiuos darbus atlieka periodiškai. Šį punktą pasirinko 4735 balsavę apklausos dalyviai. Tai net 71 procentas visų respondentų.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./„Nissan Juke NISMO RS“
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./„Nissan Juke NISMO RS“

15 procentų arba 975 vairuotojai teigė, kad jie rūpinasi tik priekinio stiklo švara iš automobilio vidaus ir jį retkarčiais nusivalo.

8 procentai, 550 balsavusiųjų pasisakė už tai, jog jie visiškai neskiria dėmesio šiems darbams – nesirūpina valytuvų keitimu, nekeičia salono filtro, taip pat nemato prasmės iš vidaus nuvalyti priekinį stiklą.

4 procentai respondentų tikina, kad jie daugiausia dėmesio skiria valytuvų kokybei ir keičia tik juos. 286 vairuotojai mano, kad to pakanka.

„Nissan“ nuotr./„Nissan Pulsar“
„Nissan“ nuotr./„Nissan Pulsar“

Vos 2 procentai apklausos dalyvių teigė, kad keičia tik salono filtrą. Taigi, galima manyti, kad salono filtro keitimas pati nepopuliariausia procedūra yra todėl, kad kai kada vairuotojai net nežino, kurioje vietoje šis filtras yra, arba nesugeba patys jo pasiekti.

Dauguma vairuotojų tikrai prižiūri automobilį ir reguliariai pasikeičia svarbiausias dalis.

„Fakto auto“ serviso vyriausiasis priėmėjas Dainius Jarušaitis sutiko pakomentuoti GAZAS.LT surengtos apklausos rezultatus.

„Iš apklausos rezultatų matoma, kad dauguma vairuotojų tikrai prižiūri automobilį ir reguliariai pasikeičia svarbiausias dalis, leidžiančias saugiau eksploatuoti automobilį bei geriau jame jaustis.

Manau, kuo labiau jaunėja automobilių parkas, tuo mažiau lieka vairuotojų, kurie visiškai neskiria dėmesio matomumui iš automobilio vidaus. Rekomenduočiau visiems dažniau pasikeisti valytuvus ir skirti dėmesį stiklo valymui“, – sako D.Jarušaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai